İçişleri Bakanlığı, mülteci kamplarındaki kötü muamelelere karşı önlem almamakla suçlanan

 İçişleri Bakanlığı, mülteci kamplarındaki kötü muamelelere karşı önlem almamakla suçlanan
  • 09 Ekim 2014, Perşembe 7:46

İŞKENCEYE ÖNLEM ALMAYAN GÜVENLİK ŞİRKETİYLE SÖZLEŞME İPTAL EDİLDİ

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti İçişleri Bakanlığı, mülteci kamplarındaki kötü muamelelere karşı önlem almamakla suçlanan European Homecare şirketinin işine son verdi. Burbach’taki kamp idaresini yürüten şirkete yönelik baskınların...

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti İçişleri Bakanlığı, mülteci kamplarındaki kötü muamelelere karşı önlem almamakla suçlanan European Homecare şirketinin işine son verdi. Burbach’taki kamp idaresini yürüten şirkete yönelik baskınların hemen ardından bu kararı veren İçişleri Bakanı Ralf Jäger, "Ağır ithamlar üzerine güven kaybı oluşmuştur.” diyerek anlaşmayı feshettiğini açıkladı.

Burbach’taki mülteci kampında uygulanan işkence ile Almanya’nın gündemine oturan European Homecare adlı şirket önce savcılık emriyle baskın düzenlenerek arandı ardından da iş sözleşesi iptal edildi. Kuzey Ren-Vestfalya İçişleri Bakanı Ralf Jäger, hemen geçerli olmak üzere Burbach’taki kamp idaresini yürüten European Homecare şirketinin işine son verildiğini açıkladı. Jager açıklamasında “Şirketin görevlisi ve Burbach kamp idaresi müdürü ve diğer çalışanları hakkında böyle ağır ithamlar üzerine güven kaybı oluşmuştur. Bu durumda güvene dayalı birlikte çalışma ortamı kalmamıştır.” diyerek hemen geçerli olmak üzere kontratı feshettiğini açıkladı.

Yeni idareyi alacak şirketin ismini de veren bakan, “Kısa vadeli olarak bu işi üstlenmeyi kabul eden Alman Kızılhaçı’na da teşekkür ediyorum.” dedi. Skandal üzerine savcılık harekete geçmiş ve European Homecare şirketine baskınlar düzenlemişti. Baskınlar, Essen kampına ve ana skandalın yaşandığı Siegen yakınlarındaki Burbach kamplarına yapılmış, Geniş çaplı aramalarda çok sayıda belgeye el konmuştu. İncelemelerin biraz zaman alacağını bildiren Siegen Savcılığı, şüphelilerin sayısının artabileceğini söylemişti.

Skandalın ardından kampa gelerek incelemelerde bulunan savcılık çok sayıda kişiyi dinlemişti. Özellikle özel güvenlik görevlilerinin işaretlerinden yola çıkan savcılık, kampın idaresini üstlenen European Homecare şirketi üzerinde yoğunlaşmıştı. Savcılık soruşturmasında, kamptaki mültecilere yapılan çok kötü muamelelerin şirket yöneticileri tarafından bilindiği, göz yumulduğu ve kısmen de bizzat organize edildiği şeklinde ipuçları elde etmişti.

Şirkete yöneltilen bu ağır suçlamalarla birlikte Burbach kampı müdürü de bizzat kötü muameleden haberdar olmakla ve önlem almamakla suçlanıyordu. Baskınlarda ve işe son vermede bu ağır suçlamaların etkili olduğu düşünülüyor. European Homecare şirketinin belediyelere bağlı mülteci kamplarının idaresinin yanı sıra eyalete ait mültecilerin ilk defa karşılandığı ve barındırıldığı kampların idaresini de üstlendiği biliniyor. CİHAN

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık