ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİLERİ EYLEMDE TAŞERON İŞÇİLERİ ÜZERİNDE BASKI

ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİLERİ EYLEMDE TAŞERON İŞÇİLERİ ÜZERİNDE BASKI
  • 14 Aralık 2014, Pazar 20:59

Güvenlikçiler siyah çelenk bıraktı

İZBAN’da sendikal örgütlenme sürecinde aktif olarak çalışan, sendika baş temsilcisi atandıktan sonra ise hakkında aniden tutanaklar tutulup işten çıkarılan Mustafa Özgüç'le dayanışma ve güvenlik işçilerinin hak mücadelesi için eylem yapıldı.

Türk İş’e bağlı Güvenlik İş Sendikasının çağrısıyla Konak Meydanı’nda buluşan güvenlik emekçilerine DİSK’e bağlı Güvenlik Sen yönetici ve üyeleriyle İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde 40 günü aşkın süredir oturma eylemi yapan Türkiye Sakatlar Derneği İzmir Şubesi üyeleri de destek verdi.

Taşeron İşçileri Üzerinde Baskı Yanında Egolar da Tatmin Ediliyor

Türk İş’e bağlı Güvenlik İş Sendikası Genel Başkanı Ankaralı burada bir basın açıklaması yaptı. TCDD ve İzmir Büyükşehir Belediyesine bağlı kuruluş olan İZBAN'da özel güvenlik işçisi olarak çalışan Sendika Baş Temsilcileri Mustafa Özgüç’ün hukuka aykırı olarak keyfiyetle işine son verildiğini belirterek “demokrasi kelimesinin Anayasamızın ve kanunların ne anlama geldiğini bilmeyenlere Anayasa ve kanunların sendikamız ve üyelerimize verdiği tüm hakkı sonuna kadar kullanarak kendilerine demokrasi, özgürlük ve örgütlenme dersini vereceğimizi tüm kamuoyunun bitmesini isteriz” dedi.

bir taraftan işverenlerin acımasızca sömürü üzerine kurdukları sistemleri, diğer yandan kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanların taşeron şirket çalışanları üzerinde kendi egolarını tatmin için yaptıkları baskıcı uygulamaların en önemli sorunların başında geldiğine dikkat çekti.

İZBAN’da örgütlenme fitilini yakmasıyla toplu sözleşme yetkisi alınması, günde 7 buçuk saat ayakta hiç oturmadan çalıştırılmaya başkaldırması, iş sağlığı ve güvenliği kurallarının uygulanmasını istemesi, istasyonlarda özel güvenlik görevlilerinin görevi olmayan işlerde çalıştırılamayacağını haykırması, iş güvenliği uzmanından çalışan temsilcisinin kanuna göre sendika temsilcilerinden belirlenmesini istemesi gibi hakların takibini yaptığı için Mustafa Özgüç’ün işten çıkarıldığına vurgu yaparak “Sendika baş temsilcisi olarak işten çıkarılma sendika ve iş kanununa aykırıdır” hatırlatması yaptı.

Asıl İşverenin Haberi Olmadan Yaprak Kımıldamaz

İZBAN Genel Müdürü ile Genel Müdür Yardımcısı Sönmez Alev’in “benim haberim yok. şirket çıkardı” sözlerine atıf yapan Ankaralı, “kimse unutmasın asıl işverenin haberi olmadan bu işyerlerinde bırakın işten çıkarmayı yaprak kımıldamaz. Tutanağı tutan İZBAN yetkilileri şirkete talimat verir ve bu personeli işten çıkarılmasını ister. İşte mesele bundan ibarettir” dedi.

İZBAN Genel Müdür yardımcısı Sönmez Alev’in bu işin birinci sorumlusu olduğuna “Büyükşehir Belediye Başkanımızı ve TCDDY Genel Müdürünü göreve davet ediyoruz. 6356 Sayılı Sendikalar Yasası hükümlerine aykırı olarak yapılan bu işten çıkarmanın biran önce durdurulup Mustafa Özgüç’ün işe iadesinin sağlanmasını talep ediyoruz” sözleriyle açıklamasını tamamladı.

Basın açıklaması ve siyah çelenk bırakılması sırasında sık sık “Güvenlikçiler Burada İZBAN Yöneticileri Nerede, Mustafa Özgüç Yalnız Değildir. Direne Direne Kazanacağız, İZBAN Şaşırma Sabrımızı Taşırma” sloganları atıldı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık