ögg haberleri Ak parti nin kendi çıkardığı özel güvenlik yasayı kaldırıyor

Ögg haberleri Ak parti nin kendi çıkardığı özel güvenlik yasayı kaldırıyor Erdoğan "Özel güvenlik tarih olmalı. Stadyumlarda, hastanelerde görev tümüyle polise bırakılmalı. Özel güvenliğin tamamen kaldırılmasını teklif edeceğim"

ögg haberleri  Ak parti nin kendi çıkardığı özel güvenlik  yasayı kaldırıyor
  • 03 Nisan 2015, Cuma 21:24

ANKARA/SÖZCÜ AKP hükümeti 2004 yılında ”Modern devlet toplumsal ihtiyaç” diyerek TBMM’den 251 milletvekilinin oyu ile bir yasa geçirdi ve Özel Güvenlik Teşkilatı kurulmasına onay verdi. Meclis’te benimsenen yasa teklifini, AKP milletvekilleri eski Emniyet Müdürü ve Yalova milletvekili Şükrü Önder ile dönemin TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Ziyaettin Akbulut’u hazırladı. Dönemin İçişleri Bakanı AKP’li Abdülkadir Aksu, 10 Haziran 2004 günü TBMM’de yasa teklifini savunup ”Modern devlet anlayışı gereği, güvenlik sektöründe de liberal değişiklikler yapıyoruz” dedi. Bu yasa ile, konser, tiyatro, spor müsabakaları dahil güvenlik hizmeti özel güvenliğe bırakıldı. Aksu yasa teklifini savunurken şunları da söyledi: ‘’Devlet açısından da ciddî yararları olacak. Koruma ve gözetim hizmetlerinin özelleştirilmesiyle birlikte, özellikle kamuda kadro yığılmalarını önlenecektir. Özel sektörde yeni istihdam imkânları oluşacak, vergi gelirleri artacaktır. Bu teklif, çağdaş bir özel güvenlik teşkilatı için gerek duyulan bütün temel düzenlemeleri ihtiva etmektedir.’’ Şimdi ise Cumhurbaşkanı Erdoğan Başbakanlığı döneminde onay verdiği yasaya karşı çıktı. Erdoğan Romanya dönüşü ”Özel güvenlik tarih olmalı. Stadyumlarda, hastanelerde görev tümüyle polise bırakılmalı. Ben özel güvenliğin tamamen kaldırılmasını arkadaşlarıma teklif edeceğim” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık