AK Parti Milletvekili Eğitim Sen'i ziyaret etti: Hatamız varsa geri adım atarız

AK Parti Hatay Milletvekili Abdülkadir Özel, Eğitim Sen İskenderun Şubesini ziyaret ederek, kentteki eğitim konusunda istişarelerde bulundu. Özel, "Siyaset kurumu olarak eğitim bürokrasisine yapılan müdahalelerde bazı hatalarımız varsa ve yapılan bazı öneriler müdahale anlamına geliyorsa bunlardan da imtina edip geri adım atmayı biliriz" dedi.

AK Parti Milletvekili Eğitim Sen'i ziyaret etti: Hatamız varsa geri adım atarız
  • 06 Ağustos 2019, Salı 17:03

AK Parti Hatay Milletvekili Abdülkadir Özel ve AK Parti İskenderun İlçe Başkanı Abdülkerim Güven Eğitim Sen İskenderun Şubesi’ni ziyaret ederek ildeki sorunları konuştu. Eğitim Sen İskenderun Şubesi Başkanı Ali Karadaş, sendika üyelerinin ve tüm meslektaşlarının yaşadıkları sıkıntılardan söz etti, ‘nitelikli bir eğitim politikasının geliştirilmesi gerektiğini’ vurguladı.

Sendika Başkanı Ali Karadaş ve üyeler tarafından karşılanan milletvekili Özel, “Güzel ev sahipliğinizden ötürü teşekkür ediyorum. Ziyaretimizin sebebi şu; hem proje okullarına yapılan atamalar, hem de liselere giriş sınavı ve üniversite sınavı ile ilgili, ilçemizin, ilimizin seviye düşüklüğü yaşaması, başarısız bir grafik çizmesine dair basından açıklamalarınızı, eleştirilerinizi işittim, gelip hem ziyaret etmek hem de burada sendika mücadelenizin çerçevesini öğrenmek, hasbihal etmek, tanışmak ve bir de bu konudaki eleştirinizi yerinde dinlemek için geldim. Biz de bu eleştirileri alıp hem il-ilçe bürokrasisine hem de bakanlığımıza iletmek için burada bulunuyoruz. Hatta bunları yazılı bir rapor halinde sizlerden isteyeceğim” dedi.

‘HATAMIZ VARSA GERİ ADIM ATARIZ’

Siyaset kurumu olarak eğitim bürokrasisine yapılan müdahalelerde hataları varsa ve yapılan öneriler ‘müdahale’ anlamına geliyorsa bunlardan da imtina edip geri adım atmayı bileceklerini söyleyen Özel, “Gerek işçi ve emekçi kardeşlerimizin yaşadığı problemler, gerekse eğitim politikası konusunda yaptığınız bazı eleştirileri, sadece yerel ya da lokal problemler değil ulusal anlamda yaptığınız eleştiriler olarak alıyorum. Bununla ilgili de yine bize göndereceğiniz öneriler, eleştirileriniz varsa hem sizden rapor halinde almayı hem de burada sizden dinlemeyi isterim, bundan memnuniyet duyarım” diye konuştu.

Ziyaretten ötürü teşekkürlerini ifade eden şube başkanı Karadaş da; “Emek örgütünü, bir sendikayı ziyaret ederek sorunlarını, sıkıntılarını, taleplerini gündeminize almanız bizim için çok önemli, ziyaretinizden ötürü teşekkür ediyoruz” dedi.

‘BU SÜRECİN İKİ BOYUTU VAR’

‘Ülkenin son derece zor şartlardan geçtiğini’ kaydeden Karadaş, eğitimciler olarak yaşadıkları sıkıntılara değindi ve şunları söyledi: “Bazı ekonomistler yaşadığımız süreci ekonomik kriz, ekonomik buhran değil ekonomik çöküş olarak ifade ediyor. Şüphesiz bu sürecin 2 boyutu oluyor. Birincisi özellikle büyük işletmeler, dış sermaye ile ilişkisi olan sermayeler daha fazla büyüyor, yerli işletmeleri yutuyorlar. Bir kısım işletmeler iflas ediyor. Bunun yanı sıra küçük esnaf zincirler karşısında kendini koruyamıyor, iflaslar yaşanıyor. Diğer bir boyutu ise aslında çalışanların ücretleri eriyor, işten atmalar süreç boyunca devam eden bir durum olarak gerçekleşiyor. Bir buhrana sebep olan yapılar, kişiler, şirketler varsa aslında faturayı onların ödemesi gerekiyor, çalışanların değil. Kamu çalışanları olarak toplu iş sözleşmesi süreci yaşıyoruz. Bize önerilen zam yüzde 5 oranında, yaşadığımız zamlar karşısında yüzde 5 gerçekten komik bir rakam. Bu yönüyle de bu taleplerin, bölge milletvekilleri açısından da sizler tarafından dikkate alınması bizler için önemli. Aynı zamanda iş güvencesi ile ilgili sıkıntı yaşıyoruz. Bununla ilgili bir tasarı var meclise gelecek olan tasarıda kamu çalışanlarının 657’den çıkarılıp yıllık sözleşmeli bir pozisyona gelmeleri söz konusu.”

‘İHRAÇLARIN MAĞDURİYETİ GİDERİLSİN’

Karadaş, sendika olarak liyakat dışında, cemaatlerin, farklı yapıların kamuda yer almasına baştan beri karşı çıktıklarını söyledi. Karadaş şöyle konuştu: “Ama ne yazık ki darbe girişiminden sonra onlarca arkadaşımız hiçbir gerekçe gösterilmeden haksız bir şekilde işlerinden atıldılar. Sadece bizim sendikamız için söylemiyorum. Bugün İskenderun’da Hatay’da buna benzer yüzlerce örnek var farklı sendikalardan. Şüphesiz biz kurum olarak şundan yanayız; darbeciler sonuna kadar yargılansın, bu ülke darbelerden çok fazla çekmiştir ama gerçekten mesul olanlar yargılansın. Günahı olmayanların, şu veya bu şekilde ilişkilendirilerek işinden edilmesi, insanların bunun faturasını ödemesi doğru değil. Hangi görüşten eğitimciye sorarsanız sorun aynı şeyi söyleyecektir.”

Eğitim sisteminin sürekli değişmesinin başarısızlıkları getirdiğine ve işe alımlarda mülakatın liyakatin kalkmasına neden olduğunu söyleyen Karadaş şöyle devam etti: “Sistem o kadar değişti ki yapboz tahtasına dönüşmüş durumda. Çocukların sınav sonuçlarında çektikleri sıfırlar bunların kanıtı. Daha derli toplu, daha nitelikli bir eğitim politikasının artık gündeme gelmesi gerektiğini düşünüyoruz. Hatay genelinde proje liselerinin yöneticileri değişmedi sadece İskenderun’da 4 tane proje okulunun yöneticisi değişti. Bu konuda dilekçeleri, başvuruları dikkate bile alınmadı. Bu durumlar hem eğitim camiasına üzüyor hem de öğrencilerin eğitimleri ile ilgili nitelik kaybına neden oluyor” diye konuştu. (Kaynak: Evrensel)

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık