Hamile bayan özel güvenlik görevlileri artık sivil çalışabilirler

Özel güvenlik sektöründe ne yazık ki sıkça kendilerine karşı işverenler engel çıkartmaktalar.  Bazı yöneticiler özel güvenlik işinin abartıldığını ve yoğun bir stres baskı çalışanlara uygulamaktalar. Özellikle hamile bayanların büyük zorluklar yaşadığını bu konu ile ilgili bize sıkça şikayet ve sorular gelmektedir. Hamile bayan özel güvenlik görevlileri için emniyet genel müdürü bir görüş yazısı yayınladı. Yazı da bayan güvenlik görevlilerinin hamilelik süresince sivil çalışmalarına bir sakınca bulmamıştır.

Hamile bayan özel güvenlik görevlileri artık sivil çalışabilirler
  • 30 Temmuz 2019, Salı 19:54

Özel Güvenlik Sektöründe ne yazık ki çalışanların sürekli olarak sistematik baskı görmekteler. Bu baskıların iş yerlerinde genel basında güvenlik amirlerinin ve müdürlerinin keyfi uygulaması, taciz olaylarının yaşanması, istifa ettirmek için görev yerlerini değiştirmesi ve uzak projelere göndermesi tehditvari konuşmalar yaparak baskı altına alıp haklarını bırakıp gitmesi için birçok iş ahlakı ile bağlaşmayan davranışlara maruz kalmaktalar. Sektörün taşeron olması nedeniyle birde asıl işverenlerin yöneticilerinde keyfi uygulamaları kattığından Özel Güvenlik sektöründe özellikle özel sektörde ne yazık ki çok fazla çalışan olmuyor. Sürekli bir sliklasyon olmaktadır. Buda Özel Güvenlik Hizmetinin değil de sadece bir görüntü olayı meydana çıkmaktadır. Bu sorunların içinde de hamile olarak çalışan bayanların çok büyük sıkıntı ile karşı karşıya gelmektedirler. Birçok büyük ve kurumsal firmalar hamile çalışan bayan güvenlik görevlilerinin işten atıldığını bilmekteyiz. Kısmen de olsa hamile bayan güvenlik görevlilerinin sivil çalışmasını olumlu olarak değerlendirmekteyiz. Özel Güvenlik Hakları olarak özel güvenlik görevlilerinin yaşadığı sorunların kamuoyuna sürekli paylaşmaktayız. Bu hususta işverenlere çağrımız o ki bayan güvenlik görevlilerine daha yardımcı olmalarını, çünkü onları da doğuranın bir bayan olduğunu ve ailelerinin olduğunu bilmeleri gerekir. Karar verirken aileleri düşünerek karar vermelerini öneriyoruz.

Abdurrahman KONYAR

Özel Güvenlik Hakları

 

Gebe(Hamile) Kadın Guvenlik Görevlileri Hamilelik süresince  sivil kıyafet Giyebilir.

 

                                T.C   

                            İÇİŞLERİ BAKANLIĞI

              Sayı       : 47227715­­-88245-63246

             Konu    : Gebe (Hamile) Kadın Özel Güvenlik

                             Görevlilerin Kıyafetleri HK                                                                                                    28.06.2019

 

                 İlgi           : Eskişehir Emniyet Müdürlüğünün 14/06/2019 tarihli ve F-2019061414465350349 sayılı yazısı.

                İlgili yazıda hamile (gebe)kadın özel güvenlik görevlilerinin hamilikleri (gebe) süresince sivil kıyafetle süresince sivil kıyafetle görev yapıp yapmayacaklarının bildirilmesi talep edilmektedir.

                        5188 sayıl Özel Güvenlik Görevlilerinin Hizmetlerine Dair Kanun ve ilgili mevzuatında hamile (gebe) kadın özel güvenlik görevlilerinin hamiliklerinin belirli aşamasından sonra sivil olarak görev yapıp yapmayacaklarını dair herhangi bir düzenleme bulunmamaktadır.

            Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Kıyafet Yönetmenliğinin “Genel Esaslar” başlıklı 5’inci Maddesinden (r) bendinde “Genel esaslar” bendinde “Üniformalı olarak görev yapan bayan amir ve memurlar. Hamileliğini belgelediği takdirde resmi kıyafet yerine sivil kıyafet ile görev yapabilirler. Hükmü yer almaktadır.

            Yukarıdaki mevzuat hükmünden de anlaşılacağı üzere üniformalı olarak görev yapan emniyet hizmetleri sınıfı personelinin hamileliğini (gebeliğini)belgelediği takdirde sivil kıyafet ile görev yapabileceği düzenlenmiştir.

            Bu bağlamda üniformalı görev yapan kadın özel güvenlik görevlilerinin hamiliklerinin belirli aşamasından sonra sivil olarak görev yapmalarında herhangi bir sakınca bulunmadığı değerlendirilmektedir.

Bilgi ve gereğini arz ederim.                                       

                                                                                                                              

                                                                                                             Aydın UĞURLU

                                                                                                           Daire Başkanı a.

                                                                                           Özel Güvenlik Daire başkan yardımcısı

                                                                                            2. Sınıf Emniyet Müdürü

   Dağıtım: 

    Gereği: 

    Eskişehir Emniyet Müdürlüğüne

                                                                                                  Bilgi:

                                                                                                  Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığına

                                                                                                  80 İl Emniyet Müdürlüğüne

 

Bu yazının tüm hakları ÖGGHAKLARI ‘na aittir. 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanununun 36. maddesi uyarınca alıntılanamaz. Telif hakları saklı tutulmuş bu yazının alıntılanması halinde yasal takip yapılacaktır. ©

 

HABERE AİT VIDEO


Beğendim 1 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık