Belediye şirketlerinde çalışan 450 bin taşeron işçileri tedirgin!

450 bin belediye şirketlerinde çalışan taşeron işçisi her an işten çıkarılabilme korkusuyla tedirgin! Resmi olarak açıklanmasa da belediye şirketlerine geçen işçi sayısı 450 bin civarında. Bu işçilerin işten çıkarılma tehlikeleri her zaman devam ederken bazı zorluklar da yaşıyorlar.

Belediye şirketlerinde çalışan 450 bin taşeron işçileri tedirgin!
  • 26 Eylül 2019, Perşembe 12:01

696 sayılı KHK ile taşeron şirketlerden belediye şirketlerine geçen işçilerin sorunları son seçim sürecinden sonra daha fazla olmaya başladı. Bu işçilerin sayısı resmi olmayan rakamlara göre 450 bin civarında. İşçiler işten çıkarılma tehlikesi ile her zaman karşı karşıya kalıyorlar ve farklı zorluklar da yaşıyorlar. 

ESKİ KADROLARINA DÖNEMEDİLER

Taşeron işçi olarak çalışırken belediye şirketlerine geçen işçilerin başlıca sıkıntıları esasında kendi ifadeleri ile gerçek 'kadro' oldu. Her siyasi partiden seçimler sonrası belediye şirketlerinde işten çıkarılmalar yaşandı. İşten çıkarılan işçiler çeşitli platformlarda haklarını aramalarına rağmen yasal düzenleme eksikliği nedeniyle eski kadrolarına henüz dönemediler.

ZAMLAR GERİ ALINDI

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin personele Kasım ayında yaptığı yüzde 17,65 zam, 31 Mart seçimlerinden sonra koltuğa oturan Mustafa Demir tarafından iptal edildi. Sendika başkanı "Yeni başkanı ısrarcı olmamıza rağmen ikna edemedik" dedi.

ÇÖZÜM BULUNMALI

Gerek belediye şirket işçileri gereksede 4/D sürekli işçi kadrosuna geçen işçilerin bir çok problemi kamuoyuna defalarca paylaşıldı. Hatta Türk-İş Başkanı Atalay kamu işçileri için imzaladığı TİS'de 'uzasaydı karıştıracaktık' sözünü masada olacağını ifade ettiği fakat bir gelişme sağlayamadığı taşerondan şirketlere ve genel idarlere geçen işçiler için kullandığını ifade etti.

4/D'li işçilerin mali ve özlük hakları talebi ile belediye şirket işçilerinin belediye işçiliği kadrosu talebi yerine getirildiğinde sorunların büyük bölümünün de ortadan kalkacağı aşikar. Bunlar için gerekli düzenlemelerin yapılması ve sayıları 1 milyona yaklaşan işçilerin sorunlarının çözümü aileleri ile birlikte 4 milyon insanı mutlu edecektir.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık