Kamuda Kadrolu Çalışan 4/D'li Taşeron İşçilerin Maaş Kaybı

Kamuda Kadrolu Çalışan 4/D'li Taşeron İşçilerin Maaş Kaybı Yüzde 18.Taşeron işçilerin maaş zammı konusunda 2019 yılında somut bir adım atılmadı. Konunun ortada kalmasından hükümetin ek zam yapmamasından dolayı maaşlarda yaşanan kayıp yüzde 18 oranında.

Kamuda Kadrolu Çalışan 4/D'li Taşeron İşçilerin Maaş Kaybı
  • 03 Eylül 2019, Salı 14:14

Kamu kurumlarında çalışan kadrolu taşeron işçilerin maaşlarına zam konusu yıl içinde sık sık gündeme geldi. 

Siyasilerin sık sık değindiği konuya ilişkin ne Maliye Bakanlığı ne de Çalışma Bakanlığı somut bir adım atmadılar. Kurumların inisiyatifine bırakılan zam kararı sonrasında ise işçiler büyük mağduriyet yaşadı. 

TAŞERON İŞÇİLERİN ZAM MAĞDURİYETİ

Kamuda çalışan kadrolu 4/D'li işçilerin sözleşme maddeleri gereği maaşlarına yüzde 4 oranında zam yapıldı. Ayrıca taşeron işçilerin bu maaş tutarlarına enflasyon farkı zammı da yapılmıyor. 

2018 yılından itibaren maaşlarına altı aylık dönemlerde yüzde 4 oranında zam yapılan taşeron işçiler enflasyon karşısında ezildiler. Zira 2018 yılı sonunda enflasyon oranı yüzde 26 seviyesindeydi. Ancak o yıl taşeron işçilere yüzde 8 zam yapıldı. Taşeron işçilerin maaş kaybı 2018'de yüzde 18 oldu. 

2019 yılında yüzde 15 oranında seyreden enflasyon oranlarının yıl sonunda da bu seviyede olması bekleniyor. Bu oran ile ile 2019 yılında da taşeron işçilerin maaşları yüzde 7 oranında erişimiş olacak. 

Zam Görüşmeleri

Taşeron işçilerin zam görüşmelerine dair detaylar ise 2020 yılında yapılacak görüşmeler sonrasında belli olacak. Kamuilanlari

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık