Hak-İş Öz-İş’in üyelikten çıkarılma kararı delegelerin onayına sunulacak.

Çarşamba günü düzenlenecek Hak-İş Genel Kurulu kritik bir oylamaya sahne olacak. Konfederasyon yönetimiyle ayrı düşen Öz-İş’in üyelikten çıkarılma kararı delegelerin onayına sunulacak.

Hak-İş  Öz-İş’in üyelikten çıkarılma kararı delegelerin onayına sunulacak.
  • 09 Temmuz 2019, Salı 16:14

TARIK TEKGÖZLİ

Savunma ve Güvenlik İşçileri Sendikası (Özİş), Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Hak-İş) üyeliğinden çıkarılıyor. Hak-İş Disiplin Kurulu’nun aldığı "Öz-İş Sendikası’nın konfederasyon üyeliğinden çıkarılma kararı", 10 Temmuz’da Ankara’da yapılacak Hak-İş 14’üncü Olağan Genel Kurulu’nda delegelerin oylarına sunulacak.

‘ÖZ HAK-İŞ’ SORUŞTURMASI

Öz-İş Genel Sekreteri Kadir Sağlam, 3 Mart 2018 tarihinde Facebook’ta "Öz Hak-İş Konfederasyonu’na ne dersiniz?" paylaşımında bulunmuştu. Paylaşımın altına yapılan yorumlarda yeni bir konfederasyon kurulmasına yönelik destek mesajları yazıldı. Öz-İş Sendikası yöneticileri ve üyeleri yaptığı yorumlarda "Herkesi özüne, Öz Hak-İş’e davet ediyoruz. Özüne dönmeyen kaybolmaya mahkumdur. Yaşasın Öz Hak-İş", "Öz Hak-İş tüm emekçilerin, işçilerin ve gerçek hak mücadelesi verecek olanların konfederasyonu olacaktır", "Geç bile kalındı, hayırlı olsun" ifadelerini kullanması gözlerden kaçmadı. Hak-İş Yönetim Kurulu 3 Mayıs 2018’de aldığı karar ile Öz-İş Sendikası’nı, konfederasyon üyeliğinden çıkarılması talebiyle Disiplin Kurulu’na sevk etti. ‘

BÖLME GİRİŞİMİ’ İDDİASI

Disiplin Kurulu’nca yapılan inceleme, araştırma ve soruşturma sonucunda, Özİş Sendikası’nın, Hak-İş Konfederasyonu üyeliğinden çıkarılmasına karar verildi. Karar, konfederasyona bağlı sendikaların genel başkanlıklarına gönderilen yazıyla bildirildi. Gerekçeli kararda, Öz-İş Sendikası, Hak-İş Konfederasyonu’nun tüzük hükümlerine, amaçlarına, temel ilkelerine ve iç işleyişine ve düzenine uymamakla suçlandı.

Hak-İş Yönetim Kurulu’na ve konfederasyona üye bir kısım sendikaların yöneticilerine hakaret edildiği ifadelerine yer verilen kararda, asılsız isnatlarda bulunulduğu, konfederasyonu zayıflatmaya, bölmeye, parçalamaya, yıkmaya ve Öz Hak-İş Konfederasyonu adı altında yeni bir konfederasyon kurmaya çalışıldığı savunularak, Öz-İş Sendikası’nın Hak-İş Konfederasyonu üyeliğinden çıkarılmasına karar verildiği belirtildi.

‘BELGELERLE SABİT’

Konfederasyon genel merkezinde 2 Temmuz’da toplanan Hak-İş Başkanlar Kurulu da Öz-İş’in konfederasyon üyeliğinden çıkarılması konusunda görüşlerini şu sözlerle ifade etti: "Hak-İş Başkanlar Kurulu, Hak-İş’in kuruluş değer ve ilkelerinden aykırı hareket eden ve bu hareketlerini, konfederasyon yöneticilerineağır hakaretlere kadar götüren, alternatif konfederasyon kurma girişimleri belgelerle sabit olan bir yapının Hak-İş çatısı altında yeri olamayacağını vurgulamışlardır."

Yaklaşık 25 bin üyesi bulunan Öz-İş’in akıbeti, 10 Temmuz’da yapılacak Hak-İş 14’üncü Olağan Genel Kurulu’nda delegelerin oylaması sonucu belli olacak.

YENİ KONFEDERASYON OLUŞUMU

Öte yandan sosyal medyada "espri" amaçlı yapılan bir paylaşımın bahane edilerek sendikalarının Hak-İş’in dışına çıkarılmaya çalışıldığını ileri süren Öz-İş Sendikası da 20 Temmuz’da Ankara’da yapacağı Olağanüstü Genel Kurul’da Hak-İş Konfederasyonu’ndan ayrılmayı delegelerin oylamasına sunacak. Genel Kurul ayrıca yeni kurulacak bir konfederasyon oluşumuna katılmayı da oylayacak .Aydınlık

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık