GÜVENLİK GÖREVLİSİNİN BIÇAKLANMASI PROTESTO EDİLDİ

GÜVENLİK GÖREVLİSİNİN BIÇAKLANMASI PROTESTO EDİLDİ
  • 28 Eylül 2014, Pazar 21:51

GÜVENLİK GÖREVLİSİNİN BIÇAKLANMASI PROTESTO EDİLDİ

Mersin Devlet Hastanesi'nde güvenlik görevlilerinin hasta yakınları tarafından bıçaklanması sağlık çalışanları tarafından protesto edildi. Sağlık çalışanlarına ve güvenlik görevlilerine destek veren Mersin Milletvekili Dr. Ali Öz,...

Mersin Devlet Hastanesi'nde güvenlik görevlilerinin hasta yakınları tarafından bıçaklanması sağlık çalışanları tarafından protesto edildi. Sağlık çalışanlarına ve güvenlik görevlilerine destek veren MHP Mersin Milletvekili Dr. Ali Öz, sessiz kalmaları durumunda aynı saldırıların hastaneye yöneticilerinin makam odalarını kadar uzanabileceğini vurguladı.

Cumartesi gecesi Mersin Devlet Hastanesi'ndeki güvenlik görevlilerinden Mevlüt Söyler ile Hasan Aktay'ın hasta yakınları tarafından bıçaklanması ve İbiş Toksoy'un darp edilmesi sağlık çalışanları ve güvenlik görevlileri tarafından protesto edildi. Mersin Devlet Hastanesi önünde toplanan Mersin Tabip Odası ve Sağlık Emekçileri Sendikası üyeleri ile güvenlik görevlilerine daha önce aynı hastanede görev yapan Mersin Milletvekili Ali Öz'de destek verdi. Mersin Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Mehmet Antmen buradaki açıklamasında sağlıkta şiddetin son 12 yıldır uygulanan dönüşümün sonucu olduğunu belirtti. Bu tür olayların ilk ve son olmadığını herkesin bildiğini anlatan Antmen, Sağlık Bakanlığı'nın sağlıkta dönüşüm adı altında güvenlik, temizlik ve hatta sağlık hizmeti üreten diğer birimlerin taşeronlaştırmasının çalışanları telafisi olmayan zararlarla karşı karşıya getirdiğini kaydetti.

Güvenlik görevlisi Necdet Tefret ise arkadaşlarından üçünün 20 Eylül gecesi hasta yakınlarının saldırısı sonucu yaralandığını söyledi. Daha öncede bir arkadaşlarının saldırıya maruz kalarak yaralandığını ifade eden Tefret, gerekli tedbir alınmadığı için bu olayın tekrar yaşandığını kaydetti.

Arkadaşlarının hayatını kaybetmeden gerekli düzenlemelerin yapılmasını isteyen Tefret söyle devam etti: "Hastanenin kendi bünyesinde özel güvenlik görevlisi kadrosu oluşturulmalı, Güvenlik görevlisi sayısı artırılmalı, Yıpranma paylarımızı ve maaşlarımız iyileştirilmeli.Travma ve darp gibi durumlarda güvenlik görevlilerine avukat temin edilmeli. Psikodestek birimi kurulmalı."

MHP Mersin Milletvekili Ali Öz ise sağlıkta dönüşüm uygulanmaya başlandıktan sonra sağlık çalışanlarının her geçen gün hak kaybına maruz kaldığını kaydetti. Taşeron işçiliğin gelmiş olduğu noktanın çok vahim neticelere ulaştığını vurgulayan Öz, "Bunun son örneğini Mersin Devlet Hastanesi’nde yaşayarak hep beraber görmüş olduk. Gaziantep'te Ersin Arslan'ın hayatını kaybetmesinden sonra sağlıkta şiddete son verilmesi amacı ile Meclis Araştırması açmayı ancak o zaman kabul edenleri, bu olayların çeşitli hastanelerde sıkça yaşanır olmasını hatırlatmamıza rağmen ses çıkarmayanları huzurlarınızda size şikâyet ediyorum." dedi.

Hastane yöneticilerin bu saldırı sonrasında da yanlarında olmalarını beklediğini ifade eden Öz, "Buna sessiz kalırlarsa günün birinde aynı saldırıların kendi makam odalarına kadar

mutlaka uzanacaktır. Bu sistem vatandaşa sağlık konusunda günden güne külfet getiren bir sistemdir. Sağlık çalışanları günden güne ezilerek topluma sağlıklı bir hizmet sunamaz hale gelmişlerdir." diye konuştu. CİHAN

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık