Özel Güvenlik personeli grev yaptı, yolcular perişan oldu

ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİLERİ TALEPLERİNİ YERİNE GETİRMEDİ SENDİKA GREV KARAR ALDI DÜNYA DÜZENİ DEĞİŞTİ

Özel Güvenlik personeli grev yaptı, yolcular perişan oldu
  • 15 Şubat 2015, Pazar 11:10

Hamburg, Hannover ve Stuttgart Havalimanı’ndaki güvenlik kontrol noktalarındaki grevler nedeniyle çoğu uçuşlar iptal edildi. İptallerden sadece Hamburg’da en az 40 bin kişinin ise olumsuz etkileneceği bildirildi.

Hamburg Havaalanı’nda 24 kontrol noktasından sadece 3’ü açık tutulurken, kuyruklardan dolayı 5 binden fazla kişinin oluşturduğu yığılma havalimanının öğleden önce tamamen kapatılmasına neden oldu.

Kapılar öğleden sonra kısmen yeniden açılırken, kontrollar için en az 3 saat beklemek gerekiyor. Havalimanı sözcüsü Stefanie Harder, kapasitemizi aştığımız için yolculara evde kalmalarını tavsiye ediyoruz dedi.

Stuttgart Uluslararası Manfred Rommel Havalimanı’nda da güvenlik personelinin greve gitmesi sonucu birçok seferin iptal edilmesi sonucu uzun yolcu kuyrukları oluştu. Erken saatlerde başlayan grev nedeniyle otuzdan fazla uçuş iptal edildi.

Toplam dört terminali bulunan havalimanında sadece bir kontuardan yolcu alınabildi. Havalimanında yolcu güvenlik, bagaj kontrolü gibi alanlarda toplam 400 personel istihdam ediliyor.

Ver.di eyalet ve şehirlere göre özel güvenlik personeli için saat başına 0,70- 2,50 Euro zam istiyor. Güvenlik Şirketleri Birliği grevlerde yaşanan yolcu mağduriyetlerinden dolayı işvereni adres gösterirken, havalimanı idaresi yolcu mağduriyetini en aza indirebilmek için ek tedbirlere başvurdu. Baden-Württemberg’de güvenlik branşında 19 bin çalışan istihdam ediliyor. Bu branştaki saat ücretleri ise 9-15 Euro arasında değişiyor.

Türk Hava Yolları (THY) resmi internet sitesinde ‘‘Hannover, Hamburg ve Stuttgart Yolcularımız Dikkatine‘‘ şeklinde yapılan duyuruda, “9 Şubat 2015 tarihinde Hannover , Hamburg ve Stuttgart istasyonlarımızda yolcu güvenlik kontrol noktalarında grev uygulanacaktır. Bahsi geçen kontrol noktalarında oluşacak yoğunluk nedeniyle uzun bekleme süreleri oluşabileceğinden Hannover, Hamburg ve Stuttgart çıkışlı yolcularımızın terminale olabildiğince erken gelmeleri önemle rica olunur” şeklinde talepte bulunuldu.

RAMİS KILIÇARSLAN / HAMBURG, STUTTGART

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık