Çukurca şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Çukurca şehitleri son yolculuklarına uğurlandı
  • 30 Ekim 2016, Pazar 23:26

Şehit onbaşı Sorgun'da son yolculuğuna uğurlandı

Halit YILMAZ/SORGUN (Yozgat), () -HAKKARİ'nin Çukurca İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin havanlı saldırısı sonucu terhisine 90 gün kala şehit olan onbaşı 20 yaşındaki Yılmaz Oğuzhan Kula'nın cenazesi, memleketi Yozgat'ın Sorgun İlçesi'ne bağlı Doğankent Beldesi'nde düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.

Babasını 11 yıl önce trafik kazasında kaybeden, annesi de yeniden evlenince, babaannesiyle birlikte yaşayan şehit Yılmaz Oğuzhan Kula'nın cenazesinde ailesi ve yakınları gözyaşı döktü. Şehidin cenazesine lise öğrencisi kardeşi 17 yaşındaki Alihan, babaannesi 70 yaşındaki Hüsne Kula, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Sorgun Kaymakam Vekili Oğuzhan Sargın, Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Doğankent Belediye Başkanı Doğan Sungur ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehidin cenazesinde liseli kardeşi Alihan güçlükle ayakta durmaya çalıştı. Cenazeye katılan vatandaşlar, PKK aleyhine sloganlar attı. Vatani görevine gitmeden önce özel bir şirkette güvenlik görevlisi olarak çalışan şehit onbaşı Yılmaz Oğuzhan Kula, Doğankent Beldesi'nde ikindi vakti cenaze namazından sonra Doğankent Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Mersin, şehidini uğurladı

Mehmet OKUR/SİLİFKE(Mersin), ()- HAKKARİ'nin Çukurca İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin havanlı saldırısı sonucu şehit olan 3 askerden biri olan er 22 yaşındaki Barbaros Yılmaz, gözyaşları içinde toprağa verildi.

Mersin'in Silifke İlçesi'ndeki yakınlarına acı haberin ulaşması ile birlikte yasa bürünen ilçeye getirilen şehit askerin cenazesi, önce Sayağzı Mahallesi'nde yaşayan halası Songül Yörük'ün evine getirilip helallik alındı. Cenaze daha sonra İmamı Azam Camii'ne götürüldü. Burada düzenlenen törene Vali Özdemir Çakacak, Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Kadir Yıldız, Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, 6'ncı Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Hakan Atınç, AK Parti Mersin Milletvekilleri Hacı Özkan ve Yılmaz Tezcan, CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut ve yaklaşık 4 bin kişi katıldı. Çevredeki binalar Türk bayrakları ile donatılırken uğurlama törenine katılanlar gözyaşı döktü. Şehidin er Yılmaz'ın yakınları sinir krizi geçirirken, anne ve babası öldüğü için onu oğlu gibi büyüten hala Songül Yörük tabuta kapanarak gözyaşları döktü. Şehidin 18 yaşındaki kardeşi Burak Yılmaz ve dedesi Veli Yılmaz ise yakınlarının desteğiyle ayakta durabildi. Vali Özdemir Çakacak dede Vali Yılmaz'a, Tümgeneral Hakan Atınç ise kardeş Burak Yılmaz'a destek oldu.

Şehit Barbaros Yılmaz, İl Müftüsü Ali Melek'in kıldırdığı cenaze namazının ardından Şehir Mezarlığı içerisinde bulunan şehitliğe defnedildi. 1994 yılında babası Ali Tamer Yılmaz'ın eşi Serap Yılmaz'ı öldürmesiyle annesiz kalan er, 1997 yılında babasının da hayatını kaybetmesi sonrasında teyze ve halaları tarafından büyütülmüştü.

Uşaklı şehit onbaşının evi taziye ziyaretine gelenlerle doldu

Nurettin DOĞAN- Vehbi SARIHAN/EŞME (Uşak), ()- HAKKARİ'nin Çukurca İlçesi kırsalında PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit düşen 3 askerden 20 yaşındaki Uşaklı Piyade Onbaşı Süleyman Aydındağ'ın evi taziye ziyaretine gelenlerle dolup, taştı. Oğluyla en son iki gün önce görüşüp, bir fotoğrafını istediklerini belirten annesi 40 yaşındaki Sultan Aydındağ, "Ancak ne bir daha görüşebildik ne de fotoğrafı geldi" diyerek, ağladı.

Şehit Onbaşı Süleyman Aydındağ'ın Uşak'ın Eşme İlçesi'ne 10 kilometre uzaklıktaki 150 haneli Kolankaya Köyü'ndeki ailesinin oturduğu tek katlı 2 odalı ev ile köy camisine dev Türk bayrağı asıldı. 3 aylık asker olan şehit onbaşının çiftçi babası, 44 yaşındaki İbrahim Aydın ile ev kadını annesi Sultan Aydındağ ve 17 yaşındaki kız kardeşi Ümmü Aydındağ, taziyeleri kabul etti. Şehidin 3 yaşındaki kardeşi Okan Aydındağ ise olup, bitenlerden habersiz evde oynadı. Oğlu ile en son 28 Ekim Cuma günü konuştuklarını belirten Sultan Aydındağ, gözyaşları arasında şöyle konuştu:

"Kendini koru' dedim. 'Merak etme anne, ben iyiyim. Buralarda telefonlar pek iyi çekmiyor. Ben seni daha sonra ararım' dedi. Bu arada telefonu kızım Ümmü alıp, 'Ağabey, annem seni çok özlemiş. Bir fotoğrafını istiyor' dedi. Ardından tekrar telefonu alıp, kendisine telefon kontörüne ihtiyacı olup olmadığını sordum. Kontör ihtiyacı olmadığını söyledi. Sonrasında oğlumla ne bir daha görüşebildik ne de fotoğrafı geldi."

Askere gitmeden önce köydeki bir mandırada çalıştığı ve bekar olduğu öğrenilen şehit onbaşının cenazesi bugün Kolankaya Köyü Camii'nde kılınacak namaz ardından köy mezarlığında toprağa verilecek.

UŞAK ŞEHİDİNİ UĞURLADI

Hakkari'nin Çukurca İlçesi Hisar Dağı Bölgesi'nde PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit düşen Piyade Onbaşı Süleyman Aydındağ, memleketi Uşak'ın Eşme ilçesi, Kolankaya Köyü'nde son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Onbaşı Süleyman Aydındağ'ın cenazesi bu sabah Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait askeri uçakla Uşak Havaalanı'na getirildi. Şehidin burada karşılanan Türk bayrağına sarılı cenazesi daha Kolankaya Köyü'ndeki baba ocağına götürüldü. Cenaze evin önüne getirildiğinde yakınları gözyaşları aktı. Dua edilip, helallik alınmasının ardından şehidin askerlerin omuzunda taşınan cenazesi Kolankaya Köyü Camii'ne götürüldü. Burada düzenlenen törene Uşak Valisi Ahmet Okur, AK Parti Uşak Milletvekilleri Mehmet Altay, Alim Tunç ve CHP Uşak Milletvetkili Özkan Yalım, Uşak Belediye Başkan Vekili Hakan Uludağ, Uşak İl Jandarma Komutanı Albay Nedim Selbisu, Uşak İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, şehidin ailesi ve yakınlarının ile yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Cenazede şehidin tabutu yanına konulan çerçeveli fotoğrafına sarılan baba İbrahim Aydındağ, anne Sultan Aydındağ ve ağabeyinin askeri kamuflajlarını giyerek törene katılan kız kardeş Ümmü Aydındağ gözyaşlarına boğuldu. "Oğlum, kalk yatma ben seni çok özledim. Herkes senin yanına geldi. sen yoksun" diyerek ağıtlar yakan Sultan Aydındağ'ın bir ara tabutun başındaki askere sarılıp, gözyaşını silmesi yürekleri dağladı.

Uşak İl Müftüsü Fuat Altıntaş'ın kıldırdığı namazın ardından şehit Onbaşının cenazesi, askerlerin omzunda Kolankaya Köyü Mezarlığı'nda götürülüp, toprağa verildi. Cenaze katılanlar yol boyunca, 'Kahrolsun PKK' ve 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları attı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık