Zeybekçi'den yeni asgari ücret sektörü ineğe benzeterek "her gün sağdığımız ineğin süt vermeye

Maliye Bakanı Şimşek'ten sonra muhalefetin asgari ücret vaatlerini Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de eleştirdi. Zeybekci özel sektörü ineğe benzeterek verdiği örnekte "her gün sağdığımız ineğin süt vermeye devamı için o ineğin sağlıklı olması lazım" diyerek devlerin istihdamı ile bir yere varılmayacağını söyledi. Zeybekci'nin katıldığı muhtarlar toplantısında muhtarlardan biri baygınlık geçirdi.

Zeybekçi'den yeni asgari ücret sektörü ineğe benzeterek
  • 24 Mayıs 2015, Pazar 4:22

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Muğla'nın Bodrum ve Milas ilçelerinde muhtarlar ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi. Diğer partilerin asgari ücret vaatlerini eleştiren Zeybekci, "Bizim amacımız paylaşılacak ekonomiyi büyütmek. Her gün sağdığımız ineğin süt vermeye devamı için o ineğin sağlıklı olması lazım. Özel sektörden bahsediyorum. Devlet dairelerindeki devletin istihdamı ile bir yere varılmayacağını halen anlamadıysan, benim sana söyleyecek sözüm yok. Ne yapıyorsak özel sektörle yapıyoruz. Böyle yapmaya devam edeceğiz" dedi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Bodrum- Milas Karayolu üzerindeki Gülbahçe Restoran'da, iki ilçenin muhtarları ve bazı sivil toplum kurulu temsilcileriyle kahvaltıda bir araya geldi. AK Parti Muğla İl Başkanı İhsan Küreci, Bodrum ve Milas İlçe Başkanlığı üyeleri ile AK Partili Milletvekilli adayları da toplantıya katıldı.

GEÇMİŞ YILLARI HATIRLATTI

Denizli Belediye Başkanlığı yaptığı dönemden söz ederek konuşmasına başlayan Bakan Zeybekci, muhtarların önemini bildiğini söyledi. Yurt dışından ülkeye özellikle tedavi olmaya gelenlerin sayısının son iki yılda 80 binden 496 bine çıktığını vurgulayan Bakan Zeybekci, "Bu ülke 10 yılda havaalanı sayısını iki katına çıkardı. Üniversite sayısını 2.5 katına çıkardı. Dünyanın 17'inci, Avrupa'nın 6'ncı büyük ekonomisi oldu. Gelen turist sayısı açısından dünyada 6'ncı, Avrupa'da 4'üncü oldu. Daha dün derhal satın, bu Türk Hava Yolları için zararlarına bu millet mi katlanacak denilirken; bugün dünyada bir numara haline geldi. Yüzde 7 bin faiz vardı bu ülkede. 2013 yılının Mayıs ayındaki rakamımız yüzde 4.6'ydı. 2002 yılında bu ülkede toplanan vergilerin yüzde 86'sı faize gidiyordu, 2014 sonu itibariyle yüzde 13'ü faize gidiyor" dedi.

IMF'Yİ HATIRLATTI

IMF'yi hatırlatan Zeybekçi, "Hadi yavrum güle güle artık. Türkiye'de senin işin kalmadı' diyen bir Türkiye. Yatırıma bir kuruş bulmayan bir Türkiye'den, dünyanın en büyük havaalanı İstanbul'a yapan bir Türkiye'ye. Dünyanın en uzun köprüsü Marmara denizinin üzerine yapılıyor" dedi. CHP'nin iktidar olması durumunda Kemal Derviş'in Ekonomi Bakanı olarak getirileceğinin söylendiğini belirten Zeybekci, "Bu ülkeye bir daha Dünya Bankasından ekonomi bakanı gelmeyecek. Yazıktır. CHP'ye yapılmış ne büyük hakarettir. Yok mu içinizde. Tütün tarlasında tütün amelesi olarak yetişen bir amele çocuğu, bugün bu ülkede ekonomi bakanlığı yapıyor. İçinizde hiç amele çocuğu yok mu? Böyle bir zulme nasıl katlanırsınız diyorum CHP'lilere. Kemal Derviş'i bu ülke gayet iyi biliyor. Dünya Bankası'nın, IMF'nin tahsilatçısı. Uluslararası para piyasalarının Türkiye'ye gönderdiği Düyun-u Umumiye, tahsilat memurudur" dedi.

FAİZİN DÜŞECEĞİNİ SÖYLEDİ

Seçim döneminde hükümetin değişmeyeceğini söyleyen Bakanı Zeybekci, "İki hafta önceki bir ankette 'hangi partiye oy vereceksiniz' diye soruyorlar. CHP'ye ye oy verenlere '7 Haziran'da iktidar değişecek mi' diye soruyorlar. Yüzde 63 hayır diyor. 7 Haziran akşamı ne işe yaracak? İller yarışacak. Hangi il daha çok oy aldı diye bu yarışı göreceğiz. Bu yarışta Muğla hak ettiği yeri almalı" dedi. Ekonominin seçimleri sevmediğini, bunun yanında birilerinin seçimleri fırsat bilip aradaki dalgalardan spekülasyon yapıp rant sağlamaya çalıştığını öne süren Zeybekci, piyasaların 8 Haziran'ı öngörerek doların 2.56'lara kadar düştüğünü ve faizin bir puan aşağı indiğini söyledi. Bakan Zeybekci, faizin daha da aşağı ineceğini belirti.

"NE YAPIYORSAK ÖZEL SEKTÖRLE YAPIYORUZ"

Siyasi partilerin asgari ücret vaatlerini eleştiren Bakan Zeybekci, "Mevlana diyor ki 'Yem serpen avcının serptiği yem vicdanından ve cömertliğinden değildir' Bazıları yem atar kuş avlamak için. Bazıları su başında bekler'. O diyor 1500, öteki diyor 1800. Öteki diyor 2 bin, bir tanesi de çıkmış '5 bin vereceğim' diyor. Arkadaşlar asgari ücret artığında sanıyor musunuz ki hükümetin cebinden bir kuruş çıkar. Zannediyor musunuz maliye bakanının cebinden bir kuruş çıkar. Asgari ücreti kim tespit ediyor. Bu memleket onu dahi bilmiyor. Nasıl hesap uzmanı olduysa, kim hesap uzmanı yaptıysa? Yörük sürüsünden adak veriyor. Asgari ücret tespit komisyonu var.

Sendikalar soruyorum 'size sordular mı' diye 'hayır' diyorlar. Ben de biliyorum asgari ücretin bu ülkede yetmeyeceğini. Dünyanın hiçbir yerinde de yetmez. Ama OECD ve Dünya Bankası'na göre; Türkiye'de kişi başına düşen milli gelirin asgari ücrete oranının en yüksek olduğunu dünyada altıncı ülkeyiz. Bizim amacımız paylaşılacak ekonomiyi büyütmek. Her gün sağdığımız ineğin süt vermeye devamı için o ineğin sağlıklı olması lazım. Özel sektörden bahsediyorum. Devlet dairelerindeki devletin istihdamı ile bir yere varılmayacağını halen anlamadıysan benim sana söyleyecek sözüm yok. Ne yapıyorsak özel sektörle yapıyoruz. Böyle yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Ardından Zeybekci, muhtarları sorularını dinledi. Milas'ın Aslanyaka Mahallesi Muhtarı Aydın Can baygınlık geçirdi. Epilepsi rahatsızlığı bulunduğu öğrenilen Can, hazır bekleyen ambulansla Milas Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Bakan Zeybekci, toplantının ardından Denizli'ye hareket etti.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık