KİRALIK İŞÇİLER GELİYOR

KİRALIK İŞÇİLER GELİYOR
  • 11 Nisan 2014, Cuma 22:03

Torba Yasası ve Erken Emeklilik 11 Nisan son dakika Torba yasa erken emeklilik var mı? Torba yasa taşeron haber kadro

Torba Yasası ve Erken Emeklilik 11 Nisan son dakika Torba yasa erken emeklilik var mı? Torba yasa taşeron haber kadro Torba Yasası'nın getirdiği yenilikler neler? Taşeron İşciler'e Kadro (Taşeron İşçi Torba Yasası 2014) Taşeron Yasası Torba Yasası ve Erken Emeklilik Yeni torba yasa taşeron işçilere kadro!(Taşeron İşçi Torba Yasası 2014) Taşeron İşcilere Kadromu Geliyor?Torba yasa taşeron haber

Torba Yasası ve Erken Emeklilik 11 Nisan son dakika Torba yasa erken emeklilik var mı? Torba yasa taşeron haber kadro Torba Yasası'nın getirdiği yenilikler neler? Taşeron İşciler'e Kadro (Taşeron İşçi Torba Yasası 2014) Taşeron Yasası Torba Yasası ve Erken Emeklilik Yeni torba yasa taşeron işçilere kadro!(Taşeron İşçi Torba Yasası 2014) Taşeron İşcilere Kadromu Geliyor?Torba yasa taşeron haber

Torba yasadan beklentiler oldukça büyük. Taşeronlar kadro bekliyor. İşyeri sahipleri Bağkur ve vergi affı bekliyor. Torba yasası ve dahası İşte 'Torba Yasası' nın getirdiği yenilikler

Torba yasada kamuda yaklaşık 700 bin, özel sektörde de 400 bine ulaşan taşeron işçiye kıdem tazminatı yolunu açan düzenleme yer alacak.

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren kıdem tazminatı konusunda uzlaşma sağlanamadı fakat, 1 milyon taşeron işçiyi ilgilendiren düzenleme Meclis'e getiriliyor. Torba yasada kamuda yaklaşık 700 bin, özel sektörde de 400 bine ulaşan taşeron işçiye kıdem tazminatı yolunu açan düzenleme yer alacak. Ayrıca, kiralık işçi düzenlemesi de yeniden Meclis'e gelecek. Daha önceki düzenlemede 1 yıl olan geçici çalışma süresi de 6 (3+3) ayı geçemeyecek. Çalışma Bakanı Faruk Çelik, önceki gece Meclis'te soruları yanıtlarken, taşeron işçilerin asıl işverende mi alt işverende mi çalıştığına takılmamak gerektiğini belirterek, "Taşeron işçilerin koşullarının ve imkanlarının iyileştirilmesi zorunlu" dedi.

KİRALIK İŞÇİLER GELİYOR

Bakanlık, kiralık işçi düzenlemesini de yeniden gündemine aldı. Özel istihdam bürolarına işçi kiralama yetkisi veren düzenlemenin de bu pakette yer alması bekleniyor. Bakanlık, itirazların önünü kesmek için pek çok iyileştirici adım atacak.

Hükümetin pek çok alanda yapacağı kanuni düzenlemeleri içeren torba yasa tasarısı içinde çalışma hayatı ile ilgili de önemli konular yer alıyor. Taşeron işçilerinin sorunlarının çözümü için de düğmeye basılıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkililerinden edinilen bilgiye göre; taşeron işçileri için 1 yıl olan sözleşme süresi 3 yıla çıkarılıyor. Kamudaki taşeron işçileriyle ilgili olarak da mahkemenin verdiği muvazaa kararları için sulh yada kadro yoluyla çözüme gidilmesi öngörülüyor. Kıdem tazminatı konusu taraflar arasında uzlaşma sağlanamayınca rafa kaldırılırken; çalışma hayatının diğer alanlarındaki düzenlemelere yoğunlaşıldı. Torba yasa tasarısında taşeron işçileriyle ilgili önemli düzenlemeler bulunduğu belirtiliyor. Yavaş yavaş netleşmeye başlayan paketin içeriğine göre; taşeron işçilikteki sorunların önemli bir kısmı bu yasal çalışma ile giderilmeye çalışılacak. Bunların başında taşeron işçilerinin sözleşme süresi geliyor. 1 yıl olan sürenin 3 yıla çıkarılması gündemde. Yine alt işverenlik için bazı tanımlarda değişikliğe gidiliyor. Buna göre de asıl işverenin bir işi alt işverene verebilmesinde aranacak şartlarda bir takım değişiklikler söz konusu.

Torbadan büyük af çıkıyor

SGK; Bağ-Kur ve Genel Sağlık Sigortası affının detaylarını TAKVİM'e açıkladı. Bağ-Kur borcunu taksitlendirmek isteyene 3 ay süre verilecek. GSS borçlularının ise faizleri tamamen silinecek. Milyonlarca kişinin gözü kulağı sosyal güvenlik ile ilgili radikal adımlar içeren torba yasaya çevrildi. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Ocak ayında Meclis'e sunulması beklenen torba yasada yer alan 'prim affı' karmaşasına noktayı koydu. Bağ-Kur'a 2 yıldan fazla sürede borcu olanlara yapılandırma için 3 ay süre verilecek, bundan yararlanmayanın hem borcu hem hizmeti silinecek. Bağ-Kur ve Genel Sağlık Sigortası borçlarına af çalışması heyecan yaratırken, tasarının kapsamı merak konusu oldu. SGK uzmanları, merak edilen soruları yanıtladı:

BAĞ-KUR AFFI KİMLERİ KAPSAYACAK?:

Kaydı olup da 24 aydan fazla prim borcu olanları kapsayacak. Diğer bir ifadeyle 2 yıldan az olanlar bu kapsama girmeyecek. Bağ-Kur'a 2 yıldan fazla sürede borcu olanların borcu hem de hizmeti silinecek. Örneğin, 5 yıllık borcu var. Bu borçla birlikte 5 yıllık hizmet süresinden de vazgeçilmiş olacak.

BAĞ-KUR HESABI AÇILABİLECEK Mİ?:

İleriki yıllarda bu hizmet hesabını canlandırma imkanı olacak. Durdurulan hizmetler ileriki yıllarda ödenebilecek. İster 2, ister 5 yıl olsun ihya edilebilecek. Örneğin; 2016'da hizmet ihyası yaparak o günkü koşullara göre primleri yatırabilecek. Silinen borç, hizmet açılarak aktif hale getirilebilecek. Bu düzenleme ile borcu olduğu için sağlık hizmetlerinden yararlanamayan binlerce esnaf da nefes alacak. İşveren prim borcu ile ilgili de çalışma var.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık