İşçiler sendikaya yürüdü: 'Sendika işçiyi sattı

Türk İş'e bağlı sendikaları kapsayan toplu sözleşme görüşmelerinde dün hükümet kanadından sendikalara teklif gelmemesine rağmen harici işçiler Genel Maden İşçileri Sendikaları'na (GMİS) karşı tavır aldı.

İşçiler sendikaya yürüdü: 'Sendika işçiyi sattı
  • 07 Temmuz 2021, Çarşamba 10:48

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Merkez ve diğer bölgelerinde KPSS'den işe giren ve asgari ücretle çalışan harici işçiler, sendika binasına yürürken 'Sendika işçiyi sattı' dediler.

Işçilerin adına konuşan Özcan Alper "Toplu sözleşme süreci devam ediyor, hükumetten henüz bir teklif gelmedi. Biz merkez servislerinde ve diğer bölgelerdeki harici işçileriz. Sendikamızda istişare etmeye geldik. Kendi aramızda görüşmeler yapıp, süreçle ilgili bilgiler alacağız. Biz çoğumuz KPSS den giren ve düşük ücretle çalışan mağdur bir kesimiz. Asgari ücretten 119 lira 25 kuruş yevmiye alan arkadaşlarımız var. Kendi aramızda değişik değişik ücret skalaları var. Bunun için görüşmeler devam ediyor. Biz sendikamıza güveniyoruz. Burası bizim evimiz, ancak teklif geldikten sonra çok geç oluyor. Teklif gelmeden bazı görüşmelerin yapılması gerekiyor. Bakanlarla ve bakan yardımcıları ile görüşmelerin yapılması gerekiyor. Başkanımızın bakanımızla görüşmesini talep ediyoruz” dedi.

İşçiler sendika binasının altıncı katındaki Şemsi Denizer Toplantı Salonu'na alındı.

Burada işçileri Genel Maden İşleri Sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşil, Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu ve Genel Sekreter Ertan Kaya karşıladı.

İşçilere 'hoşgeldiniz' diyerek toplu sözleşme görüşmelerinin halen devam ettiğini söyleyen Başkan Yeşil "Toplu sözleşme görüşmeleri ile ilgili hükümet kanadından bir teklif gelmedi. Sanki teklif gelmiş gibi kamuoyuna lanse ediliyor.  Biz de sizin gibi hükümetin vereceği teklifi dört gözle bekliyoruz. Arkasından da yapacağımız çalışmaları hızlandırmayı hedefliyoruz. Dün sadece enflasyon oranları açıklandı" dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık