​Kaymakam Okullara 'Özel Güvenlik' İstedi

​Kaymakam Okullara 'Özel Güvenlik' İstedi
  • 10 Mart 2015, Salı 21:20

Kaymakam Okullara 'Özel Güvenlik' İstedi

Ordu’nun Fatsa İlçe Kaymakamı Mehmet Yapıcı, ilçede bulunan bütün okullara özel güvenlik görevlisi sağlanması gerektiğini söyledi.

Sağlık GörevlisiÖğrencilerÖzel GüvenlikGüvenlik GörevlisiÖzel Güvenlik Görevlisi

Kaymakam Okullara 'Özel Güvenlik' İstedi

Kaymakam Mehmet yapıcı konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Mevcudu neredeyse bir beldenin nüfusu kadar olan okullarımızda öğrenciler arasında çeteleşme faaliyetleri giderek yaygınlaşmaktadır. Daha küçük olan diğer kurum ve kuruluşlarda devlet bütçesinden onlarca özel güvenlik görevlisi istihdam edilirken, okullarımızda henüz bu imkanların olmaması çok büyük eksiklik. Okullarda özel güvenlik kurulmalı ve bu amaçla okullara yeterli ödenek mutlaka ayrılmalıdır” dedi.

HER OKULA SAĞLIK GÖREVLİSİ

Yapıcı şöyle devam etti: “Mevcudu bazı ilçelerimizin nüfusundan daha büyük olan okullarımızda mutlaka birer revir açılmalı ve bu revirlerde sağlık görevlisi bulundurulmalıdır. Sağlıklı bir gençlik için okullarda her sene ciddi sağlık taramaları yapılmalıdır. Okullar, bilgilerin çocukların kafasına pompalanıp depolandığı yerler değildir. Okullar gençlere bilgi yüklemesi yapılan yerler değil, onların bilgi paylaşımında bulundukları kurumlardır. Okullarda öğrencilere bilgi dağıtılmaz, aksine, öğrenciler bilgilerini getirip okula bırakırlar. Arıların kovana bıraktıkları polenin bal olması gibi, biriken bu bilgiler sonradan ekol olur. Bir okulun iyi bir ekol olabilmesi için o okula toplumun sadece bir kesiminden değil, her kesiminden öğrencilerin gelip bilgilerini bırakması gerekir.”

ZAMANLARININ BÜYÜK ÇOĞUNLUĞUNU TELEVİZYON VE BİLGİSAYAR KARŞISINDA GEÇİRİYORLAR”

Gençlerimizin temel eğitimleri zayıf ve özgüvenleri eksik olduğundan hayal kurup, merak etmiyorlar. Hayallerin peşinden koşan, kendine güvenen, ne istediğini bilen, sağlam adımlarla ilerleyen meraklı bir gençlik yetiştirmeliyiz” diyen Kaymakam Yapıcı sözlerini şöyle tamamladı: “Bu durumun önüne geçmek amacıyla, gençlik kampı sayıları arttırılmalı, gençlerimizin boş vakitlerini sağlıklı ve güvenli bir ortamda geçirmeleri için mahalle aralarında gençlik merkezleri açılmalı, spor merkezlerinin sayısı arttırılarak gençlerin spor yapması sağlanmalı ve spor tesisleri belli yaş aralığındaki gençlere bedava olmalıdır.”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık