İşçinin Savunmasının Alınması süresi ve örnek savunma örneği dilekçesi

İşçiye Savunma İçin Uygun Bir Süre Verilmelidir: İşçinin savunmasının alınması durumunda, işçiye savunma için uygun bir süre verilmelidir işçiler işverenin verdiği süre zarfında savunma vermek zorunda değildir istediği yerde savunmanın yazıp işverene verebilir mutlak kile savunmalarını iş yerin dışında veya baskıcı bir ortam olmayacağı bir yerde savunmayın verdirmelilerdi kesinlikle işverenlerin söyledikleri şekilde savunma verilmemesi gerekir

İşçinin Savunmasının Alınması süresi ve örnek savunma örneği dilekçesi
  • 18 Mayıs 2015, Pazartesi 12:37
Geçerli nedenle fesih de kendi bünyesinde iki ana başlıkta incelenmektedir. İş kanunu 18. maddesinde de belirtildiği üzere ya işçinin yeterliliğinden veya davranışlardan kaynaklı bir sebep olmalı; ya da işyerinin veya işin gereklerinden kaynaklanan bir sebep olmalıdır. Peki, hangi nedene dayalı olarak işçinin savunması alınmalıdır?
İş Kanunu’nun 19. maddesine göre Hakkındaki iddialara karşı savunmasını isteyen çalışan işçi işveren tarafından En az 6 gün süre vermesi ayrıca işçi savunma istediği yerde yazıp işveren vere bilir
Savunma işçini hür iradesiyle hiç baskı olmada yazıp vermelidir işçi isterse savunma vermeye bilir yasal olarak işçinin savunma verme zorunluğu yoktur
İşçiye Savunma İçin Uygun Bir Süre Verilmelidir: İşçinin savunmasının alınması durumunda, işçiye savunma için uygun bir süre verilmelidir. Her ne kadar buna ilişkin İş Kanunu ve çerçeve kanunlarda bir hüküm bulunmasa da hakkaniyet kuralları doğrultusunda bu şekilde davranmak gerekmektedir. İşçiye makul bir süre verilmediği takdirde işçinin savunma hakkı zedelenmiş olacak önerimiz işçilerin savunmaları işyerinde değil işyeri dışında hazırlanıp vermesi ve kesinlikle suçlamaları kabul etmemesi kabul edilen suçtan dolayı işçi tazminatsız işten atılması ola bilir bu sebeple savunma verinken çok dikkatli olmanızı gerekir

Önerdiğimiz Örnek Savunma
İlgili yazınız tarafıma tebliğ edilmiştir. Yazınızda isnat edilen suçlamaların hepsi asılsız dayanaksız, aslı ve astarı olmayan soyut iddialardır. Kesinlikle kabul etmiyorum.
Sadece benim yaptığım sendikal faaliyetlerde dolayı benden savunma istediğiniz tartışmadan varestedir. Soyut suçlamalarla tutanaklar tutup beni baskı altına almaya, sendikal faaliyetlerimi sona erdirmeme çalıştığınız açıktır. Bu yaptığınız açıkça suçtur. Anayasanın 51 ve devamı maddelerinde düzenlenen sendikal haklara ilişkin maddeler ile TCK nın 117 ve devamı maddelerinde düzenlenen maddelere açıkça muhalefet ettiğinizi ihtaren hatırlatırım.
İlgili yazınızın ekinde belirttiğiniz tutanaklar yoktur. Dolaysıyla bu tutanaklar tarafıma yazılı olarak sunulduğunda ayrıca beyanda bulunma hakkımı saklı tutuyorum. Bu nedenle iddialarınız ile ilgili tüm belgeleri ve bana verilmeyen tutanakların noter kanalıyla göndermenizi, noter kanalıyla gelmeyen hiçbir yazıyı kabul etmeyeceğimi ihtaren ve cevaben bildiriyorum.

Örnek 2:

Tarafıma sürekli olarak tutanak tutulmaktadır . Tutanaklar ile beni baskı altına alıp istifamı sağlamak için bir eylem ve tutum içerisindesiniz. Ayrıca beni işten çıkarmak için zemin hazırlamaktasınız. Öncelik olarak beni kötü personel olarak gösterip mahkemede haklı çıkmaz için olmayan olayları olmuş gibi gösterip günlük yaşadığımız olayları farklı yorumlayıp bana tutanak tutmaktasınız. İşyerinde ayrımcılığa maruz kalmaktayım. Herkese davranıldığı gibi bana eşit muamele gösterilmiyor. Yeteri kadar personel bulunmuyor . 3 kişinin işini bir kişiye yükletmektesiniz yeteri kadar personel olursa daha iyi bir iş yaparız . Ancak sürekli bize baskı kurup görev ihmaline yönlendirmektesiniz ardından bizi suçlu gösterip tazminatsız çıkarmak için bir çaba içerisindesiniz. Yaptığınız bu eylem ve tutumlar doğru bir davranış olmayıp biran önce adil olmanızı beklemekteyim. Eğer bu eylemleriniz devam ederse ilgili makamlara suç duyurusunda bulunacağım.

2-İşçinin hakkında tutulan bir tutanağa ilişkin iddialara işveren en az 6 gün içinde işçinin istediği yerde istediği şekilde savunmasının verilmesi için süre tanıması gerekiyor. Aksi halde savunma hakkını kısıtlamış olur. Örneğin işveren işçiden savunma istediği zaman işveren “hemen vereceksin mecbursun, zorundasın!” gibi işçiye baskı kurulması durumunda işçi kağıdı altına yeterli kadar bana savunma süresi vermediği için savunma veremedim yazıp işverene bu şekilde evrağı verebilir. Asla işverenin istediği şekilde savunma yazıp vermeyin mahkemelerin önünde savunmanın çok büyük bir önem arz ettiğini bir kelimesi dahi bile sizin haklarınızı elinden alabilir. Ve davada haklı da çıkabilirsiniz.

Abdurrahman KONYAR

Sosyal medyada bizi atkip ediniz 

HABERE AİT VIDEO


Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık