Fahrettin Koca'nın hastanesi işçileri zorunlu ücretsiz izne çıkardı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın sahibi olduğu Medipol Hastanesi'nde bir skandal daha yaşandı. Doktor, hemşire ve temizlik çalışanları dışındaki tüm personel zorunlu olarak yıllık izne, yıllık izni olmayanlar ücretsiz izne çıkartıldı. Kaynak: Sağlık Bakanı Koca'nın hastanesinde skandal: Çalışanlar zorunlu ücretsiz izne çıkartıldı

Fahrettin Koca'nın hastanesi işçileri zorunlu ücretsiz izne çıkardı!
  • 24 Mart 2020, Salı 15:58

Muhabir: Ali Isıyel

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın sahibi olduğu Medipol Hastanesi'nde bir skandal yaşandı. Kanuna aykırı olmasına rağmen; doktor, hemşire ve temizlik personeli dışındaki sağlık emekçileri iradeleri dışında senelik izne çıkartıldı. Senelik izni olmayan personeller zorunlu ücretsiz izne çıkartılırken; senelik izni bu süreçte bitenler de izinlerinin bitiminde ücretsiz izinli olarak devam ettirilecek.

Konuştuğumuz bir personel; doktor, hemşire ve temizlik personeli haricindeki diğer çalışanların ikinci bir emre kadar varsa senelik izinlerinin kullandırıldığını, senelik izinleri yoksa veya bu süreçte biterse de ücretsiz izinli sayılarak izne çıkartıldıklarını belirtti.

Yasalarda ise "ücretsiz izin" diye bir kavram bulunmuyor. İşçi, ücretsiz izne çıkmayı kabul ettiği bir belgeyi imzalamadığı sürece, bir haftalık ücretsiz iznin sonunda tazminatını alarak işten ayrılma hakkına sahip oluyor.

Türkiye'nin her yanında artıyor

Türkiye'nin her yanında, özellikle yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgınıyla birlikte patronların "ücretsiz izin" uygulaması giderek artıyor. Kanuna aykırı uygulamaların cezalandırılmaması ve dar gelirli işçilerin daha sonra tekrar iş bulamamaktan korkmasından alınan cesaretle bu uygulama yaygınlaşıyor.halktv.com.tr

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık