KOÜ Karıştı,Özel Güvenlik ve Polis Müdahale Etti

Kocaeli Üniversitesi'nde karşıt görüşlü iki grup arasında stant açma nedeniyle başlayan gerginlik arbedeye dönüştü. Polis ve özel güvenliğin müdahalesi sonucu, 18 öğrenci gözaltına alındı.

KOÜ Karıştı,Özel Güvenlik ve Polis Müdahale Etti
  • 25 Aralık 2014, Perşembe 8:03

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) üyesi bir grup, 31 Aralık tarihinde düzenlenecek 'Mekke Fethi' programına davet için, Umuttepe Kampüsü Sosyal Tesisleri önünde stant açtı. Karşıt görüşlü bir grup da AGD'nin açtığı standa müdahale etmek istedi. Bunun üzerine, üniversitenin özel güvenliği, gruptakileri sakinleştirmeye çalıştı. Buna rağmen karşıt görüşlü iki grup arasındaki gerginlik devam etti. Zaman zaman da iki grup ellerindeki tanıtım broşürlerini yoldan geçen diğer öğrencilere vermeye çalıştı. Gerginliğin büyümemesi için polis müdürleri gruba dağılmaları yönünde uyarılarda bulundu. Ancak uyarıya rağmen grup dağılmadı. Bunun üzerine çevik kuvvet polisi, stant açılan alana girdi ve grubu böldü. İki grupta slogan atarak stantların bulunduğu alandan ayrıldı.

Bir süre sonra, karşıt görüşlü grup tekrar stant açılan alana gelerek ellerindeki broşürlerle tanıtım yapmaya çalıştı. Bunun üzerine özel güvenlik, gruba müdahale etti. Grupla güvenlik arasındaki tartışma gerginliğe dönüştü ve kısa süreli arbede yaşandı. Olayın büyümemesi için polis gruba müdahale etmek istedi. Gruptaki öğrenciler, sosyal tesisler içerisine kaçtı. Özel güvenlik ve polis, sosyal tesislere girerek öğrencileri gözaltına aldı. Bu sırada arbede yaşandı. Polisin ve özel güvenliğin müdahalesi sonucu, 18 öğrenci gözaltına alındı. Gözaltına alınan öğrenciler, polis aracına bindirilerek, karakola götürüldü.

(CİHAN)

HABERE AİT VIDEO


Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık