Kılıçdaroğlu: KHK ile ihraç edilip göreve iadesi karar verilenlerin tamamını görevlerine iade edeceğiz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis’teki grup toplantısında konuşuyor. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın geçen Cuma günkü hutbesinde Mustafa Kemal Atatürk’ü anmamasını eleştiren CHP lideri, “Beni üzen, Diyanet’in ve Genelkurmay Başkanlığı’nı aynı tarihte parlamentodan geçiren Mustafa Kemal Atatürk’ün, Diyanet tarafından anılmamasıdır” dedi.

Kılıçdaroğlu: KHK ile ihraç edilip göreve iadesi karar verilenlerin tamamını görevlerine iade edeceğiz
  • 02 Kasım 2021, Salı 14:06

Kılıçdaroğlu ayrıca bürokratları bir kez daha uyararak “Anayasa Mahkemesi ve mahkeme kararlarını uygulamayan bürokratlar talimatı kimden aldılarsa, aynı şeyi bir daha yapmasınlar. Yaparlarsa onları devletin bürokrasisinde tutmayacağım, açık söylüyorum” mesajını verdi.

“CUMHURİYETİMİZİ DEMOKRASİYLE TAÇLANDIRACAĞIZ”

Kılıçdaroğlu’nun sözlerinden satır başları şu şekilde:

“Güzel bir ülkede yaşıyoruz, sıkıntılar var biliyorum. Hiç kimsenin umutsuzluğa kapılmaya hakkı yok. Beraber bu ülkeye demokrasiyi getireceğiz. Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandıracağız. Cumhuriyetimizin 98. yılını kutladık. 98 yıl geçti. 2 yıl sonra 100. yılını kutlayacağız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyeti kurarken 'Kimsesizlerin kimsesi' demiştir. Bizim temel amacımız, felsefemiz de bu. Dolayısıyla Mustafa Kemal, irfanı, vicdanı hür olan gençler istemiştir. Bütün gençlere CHP iktidarında özgürlük vaat ediyorum. Onların hayalleri bizim hedefimiz olacak.”

“DİYANET’İN KENDİSİNİ KURAN BİR İRADEYE SAYGI DUYMASI LAZIM”

“Bu süreç içinde beni üzen Diyanet İşleri Başkanlığını ve Genelkurmay Başkanlığı'nı aynı tarihte parlamentodan geçiren Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyet'in 98. yılında anılmamasıdır. Biz herkesin inancına saygılıyız. Diyanet İşleri Başkanlığı'nı kuran bir iradeye en azından saygı duyulması lazım. Bunların tamamını yapacağız.”

“ANITKABİR’E MUHABİRLER ALINMADI”

Anıtkabir'de bir garabetle karşılaştık. Bazı televizyon kanalları ve gazetecilerin muhabirleri Anıtkabir'e alınmadı. O kararı alınlara söylüyorum. Anıtkabir'de bu ülkenin aslanı yatıyor aslanı. Ne yaparlarsa yapsınlar kendi sonlarını getiriyor. Bu milletin vicdanında derin yaralar açıyor. Bunların tamamını iktidarımızda çözeceğiz.

“BERAAT EDEN KHK’LİLERİ GÖREVLERİNE İADE EDECEĞİZ”

“15 Temmuz Darbe Girişimi oldu. Hep beraber mücadele ettik. İktidarı ve muhalefeti beraber oldu ama birileri 15 Temmuz'u Allah'ın bir lütfu olarak kabul edip milletin ensesinde boza pişirmeye başladı. KHK ile ihraç edilip hakkında beraat kararı verilenler, göreve iadesi karar verilenlerin tamamını görevlerine iade edeceğiz. Biraz sabretsinler, geliyor gelmekte olan, az kaldı.”

“AYNI ŞEYİ YAPMASINLAR”

“AYM kararlarını uygulamayan bürokratlar talimatı kimden aldılarsa, aynı şeyi yapmasınlar. Yaptıkları taktirde onları devletin bürokrasisi içinde tutmayacağım açık ve net söylüyorum.”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık