'Musul'dan Türkiye'ye büyük bir göç hareketi beklemiyoruz'

BAŞBAKAN Yardımcısı Veysi Kaynak, AFAD’da düzenlenen kahvaltıya katıldı. AFAD’da gerçekleştirilen kahvaltı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kaynak, "Musul’dan Türkiye’ye büyük bir göç hareketi beklemiyoruz ancak olası bir harekette 3 aşamalı planımız mevcut" ifadelerini kullandı.

'Musul'dan Türkiye'ye büyük bir göç hareketi beklemiyoruz'
  • 29 Ekim 2016, Cumartesi 11:16

Başbakan Yardımcısı Veysi , "Özellikle Musul çevresinde yaşayanlar, oradaki güvenli alanlarda tutulabilmeli, barınma ve diğer ihtiyaçlarının orada karşılanması sağlanmalıdır" diye konuştu. Türkiye’nin Musul’a yönelik hassasiyetlerine dikkat çeken , “Musul’da sivil halk zarar görmesin, demografik yapı değişmesin, mezhep savaşı ateşlenmesin ve sivil halk yerinden edilmesin. Suriye krizinin ilk günlerinde Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından ortaya koyulan güvenli bölge fikrinin önemi, Fırat Kalkanı Operasyonundan sonra sınırlarımızdan bir tek göçmen geçmemesinden anlaşılıyor”diye konuştu.


"AFET YÖNETİMİ KARAR DESTEK SİSTEMİ'Nİ (AYDES) TAMAMEN DEVREYE ALDIK"AFAD Başkanı Mehmet Halis Bilden tarafından, AFAD Yerleşkesi içerisinde yer alan yeni Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Merkezi hakkında bilgi verildi. Mehmet Halis Bilden "Merkez, yerel kapasite ile baş edilemeyen afet, nüfus hareketi, salgın hastalık gibi ulusal koordinasyon gerektiren durumlarda çok paydaşlı biçimde çalışıyor" dedi. Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) çerçevesinde hizmet verdiğini belirten Bilden Şunları söyledi: " Afet Yönetimi Karar Destek Sistemi’ni (AYDES) tamamen devreye aldık, tüm süreci sistem üzerinden yöneteceğiz. 81 ilimizde görüntü ve bilgi aktarımı ile kesintisiz haberleşme altyapısını tamamladık"
 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık