Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan asgari ücret yorumu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bekar bir işçi için yüzde 15 zamla 2.324 TL'ye yükselen asgari ücretle ilgili konuştu. Cumhurbaşkanı, "Bizim sözümüz ne? İşçimizi ezdirmeyeceğiz, ezdirmedik bugüne kadar. Enflasyonun üç puan üzerinde yapılan artış sonunda, asgari ücret 2002’ye göre reel olarak 4 düzeyinde yükselmiş bulunuyor" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan asgari ücret yorumu
  • 27 Aralık 2019, Cuma 20:14

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yerli otomobilin tanıtıldığı toplantıda bir konuşma yaptı. Erdoğan burada yaptığı konuşmada yeni belirlenen asgari ücret hakkında da konuştu. Erdoğan 2020 yılı için belirlenen asgari ücretin enflasyonun altında olmadığını söyledi. Cumhurbaşkanı konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

Dün 2 bin 325 lira olarak açıklanan 2020 asgari ücret rakamının ülkemize, iş verenlerimize, çalışanlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Şimdi bunun üzerinde de spekülasyonlar yapıyorlar.

Biz iş başına gelirken bir söz verdik. Ne dedik? İşçimizi enflasyona ezdirmeyeceğiz dedik. Bu ne demektir? Biz hiçbir zaman enflasyonun altında bir asgari ücret belirlemeyeceğiz.

‘BU ÇARK DÖNECEK ARKADAŞ’

Şimdi de aynı şekilde bunu enflasyonun üç dört puan üstünde yola devam edeceğiz. “Biz istediğimiz gibi de asgari ücreti belirleyelim…” Bu çark dönecek arkadaş. Bizim sözümüz ne? İşçimizi ezdirmeyeceğiz, ezdirmedik bugüne kadar. Enflasyonun üç puan üzerinde yapılan artış sonunda, asgari ücret 2002'ye göre reel olarak yüzde 154 düzeyinde yükselmiş bulunuyor.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık