Sağlık Bakanlığı İşçilerine 2 Bin 200 Liralık Tediye Ödemesi

Sağlık bakanlığında görev yapan 4d sürekli işçi tediye ödemelerinin ikinci taksitinin ramazan bayramından önce yapılacağı öğrenildi. 2022 yılı 1. tediye ödemesini 1.843 TL olarak ocak ayının sonunda alan işçiler, ikinci taksit için gün sayıyor. Sürekli işçi tediye ödemeleri hakkında detaylara haberimizden erişebilirsiniz.

Sağlık Bakanlığı İşçilerine 2 Bin 200 Liralık Tediye Ödemesi
  • 11 Nisan 2022, Pazartesi 10:26

Sağlık Bakanlığında Klinik destek elemanı, bilgi işlem, temizlik görevlisi ve özel güvenlik görevlisi poizsyonlarında görevli sürekli işçilere 29 Ocak Cuma günü itibariyle 2022 yılının 1. taksit tediye ödemesi yapılmıştı.

2022 Yılında Toplam 8 Bin Lira Tediye Ödemesi Yapılacak

1.843 TL olarak ilk taksit ödemelerini alan işçiler, 2. taksit ödemesini de Ramazan Bayramından hemen önce alabilecekler. 3. ve 4. taksit ödemelerinin ise Geçmiş yıllarda olduğu gibi 2022 ağustos ve 2022 aralık  aylarında alacaklar. Böylece 2022 yılında toplamda 4 taksit halinde yaklaşık 8 bin lira toplam tediye ödemesi işçilerin hesabına geçirilecek.

2.284 LİRA Tediye Ödemesi Hesaplara Yatacak!

13 günlük süreler üzerinden yapılan tediye ödemeleri toplamda 52 gün olarak 4 defa da yapılmaktadır. 01 Ocak 2022 tarihinde ücretlere gelen zam ve daha sonra Cumhurbaşkanı tarafından verilen % 2.5 zam ile beraber bir günlük en alt günlük yevmiye tutarları  206.70 TL olmuştu. 29 Ocak tarihinde ilk taksitini alan işçilere ikinci taksit tediye ödemesi 29 nisan'da yine 13 günlük ücretleri üzerinden yapılacak.

Vergi istisna tutarının maaş döneminde yapılan tüm ücretlere bir kez uygulandığı bilinmektedir. Nisan ayında da vergi istisna tutarı olan yani vergi indirimi 638,01 TL işçinin  ilk ücret ödemesi hangisi olacaksa o ödemeye uygulanacaktır. İşçiler muhtemelen aldıkları maaş + ikramiye ve tediye ödemeleriyle beraber Nisan ayında % 20 vergi dilimine girmiş olacaklar. Ama vergisi iadesi asgari ücretlinin iadesi olacağından, Asgari ücretlinin iadesi Nisan ayında hangi tutarsa o tutarin iadesi olacaktır.

HABERE AİT VIDEO


Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık