Özel güvenlik sendikası olan disk bağlı güvenlik sen eyle hazırlığında

Özel güvenlikler sendikası olan disk bağlı güvenlik sen eyle hazırlığında İzmir Metrosu'nda Ağır Koşullar Dayatılan Özel Güvenlikler İşten Ayrıldı Ege'nin Sesi-Ulaş Üstündağ/İzmir’de onbinlerce kişiye günlük olarak hizmet veren metroda çok konuşulacak bir skandal yaşandı. Kendilerine ihaleyi kazanan şirket tarafından kötü çalışma koşulları dayatılan özel güvenliklerin işten ayrılmasıyla bazı metro istasyonlarında temizlik görevlilerinin turnikelerde durduğu görüldü. Hergün binlerce insanın bindiği metroda büyük bir güvenlik zafiyeti oluştu.

Özel güvenlik sendikası olan disk bağlı güvenlik sen eyle hazırlığında
  • 07 Şubat 2015, Cumartesi 21:13

SERDAR ARSLAN:ESKİ HAKLAR DAHİ DEVREDİLMEDİ

İzmir Metrosunda çalışan özel güvenliklerin büyük bir bölümü ihaleyi kazanan şirketin kendilerine kötü koşullar dayatması yüzünden işlerini bıraktı. Yaşanan bu duruma sert tepki gösteren DİSK-Güvenlik-Sen Başkanı Serdar Aslan: ‘Biz sendika olarak nerede işçi hakkı gaspı varsa onun karşısındayız. Pazartesi muhtemelen bir eylem planımız var. Yönetim kurulu olarak arkadaşlarımızın yanındayız. Yeni şirketin sözleşmesinde çok kötü şartlar var. Haklarını dahi devretmemişler’ dedi.

BU SÖZLEŞME İMZALANIR MI?

Metroda ağır sözleşmeyi kabul etmeyerek işten ayrılan bir özel güvenlik görevliside ‘ Şirketin 5 Şubat’ta sözleşmesi bitti. Yeni şirket bize kabul edemeyeceğimiz bir sözleşme sundu. Sözleşmeye göre bu şirketten habersiz başka bir şirkette çalışamıyoruz. Çalışırsak 4 maaş cezası var. Bu sözleşme imzalanır mı? İzmir Metro A.Ş kılını dahi kıpırtmadı. Konak istasyonunda şuan 5 tane güvenlik olması gerekirken bir güvenlik görevlisi duruyor. İzmir Metro A.Ş 10 yıllık 15 yıllık güvenlik görevlilerini bir kalemde sildi’ diyerek tepkisini verdi.

KOCAOĞLU YENİ ÇALIŞANLAR GELECEK

İzmir Metro’da yaşanan güvenlik skandalıyla ilgili konuşan Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu çıkan işçilerin yerine başkalarının geleceğini ifade ederek “İhale şirketin kendi bünyesinde giden bir iştir. Orada bizim herhangi bir müdahale söz konusu değil. Prosedür yasal çerçevede devam ediyor. Yerine yeni çalışanlar gelecek. Her zaman her kurumda ihalenin çıkmaza girmesi, ertelenmesi gibi durumlar yaşanabilir. Güvenliksiz kalmaz. Mücbir sebepten ötürü geçici bir görevlendirme yaparlar, o halledilir. Bir problem de yaşanmaz" ifadelerini kullandı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık