Ulaştırma Bakanlığı bürokratlarına çift maaş!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bünyesinde çalışan 9 bürokratın, farklı şirketlerde yönetim kurulu üyeliği yaptığı ortaya çıktı. CHP'li Başarır, "Bu bürokratlara, kendi maaşlarının yanında yönetim kurulu üyesi sıfatıyla da huzur hakkı, maaş, ikramiye, prim, yolluk adları altında ücretler ödeniyor” dedi.

Ulaştırma Bakanlığı bürokratlarına çift maaş!
  • 30 Temmuz 2019, Salı 15:39

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nda çalışan birçok bürokratın çift maaş aldığı açıklandı. Buna göre, bürokratlar Bakanlıkta görevli bürokratlar, aynı zamanda çeşitli şirketlerde de yönetim kurulu üyeliği yapıyor.

BirGün’den Hüseyin Şimşek’in haberine göre, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın soru önergesini yanıtlayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, çeşitli birimlerde yönetim kurulu üyeliği yapan ve bu nedenle çift maaş alan bürokratların listesini açıkladı.

ÇİFT MAAŞ ALAN BÜROKRATLAR

Turhan’ın yanıtına göre, Bakan Yardımcısı Enver İskurt, PTT Genel Müdürlüğü’nde Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yapıyor. Bakanlık Özel Kalem Müdürü Mehmet Koçyiğit de aynı kurumda Yönetim Kurulu üyesi, Bilgi İşlem Dairesi Başkan Vekili İbrahim Kolcu Türksat AŞ Genel Müdürlüğü’nde, Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürü Salim Özpak da Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nde Yönetim Kurulu üyesi oldu.

Bakanlık Haberleşme Genel Müdür Vekili Gökhan Evren’in aynı zamanda Devlet Hava Meydanları İşletmeleri’nde Yönetim Kurulu üyesi olduğunu bildiren Bakan Turhan, Döner Sermaye Dairesi Başkan Vekili İsmet Topaca’nın ise bu görevinin yanı sıra TCDD Genel Müdürlüğü’nde Yönetim Kurulu üyesi olduğunu ifade etti. Turhan yanıtında ayrıca Personel Dairesi Başkan Vekili Salih Yıldırım’ın TÜLOMSAŞ Genel Müdürlüğü’nde, Demiryolu Düzenleme Genel Müdür Vekili Bilgin Recep Bekem’in TÜVAVAŞ Genel Müdürlüğü’nde ve Demiryolu Düzenleme Genel Müdür Yardımcısı Vekili Bilal Tırnakçı’nın ise TÜDEMSAŞ Genel Müdürlüğü’nde Yönetim Kurulu üyeliği yaptığını ifade etti.

‘BAŞKA İNSAN YOKMUŞ GİBİ…

Bakan Turhan’ın yanıtını değerlendiren CHP’li Başarır, “Ülkede başka insan yokmuş gibi bakan yardımcısı, özel kalem müdürü, genel müdürler ve daire başkanlarına yönetim kurulu üyelikleri veriyorlar. Bu bürokratlara, kendi maaşlarının yanında yönetim kurulu üyesi sıfatıyla da huzur hakkı, maaş, ikramiye, prim, yolluk adları altında ücretler ödeniyor” dedi.

Bu uygulamaların toplumun genelini rahatsız ettiğini vurgulayan Başarır, “Bakanlık, kendisine bağlı bu kuruluşlardan ne kadar ücret ödendiğini de gizliyor. EYT’liler, atanamayan öğretmenler, çiftçiler, mezun olan işsizler seslerini duyurmak için haykırırken bu bürokratlara ödenen çift dikiş ücretler vicdanları yaralıyor” dedi

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık