Yüksekovalılar yıkık evlerinde sağlam malzeme arıyor

HAKKARİ’nin Yüksekova İlçesi’nde sokağa çıkma yasağının kaldırılmasının ardından halk, evlerine dönmeyi sürdürüyor. Evlerinin yıkık halini görenler bir yandan sağlam kalan malzemeleri çıkarmaya çalışırken, bir yandan da gözyaşı döktü.

Yüksekovalılar yıkık evlerinde sağlam malzeme arıyor
  • 02 Haziran 2016, Perşembe 19:49

Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’ndeki operasyonların ardından sokağa çıkma yasağının kaldırılmasıyla evlerine dönen vatandaşlar yeniden eski hayatlarına dönmenin çabası içinde. Birçok kişi, yıkık evlerini görünce gözyaşına boğulurken, bazıları ise evlerini bile bulamadıklarını söyledi. Evlerini bulanlar sağlam kalan malzemeleri çıkarmaya çalışırken, çocuklar yıkıntılar arasında oyuncakları ve kitaplarını aradı.

EVİMİZİ ZOR BULDUK

Çatışmaların yoğun olarak yaşandığı Cumhuriyet Mahallesi’nde oturan Şirin İstekli, evlerini zor bulabildiklerini belirterek, Gördüğüm manzara karşısında şoke olduk. Ev kullanılmaz halde. Doğduğum büyüdüğüm ev tanınmaz ve evin içindeki eşyalar kullanılamaz durumda. 3 gündür tanımadığımız insanların evlerinde kalıyoruz. Bundan sonra ne yapacağız bilemiyoruz dedi.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık