2021 YILI KAMU TOPLU İŞ SÖZLEŞMELERİ ÇERÇEVE ANLAŞMA PROTOKOLÜ

Kamudaki işçilerin taban ücreti 4 bin 100 liraya yükseltildi. Ücretlere 2021-2022'nin ilk 6 ayı için yüzde 12, diğer 6 aylar için yüzde 5 artı enflasyon farkı oranında zam yapıldı Abdurrahman KONYAR İş ve sosyal güvenlik hukuk

2021 YILI KAMU TOPLU İŞ SÖZLEŞMELERİ ÇERÇEVE ANLAŞMA PROTOKOLÜ
  • 11 Ağustos 2021, Çarşamba 17:54

Kamu işçileri için toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşmaya varıldı

Kamuda toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sonuçlandı. En düşük işçi maaşında 500 lira iyileştirme yapılarak, taban ücret 4 bin 100 liraya yükseltildi.

TAŞERONDAN GELEN İŞÇİLERİN MAAŞINA 500 LİRA DÜZELTME

Taşerondan geçen işçilerin çoğunluğunun oluşturduğu çok düşük ücretli bir grup vardı 315 bin kişiydi. Bunların ücretlerine biz aylık 500 lira bir düzeltme yaptık. Seyyanen yapılan en yüksek zam olduğunun altını çizmek isterim. Bundan sonra da toplam işçilerimize yaptığımız pazarlık sonunda vardığımız artış oranında ayrıca bundan faydalanacaklar.

ORTALAMA ÜCRET 5835 LİRA OLDU

Kamu işçileri birinci 6 ayda için yüzde 12, sonraki 6'şar aylık dönemler için yüzde 5 olmak üzere ve enflasyon farkı da tabi yüzde 27'lik ortalama zam aldılar. Kamu aylık ücreti ortalama 5 bin 835 liraya ulaştı. Yüzde 34,62 oranında en düşük ücretli işçilerimiz bu TİS'ten istifade edecek, tüm işçilere yansıyan oran yüzde 27,10. Türk çalışma hayatında bir ilk olarak ilk defa toplam orana yaklaşık yüzde 3 oranında yansıyan bir hizmet zammı konusunda bir anlaşmaya vardı

Abdurrahman KONYAR 

İş ve sosyla güvenlik hukuku 

 

 

HABERE AİT VIDEO


Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık