Bankalarda Çalışanlar Büyük Müjde!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu Başkanlığı aralarında Denizbank, Vakıfbank, Finansbank, Şekerbank, TEB ve İngbank’ın bulunduğu bankalara geçmiş dönem mesailerin ödenmesi için SON UYARI yaptı. Bankalar çalışanlarına binlerce liralık mesai ödemesi yapacak!Kim ne kadar alacak?"

Bankalarda Çalışanlar Büyük Müjde!
  • 18 Mayıs 2015, Pazartesi 11:04

Bankalarda Çalışanlar Büyük Müjde!

Bankacılık Sektöründe Çalışma Koşullarının İyileştirilmesine Yönelik Teftiş Programı kapsamında Çalışma Bakanlığı İş Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından 2013 Mart-2015 şubat tarihleri arasında yapılan teftişlerde mesai ödemeden çalıştırılan binlerce bankacı tesbit edilmişti. Müfettişler geçtiğimiz yıl bankalara bir yazı yazarak bu mesailerin personele ödenmesini istemişti. Aralarında Garanti Bankası’nın da bulunduğu bazı bankalar bu uyarıyı dikkate alarak ödeme yapmıştı. Ancak diğer bankalar aradan geçen 2 yılı rağmen tek kuruş ödeme yapmadı.

YAZI İLE UYARDI

Çalışma Bakanlığı bankaların peşini bırakmadı ve bankaları bir kez daha uyararak geçmiş dönem mesailerin ödenmesini istedi. Bu mesailerin yasal olarak ödenmesi zorunlu olmasına rağmen bankaların suç işlediği belirtiliyor. Çalışma Bakanlığı İş Teftiş Kurulu’nun son uyarısından sonra bankalar personelin geçmiş dönem mesailerini artık daha fazla sallayamayacak.

BİREYSEL VE İŞLETME PERSONELİNE

Müfettişlerin yaptıkları denetimde en çok mesai ihlalinin Bireysel Pazarlama ile İşletme Bankacılığı Pazarlama personelinde görüldü. En az mesai ihlali ise yüksek gelir segmenti personel ile operasyon yetkilisinde görüldü.

DENETİMLER SÜRÜYOR

İş Teftiş Kurulu müfettişleri bankalarda mesai düzenlemelerini sıkı bir şekilde takip ediyor. Kurul müfettişleri özellikle İstanbul’da yoğunlaşan denetimlerde hak ihlallerini bir bir tesbit ediyor. Son bir yıl içerisinde mesai saat ihlali en fazla Şekerbank ve Finansbank’da görülürken en az Denizbank’ta görüldü

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık