'Partimize hiç bu kadar ilgi olduğunu görmedim'

MHP'de yapılacak olan Olağanüstü Genel Kurul'da Genel Başkanlığa aday olan Koray Aydın, "Ben uzun yıllardan beri siyasetin içerisindeyim. Partimize hiçbir dönemde bu kadar ilgi ve alaka olduğunu görmedim. Durakladığımız, gezdiğimiz yerlerde yürüdüğümüz sokaklarda hemen hemen her partiden olan insanlar MHP'deki bu hareketliliği dikkatle takip ediyorlar. Bunu Türkiye'nin şartlarının da tetiklediğini söyleyebilirim" dedi.

'Partimize hiç bu kadar ilgi olduğunu görmedim'
  • 18 Nisan 2016, Pazartesi 11:28

MHP'de Genel Başkanlığa aday olan Koray Aydın, Bursa'ya gelip partililerle bir araya geldi. Bursa Uluslararası Tekstil ve Ticaret Merkezi (BUTTİM) Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Koray Aydın, MHP'de yürümekte olan olağanüstü kurultay sürecinin artık hukuka teslim edildiğini söyledi. Bu konuda ancak tahminlerini açıklayabileceklerini belirten Aydın, "Hukukun verdiği bir karar var. Bu karar kongreyi yapmak üzere 3 kişilik bir temsil heyeti atadı. Bu arkadaşlar hukukun kendilerine verilen görevi yerine getirmek için girişimlerini yapıyorlar. Bu süreç sonunda gün belirleyerek kongre için düğmeye basacaklardır. Buna bağlı olarak da yine hukuk devam ettiği için de genel merkezimiz Yargıtay'a başvurarak bu hükmün geriye bırakılması için bir müracaatta bulunmuşlardır. Bu da hukuki olarak atılan ikinci adımdır. Onu da kullanan genel merkezimizdir. Yargıtay ilgili dairesi bununla ilgili tahmin ediyorum ki önümüzdeki günlerde bir karar verecektir. Dolayısıyla artık sözün bittiği hukukun her şeyi ele aldığı bir süreç yaşıyoruz " dedi.

Bu dönemde ancak tahminde bulunup belirleyici bir açıklama yapamayacağını söyleyen Aydın, "Ama şunu söyleyeyim kurultay süreci devam ediyor. Yargıtay'dan hükmün ertelenmesi yönünde bir karar çıkmadığı takdirde belirlenecek günde MHP kongresi yapılacaktır. Eğer oradan hükmün ertelenmesi yönünde bir karar çıkarsa da o zaman Yargıtay süreci beklenecektir. Artık Yargıtay sürecinin bir ay mı iki ay mı sürer onu da bilemiyoruz. Ama eninde sonunda Milliyetçi Hareket Partisi delegesinin önüne kurultay gelecektir " diye konuştu.

Kongrenin yapılıp yapılmama tartışmalarının aşıldığını söyleyen Aydın, "Demek ki kongre yapılabilir ki, Yargıtay'a başvurdular. O zaman Yargıtay'a başvurmamaları gerekirdi. Zaten artık kongre süreci işliyor. Kongrenin yapılacağını bildikleri için Yargıtay'a başvurarak karar verene kadar o süreyi kazanmaya çalışıyorlar. MHP tam 48 yıllık geçmişi olan bir parti. Kendine has özellikleri olan bir parti. Biz, MHP'ye gelecek inşa etmek için çalışıyoruz" dedi.

"BU KADAR İLGİ GÖRMEDİM"

Türk milletinin dertli ve sıkıntılı olduğunu iyi diyebilecekleri hiçbir şeyin olmadığını ifade eden Aydın, "Türkiye bütün alanlarda iflas etmiş vaziyette. Ancak, konuşan hiçbir iş yapmayan bir iktidar tablosu var. Şehitlerimiz artık beşer beşer geliyor. Milletin canına tak dedi. 'Yeter artık' diyen, millete 'ben de burada varım' diyen Bir MHP Türk milletinin yeni iktidar umududur. Biz bu salonlardan iktidar umudunu yeşertecek biraz da ete kemiğe büründürecek bir çalışma yapıyoruz. Halkımız da bunu ilgiyle izliyor. Ben uzun yıllardan beri siyasetin içerisindeyim. MHP'ye hiçbir dönemde bu kadar ilgi ve alaka olduğunu görmedim. Durakladığımız, gezdiğimiz yerlerde yürüdüğümüz sokaklarda hemen hemen her partiden olan insanlar MHP'deki bu hareketliliği, dikkatle takip ediyorlar. Bunu Türkiye'nin şartlarının da tetiklediğini söyleyebilirim" dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık