memur alımı başvuru tarihleri açıklandı

 memur alımı başvuru tarihleri açıklandı
  • 27 Şubat 2015, Cuma 21:51

2015 memur alımı başvuru tarihleri açıklandı

2015 KPPS ile memur alımı başvurularının yapılacağı tarihler açıklandı.

2015 KPPS ile memur alımı başvurularının yapılacağı tarihleri Bakan Faruk Çelik açıkladı. KPSS puanıyla başvuruların 16-24 Nisan’da alınacağını belirtti.

Memur adaylarının merakla beklediği açıklama Bakan Faruk Çelik’ten geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, memur alımı konusunda kamu kurumlarına yerleştirilme için KPSS‘ye giren adayların başvurularının 16-24 Nisan tarihleri arasında alınacağını bildirdi.

Çelik sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada 2015’te kamuya atama yapmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarından memur taleplerini toplamaya başladıklarını bildirdi. 16-24 Nisan tarihleri arasında memur alımı başvurularının alınacağını ifade eden Faruk Çelik KPSS ve EKPSS sınavlarına girmiş olan adayların bu tarih aralığında başvurularını tamamlamaları gerektiğini ifade etti.

Bakan Çelik, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“2015/1 yerleştirme işlemlerinde memur talebi olan kurumlarımız, taleplerini 20 Mart’a kadar Devlet Personel Başkanlığımıza bildirecekler. Toplanan taleplere göre, ilana çıkılmasının ardından, 16-24 Nisan tarihleri arasında başvurular alınacak. 2014 KPSS ve EKPSS sınavlarına girmiş olan adayların, bu tarihler arasında başvurularını yapmalarını gerekiyor.

KAMU KURUM VE KURULUŞLARI KPSS SONUÇLARINA GÖRE ALIM YAPIYOR

A grubu kadrolar için anılan Yönetmeliğin 14’ncü maddesine göre; adayların öncelikle bu Yönetmelik hükümleri çerçevesinde yapılacak KPSS’ ye girmeleri ve ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının belirleyeceği bir taban puanın üzerinde KPSS puanı almış olmalarının şart olduğunu kaydeden Çalışma Bakanı, kamu kurum ve kuruluşlarının KPSS puan sonuçlarına göre belirlenen adayları yazılı ve/veya sözlü sınavlara aldığını ve sonuçta başarılı olan adayların atamalarının yapıldığını söyledi.

Çalışma Bakanı, B grubu kadro ve pozisyonlar için ise kurumsal alım ve merkezi yerleştirme sistemi uygulandığını ifade ederek şöyle dedi:

SINAV SONUCUNA GÖRE YAZILI VE SÖZLÜ SINAV

“Merkezi yerleştirme sisteminde, personel alımı adayların ÖSYM Başkanlığınca KPSS Tercih Kılavuzu ile ilan edilecek kamu kurum ve kuruluşlarına ait kadro ve pozisyonlara başvurmaları halinde, KPSS puanları, kurum ve unvan tercihleri ile KPSS Tercih Kılavuzu’nda belirtilen nitelikler dikkate alınarak bilgisayar ortamında yapılmakta olup, adayların yerleştirilmelerinde başka bir niteliğe göre ayrım yapılması söz konusu değildir. B grubu kadrolar için yapılan kurumsal alımda da kamu kurum ve kuruluşları, KPSS puan sonuçlarına göre belirlenen adayları yazılı ve/veya sözlü sınavlara almakta ve sonuçta başarılı olan adayların atamaları yapılmaktadır.”

“KPSS SINAVININ KALDIRILMASINA YÖNELİK BİR ÇALIŞMA YOK”

KPSS sınavının kaldırılmasına yönelik bir çalışma bulunmadığını belirten Çalışma Bakanı, “KPSS sınavlarından sonra yapılan sözlü sınavlarda, adayların; sınav konularına ilişkin bilgi düzeyi, bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü, liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu, özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı, genel yetenek ve genel kültürü, bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı yönlerinden değerlendirme yapılmakta; ayrı ayrı puan verilmek suretiyle değerlendirme gerçekleştirilmektedir” dedi.

Devlet Personel Başkanlığı’ndan çağrı;

Devlet Personel Başkanlığı, ve EKPSSS KPSS için yerleştirme talebinde bulunacak kamu kurum ve kuruluşlarına çağrıda bulundu. Devlet Personel Başklanlığı’ndan yapılan duyuruya göre ”KPSS ve EKPSSS KPSS için yerleştirme talebinde bulunacak kamu kurum ve kuruluşları E-Uygulama üzerinden yerleştirme taleplerini Başkanlığımıza ileteceklerdir.” denildi.

DPB’de yer alan açıklamaya göre, KPSS takviminde aksama yaşanmaması için kamu kurum ve kuruluşları KPSS yerleştirme taleplerine ilişkin üst yazı ve E-Uygulama üzerinden alacakları raporu 20 Mart 2015 tarihine kadar Başkanlığımız evrakında olacak şekilde ulaştırmaları; ulaştıramamaları ihtimaline karşı ilgili yazı ve raporu taratarak mail ortamında ilgili personele göndermeleri gerektiğini ifade edildi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık