Avcılar Belediyesinde Belediye-İş toplusözleşme yetkisini aldı

Belediye-İş Sendikası, Avcılar Belediyesinde toplusözleşme yetkisini aldı. Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri 18 Haziran 2019'da yapılacak.

Avcılar Belediyesinde Belediye-İş toplusözleşme yetkisini aldı
  • 01 Haziran 2019, Cumartesi 23:25

Vedat YALVAÇ
İstanbul

Belediye-İş Sendikası İstanbul 2 No’lu Şube, Avcılar Belediyesi Bathonea AŞ’de toplusözleşme yetkisini aldı. Sendikadan sosyal medya üzerinden yapılan duyuruda “Avcılar Belediyesinde yetki alındı, sıra toplu iş sözleşmesinde” dendi. Sendikalaşma hakkını mücadeleyle elde ettiklerini vurgulayan Şube Başkan Yardımcısı Savaş Doğan, iyi bir sözleşme için tüm işçileri, birleşmeye ve mücadele etmeye çağırdı.

ÖRGÜTLENME 2013 YILINDA BAŞLADI

Avcılar Belediyesinde 2013 yılının 10’nuncu ayında örgütlenmeye başladıklarını hatırlatan Savaş Doğan, “2016 yılının 9’uncu ayında işten toplu işten çıkarmalar yaşandı. 300’e yakın işçi arkadaşımız işten atıldı. Daha sonra belediye önünde çadır kurarak direnişe başladık. 7 ay süren direniş ve hukuki mücadele sonucunda hem işçi arkadaşlarımız işe geri döndü hem de arkadaşlarımız 16 maaş sendikal tazminat hakkı kazandı. Daha önce Gözdeniz isimli taşeron firmada, yani Fen İşleri Müdürlüğünde örgütlü ve yetkili sendikaydık. 695-696 sayılı KHK ile gelen taşeron düzenlemesiyle tüm taşeron işçiler belediyenin şirketi olan Avcılar Belediyesi Bathonea AŞ’ye geçirildi. Buradaki örgütlenme faaliyetimiz sonucunda Avcılar Belediyesi Bathonea AŞ’de çoğunluğu sağladık ve artık Avcılar Belediyesinin tamamında yetkili sendikayız” diye konuştu.

"BİRLİK OLUNCA TÜM ENGELLERİN KALKTIĞINI GÖRDÜK"

Sendikalaşma hakkını mücadele sonucunda elde ettiklerini vurgulayan Doğan şöyle konuştu: “Büyük zorluklar da yaşadık bu süreçte. Ancak birlik olunca, beraber olunca güçlü olacağımızı, tüm engellerin ortadan kalkabileceğini yaşayarak gördük. Bu vesileyle Avcılar Belediyesi’nde çalışan ve henüz üye olmayan arkadaşlarımızı da sendikamız çatısı altında birleşmeye mücadele etmeye çağırıyoruz. Şimdi sıra birliğimizi daha da güçlendirerek daha iyi bir sözleşme imzalamakta.”

TİS GÖRÜŞMESİNİN İLK OTURUMU 18 HAZİRAN’DA

Sosyal medya üzerinde yapılan duyuruda ise şu ifadelere yer verildi: “Avcılar Belediyesinde yetkili olan sendikamız Belediye İş, Bathonea AŞ’ye gelen yetki ile Avcılar Belediyesi bütününde tek yetkili işçi sendikası olmuştur. Yetki belgesinin sendikamıza ulaşması sonrası, yasal prosedür şubemizce işletilmiş olup, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin ilk oturumunun 18 Haziran 2019 tarihinde yapılması taraflarca kararlaştırılmıştır. 696 sayılı KHK ile Avcılar Belediyesi bünyesinde hizmet alımı usulüne çalışan işçilerin geçişinin yapıldığı Bathonea AŞ’de yapılacak ilk toplu iş sözleşmesi; Avcılar işçilerine, işçi sınıfına ve sendikamıza hayırlı olsun.”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık