İstanbul üniversitesinde özel güvenlik çalışanı kadınları

özel güvenlik sendikası olan güvenlik sen de taciz olayı ilgili açıklama yapıldı İstanbul üniversitesinde yaşanan bu taciz olayında suçlu olan özel güvenlikçi E.B, yaklaşık 1 ay önce iki kadın öğrenciyi takip ederek taciz etmiş

İstanbul üniversitesinde özel güvenlik çalışanı kadınları
  • 28 Ekim 2015, Çarşamba 0:51

Kadına yönelik şiddet/taciz/tecavüz her yerde karşımıza çıkmaya devam ediyor. Evde, yolda, sokakta, otobüste, işyerinde, okulda/kampüste kadınlar erkek egemenliğin kuşatmasının saldırısı altında kalıyor, hayatlarını devam ettirmek zorunda kalıyor.

İstanbul üniversitesinde özel güvenlik çalışanı kadınları taciz etmesi tesadüf ya da şaşırtıcı değildir. Gündelik hayatımızda erkek egemen dilinin ve kültürünün iktidar eliyle yeniden üretildiği bir ortamın kaçınılmaz sonucudur.

İstanbul üniversitesinde yaşanan bu taciz olayında suçlu olan özel güvenlikçi E.B, yaklaşık 1 ay önce iki kadın öğrenciyi takip ederek taciz etmiş ardından silahını göstererek bu olayı kimseye anlatmamaları için tehdit etmiştir. Üniversiteli kadınların şikâyeti üzerinde gözaltına alınmış fakat gene hiç şaşırmadığımız biçimde mahkeme tarafından salıverilmiştir. Olayın mağduru olan arkadaşlarımız ise defalarca güvenlik amirlerinin odasına çağırması suretiyle karşılaştıkları travmayı tekrar tekrar yaşamak/anlatmak zorunda bırakılmışlardır. Üniversite yetkilileri ise E.B' işten atılacağını ifade etmiş fakat bu konuda hiçbir adım atmadığı gibi olayın üstünü kapatmaya çalışmışlardır.

DİSK/GÜVENLİK-SEN olarak kadına yönelik her türlü şiddetin/tacizin karşısındayız, tarafız, takipçisiyiz. Özel güvenlik iscileri sendikasi disk guvenlik sen olarak kamusal alanda halkin her türlü guvenliginin sağlanması ve korunmasi yönünde hizmet üretimi'nin verilmesini savunurken, tum ozel guvenlik emekcisi arkadaslarimizinda bu hukuka bagli kalarak hizmet uretiminde bulunmasi sendikamiz adina asla vazgeçilemez bir mesleki ahlak ve aidiyet anlayisi olmalidir. Kadına yönelik şiddete/tacize başvuran bir özel güvenlik görevlisinin işten atılması yetmez. Bu davranışı sergileyen özel güvenliğin Bu vazgecilmez hizmet ilkesine bagli olarakta ozel guvenlik calisani E.B'nin meslekten direk olarak ihrac edilmelidir. Güvenlik sertifikaları iptal edilmeli ve bir daha güvenlik görevlisi olarak çalışabilmesi engellenmelidir.

Bu doğrultuda İstanbul Üniversitesinden kadınların başlattığı, hem bu tacizi ve bu tacizi kollayan anlayışı teşhir etmek için hem de İstanbul Üniversitesi’nin üniversitelerde cinsel taciz yönergesinin uygulanması için başlattığı kampanyayı destekliyoruz, bu sürecin en az üniversiteli kadınlar kadar takipçisi olacağımızı belirtiyoruz. diye açıklama yapılmıştır

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık