Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İsteğe göre mi işlem yapılıyor

Bakanlığın sendikalar bölümünde bilgi işlem sisteminde bazı sendikalar istekleri doğrultusunda usulsüz DEĞİŞİKLİKLER YAPILDIĞI İDDİA EDİLDİ.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı  İsteğe göre mi işlem yapılıyor
  • 02 Temmuz 2019, Salı 18:31

Güvenlik ve Savunma İşçişleri Sendikası eski genel mali sekreteri Erdal ERVAN seçimlerde kazanamayınca sendika tarafından sgk çıkışı yapıldı. Bir süre sonra ERVAN, güvenlik şirketinde çalışmaya başladı. Çalışmaya başladıktan sonra kurucusu ve uzun yıllar genel mali sekreterliğini yürüttüğü sendikaya üyelik başvurusunda bulundu. Erdal ERVAN’ın başvurusu 09/06/2019 tarihinde sendika yönetim kurulunca kabul edildi. Bu arada ERVAN sendika olağan genel kurulunun zamanında yapılmadığı gerekçesi ile genel kurulun iptali seçimlerin yenilenmesi ve kayyım talepli sendika aleyhine dava açtı. Üyeliği kabul eden sendika yönetimi ERVAN’ın dava açtığını öğrenince paniğe kapılarak bakanlığın yolunu tuttu. Bakanlık kanun yönetmelik hükümlerine aykırı olarak 09/06/2019 tarihinde kabul ettiği üyeliğini 08/06/2019 tarihi ile geriye yönelik bir işlemle özel güvenlik şirketinin iş kolunu değiştirerek Erdal ERVAN’ın üyeliğini düşürdü!

Güvenlik ve Savunma İşçileri Sendikası Kurucu Üyelerinden Erdal ERVAN 2012-2019 Yılları arasında GENEL MALİ SEKRETER olarak çalıştığını; 06.04.2019 Tarihinde Yapılan Genel Kurulda GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞINA, aday olduğunu fakat seçilemediğini, Sendikadaki Görevinin Bitiminden Sonra SGK çıkışının 19.04.2019 Tarihinde Sendika tarafından gerçekleştirildiğini, 18.05.2019 Tarihinde Başka bir İş yerinde İşe Başladığını ve aynı Kurucusu olduğu Sendikaya 44YRLV817 doğrulama kodu ile  Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Elektronik sistemi üzerinden müracaat ettiğini İfade etmiştir. Erdal ERVAN ; 10 Haziranda Üyelik Durumunu Kontrol ettiğini ve Üyeliğinin Sendika Yönetim Kurulunun 09.06.2019 Tarihinde 2019-26 Numaralı Yönetim Kararına istinaden 44YRLV817 doğrulama kodu ile ÜYELİĞE KABUL  EDİLDİĞİNİ ve Bu belgenin BAKANLIĞIN SİSTEMİNDE GÖRÜNDÜĞÜNÜ ve Bu belgenin Çıktısını aldığını Söyleyen ERVAN Haziran ayının ortasında Tekrar üyeliğini Kontrol ettiğinde Bakanlık Sitesinde ÜYELİĞİNİN 08.06.2019 TARİHİNDE İŞ KOLU DEĞİŞİKLİĞİNDEN  DÜŞÜLDÜĞÜNÜ işin ilginç yanının Bu işleminde 44YRLV47 aynı Doğrulama kodu iş gerçekleştirildiğini İfade etmiştir.

Erdal ERVAN  18.05.2019 Tarihinde İşe girdiği Ve 19 olan İş Kolunun 09.06.2019 Tarihinde Üyeliğe kabul İşleminden Sonra Nasıl olup da geriye yönelik olarak İş kolu değişebiliyor? Bu işlem Neden ve Kimin Talebi ile yapıldı. Sorularının cevabını Sayın Bakanlık Yetkililerinden Cevap beklediğini ifade etmiştir.

Bu işlemin Kasıtlı olarak yapıldığını Çünkü Sendikada yapılan usulsüzlüklerin Kendisi tarafından Yargıya taşınmaya başladığını söyleyen ERVAN Bu davalarda Bakanlığa sorulduğunda Bakanlığın Cevabına zemin hazırlamak için yapıldığını İfade etti. Daha Öncede Bakanlık yetkilileri 2015 Yılında Üye olan Ünal KESKİNİN Bakanlık Sitesinde Çalıştığı İşlerinin 19 İş Kolunda olmadığı için Düşürdüğünü Bu Şahsın 30 .08.2015 Yılında Denetleme Kuruluna Seçildiğini , Konunun Sendika üyesi olmayan kişileri Sendika Organlarına seçilemeyeceği gerekçesi ile konunun Mahkemeye İntikal ettiğini  Fakat Bakanlığın Sitesinde yine Geriye Yönelik Oynama ile o İş yerinin İş kolunu 19 Olarak Değiştirdiğini ve Bakanlığın Mahkemeye Bu şahsın Üyeliğinin Devam ettiği ne dair Sendika Başkanın Talebine binaen Yazı yazmıştır dedi.

Erdal ERVAN konun Araştırması ve Kanunsuz ve usulsüz işlemleri yapanların araştırılıp gereğinin Yapılması için Bakanlık Yetkilileri hakkında Hukuki Süreci Başlattığını Konuyu CİMER, BAKANLIK TEFTİŞ KURULUNA VE DEVLET DENETLEME KURULUNA  şikayette bulunduğunu. Ayrıca Gerçeğe aykırı Belge hazırlayıp üretenler hakkında CUMHURİYET BAŞ SAVCILIĞINA SUÇ DUYURUSUNDA bulunduğunu söyledi.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık