Kadrolu taşeron işçi son dakika isim listesi Kadro için red kararı alan taşeron işçi ne yapacak

Taşeron işçi kadro başvuruları ile ilgili son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Milyonlarca kişinin kadro için başvurduğu 2 Ocak ila 11 Ocak tarihi sonrası; 'Taşeron işçi kadro başvuru listeleri yayınlandı mı? Kadro hakları neler? Taşerona kadro düzenlemesi süreç nasıl devam edecek? 2018 Taşeron sınav tarihi ne zaman?' gibi soruların yanıtları merak edilmeye başlandı. Alınan son bilgilere göre, Kadroya geçen taşeron listesi isim isim ilk liste geldi. Her kurumun kendi internet sitesinden belli olan taşeron işçilere kadro sonuçlarında hem red hem de kabul vardı. Taşeron işçiler kamu işçisi statüsüne (4D) geçirilen kişiler başlangıçta mevcut şartlarla kadroya alınacak. Ancak bu işçilerin ileride vakti saati geldiğinde toplu iş sözleşmesi yapılırken pazarlık hakkı olacak. Bu anlamda mevcut maaşların ve özlük haklarının iyileştirilmesi söz konusu. Taşeron işçilerin isim listesinin açıklanması ile birlikte Konya Orman Genel Müdürlüğü internet sitesinden kadroya geçen taşeron işçilerin listesini açıkladı. 20 başvurudan 12'si reddedildi. Peki reddedilen taşeron işçiler ne yapacak? İşte kadroya geçiş süreci ile ilgili merak edilenler.

Kadrolu taşeron işçi son dakika isim listesi Kadro için red kararı alan taşeron işçi ne yapacak
  • 23 Ocak 2018, Salı 18:42

Taşeron işçi kadro başvuruları ile ilgili son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Milyonlarca kişinin kadro için başvurduğu 2 Ocak ila 11 Ocak tarihi sonrası; "Taşeron işçi kadro başvuru listeleri yayınlandı mı? Kadro hakları neler? Taşerona kadro düzenlemesi süreç nasıl devam edecek? 2018 Taşeron sınav tarihi ne zaman?" gibi soruların yanıtları merak edilmeye başlandı. Alınan son bilgilere göre, Kadroya geçen taşeron listesi isim isim ilk liste geldi. Her kurumun kendi internet sitesinden belli olan taşeron işçilere kadro sonuçlarında hem red hem de kabul vardı. Taşeron işçiler kamu işçisi statüsüne (4D) geçirilen kişiler başlangıçta mevcut şartlarla kadroya alınacak. Ancak bu işçilerin ileride vakti saati geldiğinde toplu iş sözleşmesi yapılırken pazarlık hakkı olacak. Bu anlamda mevcut maaşların ve özlük haklarının iyileştirilmesi söz konusu. Taşeron işçilerin isim listesinin açıklanması ile birlikte Konya Orman Genel Müdürlüğü internet sitesinden kadroya geçen taşeron işçilerin listesini açıkladı. 20 başvurudan 12'si reddedildi. Peki reddedilen taşeron işçiler ne yapacak? İşte kadroya geçiş süreci ile ilgili merak edilenler...

Taşeron kadro listesi 2018 isim isim ilk başvuru sonuçları açıklandı. Kadroya geçen taşeron listesi isim isim ilk liste geldi. Her kurumun kendi internet sitesinden belli olan taşeron işçilere kadro sonuçlarında hem red hem de kabul vardı. Konya Orman Genel Müdürlüğü internet sitesinden kadroya geçen taşeron işçilerin listesini açıkladı. 20 başvurudan 12'si reddedildi. Peki reddedilen taşeron işçiler ne yapacak?
Binlerce taşeron işçinin beklediği haberler gelmeye başladı. Hangi kurumda kadroya geçecekse başvuru yapan taşeron işçilerle ilgili ilk sonuçlar geldi. Konya Orman Genel Müdürlüğü ilk listeyi açıkladı.
Taşeron işçilerin başvuruları 12 Ocak tarihinde sona erdi. 3 ay boyunca taşeron işçilerin kadroya geçiş süreci incelenecek. Kurumdan kuruma farklılık gösteren taşeron işçilerin ilk sonuçları geldi. Konya Orman Genel Müdürlüğü kadroya geçenlerin isim listesini açıklayan ilk kurum oldu. 20 taşeron işçinin başvuru sonuçlarını açıklayan kurum, başvurulardan sadece 8'inin kabul diğerlerinin ise red edildiğini duyurdu.
Konya Orman Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, "24 Aralık 2017 Tarihli Resmi Gazete ’de yayımlanarak yürürlüğe giren 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ve 01.01.2018 tarih ve 30288 sayılı Resmi Gazete ’de yayımlanan Kamu kurum ve Kuruluşlarında Personel Çalıştırılmasına Dayalı Hizmet Sözleşmeleri Kapsamında çalıştırılmakta olan işçilerin sürekli işçi kadrolarına geçirilmesine ilişkin 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin geçici 23. ve 24. maddelerinin uygulanmasına dair usul ve esasları belirlendiği tebliğde belirtilen kriterler dâhilinde yapılan ön inceleme ve esas inceleme sonucunda başvuruları kabul edilen ve edilmeyen kişi listeleri aşağıda gösterilmiştir" ifadelerini kullandı.

İŞTE TAŞERON İŞÇİLERİN LİSTESİ

BAŞVURUSU REDDEDİLEN TAŞERON İŞÇİ NE YAPACAK?

Başvuru reddedilen taşeron işçiler için bir yöntem daha var. Kadroya alınacak kişiler arasında ismi yer almayanlar, ilana itiraz edecek. İtiraz için üç gün süre veriliyor. İtirazları da yine aynı kurul değerlendirecek. İtirazların incelenmesi ve listenin kesinleşmesinin ardından sınav süreci başlayacak. Her kurum sınav yöntemini kendisi belirleyecek. Sınav yalnızca yazılı, sözlü veya uygulamalı olabileceği gibi, yazılı-sözlü ya da sözlü-uygulamalı da yapılabilecek.

 

Sınavlar 3-22 Mart'ta yapılacak

Başvuruların ardından tespit komisyonu incelemesi ve hak sahiplerinin ilanının 12 Ocak-20 Şubat, ilana itirazların 21-23 Şubat, itirazların incelenmesi ve kesin listenin ilanının 24 Şubat-2 Mart, sınavın yapılmasının 3-22 Mart, sınav kuruluna itirazın 23-26 Mart, itiraz incelemesi ve kesin listenin ilanının ise 27-31 Mart tarihlerinde yapılması yönündeki tavsiye niteliğindeki takvim işletilecek.

Tüm bu aşamaların ardından hak sahipleri 2 Nisan'a kadar topluca işçi kadrolarına geçirilecek.

Taşeron işçilerin kurumlarda kadroya geçiş süreçlerini yürütecek tespit komisyonu en az üç kişiden oluşacak, komisyonun iki yedek üyesi olacak.

Sınavların yeri, günü ve saatine ilişkin bilgiler, ilgili idarenin internet sayfasında ilan edilecek. Kadroya geçişin önemli aşamalarından olan yazılı sınav, sınav kurulu tarafından 100 puan üzerinden değerlendirilip tutanağa geçirilecek. Sınavda başarılı sayılmak için en az 50 puan alma şartı aranacak.

Tüm bu sürecin ardından şartları karşılayıp sınavda başarı gösterenler, en geç 2 Nisan'a kadar topluca kadroya geçirilecek.



Taşeron düzenlemesi

Sarıeroğlu, göreve geldiklerinden bu yana çok önemli işlere imza attıklarını anımsatarak, "Bundan sonra daha iyisini yapmak için değişiyoruz, dönüşüyoruz. Bu değişim ve dönüşüm içerisinde ihtiyaçlar, beklentiler, taleplerde değişiyor ve dönüşüyor." dedi.

Toplu sözleşme sürecini geride bıraktıklarını, uzun yıllardan bu yana AK Parti'nin taşeron konusuyla ilgili bir sözünün olduğunu dile getiren Sarıeroğlu, şöyle devam etti:

"İnallah bunlara da cevap vermek için her türlü konu şu anda masamızın üzerinde. İlk önce bir toplu sözleşme sürecini geride bıraktık biliyorsunuz. Kamu görevlilerimizle ilgili, uzun yıllardır tartışılan, partimizin de bir sözü olan taşeron konusuyla alakalı Rabbim nasib etti, 1 milyon kardeşimizi kapsama alan önemli bir çalışmayı sonuçlandırmış durumdayız. Hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Başvurularımızı aldık, 10 günlük süreci tamamladık, şimdi değerlendirme sürecine girdik. Sonrasında aşama aşama süreçlerimizi inşallah tamamlayacağız. Merkezi bütçeyle düzenlenen kamu kurum ve kuruluşlarımızdan şu anda artık taşeron çalışma gündemden kalkmış durumda Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla. 12 ayın altında olan personel alımına dayalı ihaleler de dahil olmak üzere, belediyelerdeki kardeşlerimiz, ileride çok daha iyi anlaşılacak. Bundan sonra belediye şirketlerinde ve belediye iktisadi teşekküllerinde istihdam edilecekler. Orada da personel çalıştırılmasına dayalı hizmet ihalesi artık yapılmayacak bundan sonra. 4/C konusu yılların sorunu, toplu sözleşme masamızın en önemli konusuydu. Bundan sonra 4/C diye bir çalışmamız artık ortada kalmadı. 4/B'ye kardeşlerimizi geçirdik. Yine mevsimlik geçici işçilerimizin 5 ay 29 gündü çalışma süreleri, 9 ay 29 güne kadar çalışma imkanlarıyla onların geleceğe daha da umutla bakmalarını sağlayıcı önemli bir adım attık."

 "Güçlü istihdam alanları oluşturulmalı"

İşsizlik oranlarının daha da düşmesi için çok güçlü istihdam alanları oluşturmaları gerektiğini belirten Sarıeroğlu, "18-25 yaş grubundaki gençleri şu an Çalışma Bakanlığı olarak mercek altına almış durumdayız. Gençlerimizle toplantı yaptık, genç sivil toplum örgütlerimizle. Ben istişareye ve diyaloğa inanan birisiyim, gençlerle ilgili yapacağımız politikaların da bizlerin masa başında kalem, kağıtla yaparak başarıya ulaşmasının mümkün olmayacağına inanıyorum. Bu anlamda bütün genç sivil toplum örgütlerimizi topladık. Onların görüşleri doğrultusunda gençlerimizle ilgili politikalarımızı oluşturduk." diye konuştu.

İZMİR VALİLİĞİ KADROYA GEÇEN İSİMLERİN LİSTESİ İzmir Valiliği'den yapılan açıklamada,  01/01/2018 tarihli ve 30288 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Personel Çalıştırılmasına Dayalı Hizmet Alımı Sözleşmeleri Kapsamında Çalıştırılmakta Olan İşçilerin Sürekli İşçi Kadrolarına veya Mahalli İdare Şirketlerinde İşçi Statüsüne Geçirilmesine İlişkin 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin geçici 23 ve geçici 24 üncü maddelerinin Uygulanmasına Dair Usul ve Esaslar Tebliğin 10. Maddesi gereği İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğümüz ve bağlı İlçe Nüfus Müdürlüklerinde 04/12/2017 tarihi itibariyle çalışmakta olan ve ekli listede isimleri belirtilen 24 kişilik temizlik hizmet alımında çalışan personelden 1 kişinin (Kevser BULUT) başvuruda bulunmadığı, 23 kişilik temizlik ve 10 adet güvenlik hizmet alım personelinin, tespit komisyonumuzca yapılan inceleme neticesinde aranılan şartları taşıdığı ve sınava girmeye hak kazandıkları ilanı;
 

KADROLU TAŞERON İŞÇİ HAKLARI NELER? 
Taşeron işçiler, istihdam edilecekleri kurumlara 11 Ocak'a kadar başvuru yapmak zorunda. 90 gün içinde kadroya geçecek taşeron işçilerin ücret ve sosyal hakları da belli oldu.
KADROYA GEÇEN TAŞERONLAR KAÇ PARA MAAŞ ALACAK?
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nca Resmi Gazete'de "Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Personel Çalıştırılmasına Dayalı Hizmet Alımı Sözleşmeleri Kapsamında Çalıştırılmakta Olan İşçilerin Sürekli İşçi Kadrolarına veya Mahalli İdare Şirketlerinde İşçi Statüsüne Geçirilmesine İlişkin 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Geçici 23 ve Geçici 24'üncü Maddelerinin Uygulanmasına Dair Usul ve Esasları" yayımlandı.
Ve taşeron işçiler bugün itibariyle kadroya geçiş için başvurularını yapmaya başladı. Resmi Gazete'de yayımlanan metinde taşeron işçilerin ücret ve sosyal haklarına da yer verildi.
AYNI ÜCRETLER...
Buna göre, sürekli işçi kadrolarına geçenlerde geçiş işlemi yapılırken, mevcut iş yerinin girdiği iş kolunda kurulu iş yerinden bildirilenlerin ücreti ile diğer mali ve sosyal hakları, karara bağlanan ve süresi en son sona erecek toplu iş sözleşmesinin bitimine kadar alınan ücret ile diğer mali ve sosyal haklardan fazla olmayacak. Ve yine ücretler, süresi en son sona erecek toplu iş sözleşmesine göre belirlenecek.
TAŞERONDA MAAŞA 52 GÜNLÜK İKRAMİYE
Yani Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu'nun da açıkladığı gibi çalışanların kazanmış oldukları kıdem ve yıllık izinler olduğu gibi korunacak. Maaş konusunda mevcut maaşları ile birlikte geçiş sağlamış olacak. Maaşlarına 52 günlük ikramiye de eklenmiş olacak. Kadroya alınacak kişilerin tayin hakkı olmayacak.
Bu konu hakkında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu daha önce yaptığı bir açıklamada "Hangi sendikadaysalar devam etme imkanları var. Toplu sözleşmenin devamını istedik ki bir kargaşa, bu geçiş sürecinde önümüzdeki iki sene süresince yaşanmasını arzu etmiyoruz. Mevcut şartları koruyarak, ücret de buna dahil. Geçiş imkanı sağlamış olduk." demişti.
Taşeronda kadroya geçiş için son başvuru gün 11 Ocak. Taşeron işçilerden hep aynı kamu kurumunda çalışanlar veya farklı kamu kurumunda olmakla birlikte aynı alt işverene bağlı çalışanların kıdem tazminatında hak kaybı olmayacak. Farklı alt işverenlere bağlı olarak farklı kamu kurumlarında çalışanlar ise sadece son kamu kurumundaki tazminatı alabilecek.
Kamu kurumlarında ve yerel yönetimlerde çalışan taşeron işçiler kadroya geçme sevincini yaşarken, kıdem tazminatı haklarının ne olacağını merak etmeye başladılar.
Taşeron işçilerin kadroya alınmasına ilişkin kanun hükmünde kararnamede (KHK) kıdem tazminatıyla ilgili bir hüküm bulunmuyor. Çünkü taşeron işçilerin kıdem tazminatı hakları 2014 yılında çıkartılan kapsamlı torba kanunla düzenlendi.
TAZMİNATIN ÖDENMESİ KİŞİSEL DURUMA BAĞLI
Resmi Gazete’de 11 Eylül 2014 tarihinde yayımlanan 6552 sayılı torba kanunla 4857 sayılı İş Kanunu’nun 112. maddesine eklemeler yapıldı. Kanundaki bu değişikliğe dayanarak 8 Şubat 2015 tarihinde de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yönetmelik yayımlandı.
Gazete Habertürk'ten Ahmet Kıvanç ve Tahsin akça'nın haberine göre, yönetmelik uyarınca, taşeron işçilerin kıdem tazminatının nasıl ödeneceği, herkesin kendi durumuna göre değişiyor. Taşeron firmanın değişip değişmediğine bakılmaksızın aralıksız olarak aynı kamu kurum veya kuruluşuna ait işyerlerinde çalışan işçilerin kıdem tazminatı konusunda hiçbir hak kaybı olmayacak.
Bu kişilerin kıdem tazminatları, o kurumda işe ilk başladıkları tarih dikkate alınarak emekli oldukları veya işten ayrıldıkları tarihte hesaplanarak, kadroya geçtikleri kamu kurumu tarafından ödenecek. Burada önemli olan, işten ayrıldıklarında iş sözleşmesinin “Kıdem tazminatına hak kazanacak şekilde” sona ermesi.
Taşeron işçilerin yıllardır beklediği taşeron işçilere kadro kanunun yayınlanmasının ardından 2018 yılının ilk gününde de Taşeron Personelin Kadroya Geçiş Yönetmeliği yayınlandı. Kadroya geçecek işçilerin de kadro işlemlerini yürütecek kurumların da merakla beklediği yönetmelikle birçok soruya da cevap bulunmuş oldu. 2 Ocak Salı (yarın) başlayacak olan taşeron işçilere kadro maratonunda yönetmelikle aynı zamanda ilgili dilekçe ve formlar da yayınlanarak resmi evrak belirsizliği de ortadan kaldırılmış oldu.
Taşeron işçilerin kadroya başvuruları 2 ocak 2018 salı gününden itibaren başlayacak. Başvurular taşeron firmalara değil bizzat bağlı bulunulan kamu kurumlarına dilekçe ile başvuracaklar. Başvurular SGK'ya toplu halde iletilecek ve SGK'dan gelecek emeklilik durumu netleştikten sonra diğer şartları değerlendirilecek. Burada en önemli sorunlardan birisi de eski hakların ne olacağı konusudur.

696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile çalışma dünyasında yeni bir dönem başlamış oldu. Bakanlıklarda, belediyelerde ve özel idarelerde çalışan taşeron işçilerle ilgili kadro hususunda yıllardır beklenen çalışmanın sonuna gelindi. KHK'nın yayınlanmasının ardından taşeron işçilere kadro verilmesi, yeni haklarının neler olacağı, belirtilen kurumlarda çalışan hangi taşeron işçilerin kadroya geçip, hangilerinin geçemeyeceği konuları da gündeme oturdu.
  Onbinlerce taşeron işçinin beklediği kadro nihayet geldi. Yayımlanan 696 sayılı KHK ile taşeron işçilerin kadroya geçişi kesinleşti. Yeni statüsünde taşeron işçilerin haklarının neler olacağını ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yayınladığı çizelge ile açıkladı.
 24 Aralık 2017 tarihti Resmi Gazetede yayımlanan 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile ait işveren işçilerimizin kamuda istihdamı için yapılan düzenleme 2 Ocak 2018 tarihinde yürürlüğe girecek olup, hem merkezi yönetim hem de belediye ve il özel idareleri gibi mahalli idarelerde alt işveren İsçilerimizin başvurulan 2 Ocak 2018 tarihinde başlayacaktır. Bu tarihten önce herhangi bir başvuruda bulunulması gerekmemektedir.
Başvuru ve kadroya geçiş sürecine ilişkin uygulamayı anlatan usul ve esaslar bu hatta içinde yayınlanacak ve geçiş süreci 2 Ocak 2018 ten itibaren 90 gün içinde sonuçlandırılacaktır.
2 Ocak 2018 tarihinden itibaren isçilerimizin geçiş yapacakları idarelerce başvuruların alınmasına başlanacaktır.
Alt işveren isçilerimiz 2 Ocak 2018 tarihinden itibaren 10 gün içinde çalıştıkları ALT İŞVEREN ŞİRKETLERE DEĞİL istihdam edilecekleri KURUMLARA BAŞVURACAKLARDIR.
Başvuruda bulunan alt işveren işçilerimizin bilgileri başvurduktan idarelerce elektronik ortama aktarılacaktır.
İşçilerimizin 4 Aralık 2017 tarihinde düzenleme kapsamında bir ihalede çalışıp çalışmadığı ilgili kurumlar nezdmde kontrol edilerek, çalıştıktan İdarelerce sınav sureci başlatılacaktır Bu işlemlerin ardından isçilerimiz çalıştıkları kurumda istihdam edileceklerdir
ALT İŞVEREN İŞÇİLERİMİZİN. ÇALIŞTIKLARI ALT İŞVEREN ŞİRKETLERİNE HERHANGİ BİR EVRAK YA DA FERAGAT BELGESİ VERMESİ GEREKMEMEKTEDİR. BÖYLE BİR UYGULAMA KHK'OA YER ALMAMAKTADIR.
90 günlük sürcin sonunda, isçilerimizin kadroya geçişi sırasında, kendilerinden kadroya geçişe ilişkin açtıktan dava veya icra takibi varsa, bu dava veya takiplerden vazgeçtiklerine ilişkin bir belge ve sulh sözleşmesi. ÇALIŞTIKLARI İDARELERCE talep edilecektir
İsçilerimiz, kamuda istihdam edildikleri için. kadroya geçişleri nedeniyle çalıştıkları idare ile sulh sözleşmesi yapacaklardır. Bu Sözleşme, işçilerimiz açısından herhangi bir HAK KAYBINA SEBEP OLMAYACAKTIR.
Sulh sözleşmeleri idare ile yapılacak olup BU DURUM ALT İŞVEREN ŞİRKETLERİNE KARŞI İSÇİNİN HAKLARINDAN VAZGEÇMESİ ANLAMINA GELMEMEKTEDİR. Alt işveren Şirketleri sulhc taraf olmayıp, bundan yararlanamazlar.
Ait işveren işçilerimizin. bu kapsamda çatıştıktan hizmet sureleri. Is Kanunu hükümleri çerçevesinde idareler tarafından ödenecek kıdem tazminatına esas toplam hizmet suresi ile izin sürelerinin hesabında dikkate alınacaktır. Bu prosedür, çalışanların kamuda kadroya geçişlerinde geçmişte de işletilmiş genel bir uygulama olup, yeni bir düzenleme değildir.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık