TES-İŞ işçileri görmezden geldi, BAŞKENT EDAŞ'ta TİS imzaladı

EnerjiSa ile TES-İŞ arasında varılan TİS anlaşması işçilerin tepkisine neden oldu. Sendika binasına gelen işçiler, burada sendikayı protesto etti.

TES-İŞ işçileri görmezden geldi, BAŞKENT EDAŞ'ta TİS imzaladı
  • 06 Ağustos 2021, Cuma 19:27

BAŞKENT EDAŞ’ta işçilerin itirazlarına rağmen TES-İŞ ile EnerjiSa TİS görüşmelerinde anlaştı. Sendika binası önünde toplanan işçiler, binanın içine girerek varılan anlaşmayı protesto etti.

Türkiye Enerji, Su ve Gaz işçileri Sendikası’nın (TES-İŞ) örgütlü olduğu TEİAŞ, EÜAŞ, AYEDAŞ, TEDAŞ, TOROSLAR ve BAŞKENT elektrik dağıtım şirketlerinin işyerlerinde 2021-2023 dönemlerini kapsayan Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmeleri sürerken bugün BAŞKENT EDAŞ’ta süren görüşmelerde bir gelişme yaşandı.

EnerjiSa tarafından işletilen BAŞKENT EDAŞ’ta süren TİS görüşmelerinde TES-İŞ , işçilerden habersiz ilk altı ay için yüzde 9 ikinci altı ay için ise yüzde 7 toplamda yüzde 16 maaş artışına imza attı.

Bunun üzerine işçiler Ankara’daki sendika binası önünde toplandı. Anlaşmadan dolayı sendikaya tepkili olan işçiler, binanın içine girerek protestolarını burada sürdürdü.

HABERE AİT VIDEO


Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık