Yeni güvenlik önlemleri geliyor

İstanbul Adalet Sarayı'na yeni güvenlik önlemleri geliyor Artık hakim-savcı makam odaları ve mahkeme salonlarında panik butonu olacak

 Yeni güvenlik önlemleri geliyor
  • 29 Haziran 2014, Pazar 21:38

Sirkeci, Gülhane, Levent, Beyoğlu, Şişli, Fatih, Sarıyer ve Eyüp adliyesi olmak üzere 11 ayrı binada bulunan adliyelerin 2011 Çağlayan’daki binaya taşınmasıyla oluşturulan İstanbul Adalet Sarayı’nda yeni güvenlik önlemleri alınıyor.

HAKİM VE SAVCILARA PANİK BUTONU

Gazetevatan'ın haberine göre; Güvenlik tedbirleri çerçevesinde hakim-savcı odalarına ve mahkeme salonlarına panik butonu konulması kararlaştırıldı. Başsavcılık tarafından alınan kararda özel güvenlik personellerinin, makam odalarını ve duruşma salonlarının güvenliğinin sağlamasında sayı olarak zorluklar yaşayabileceği kaydedilirken, güvenlik tehdidi ve olumsuz durumlarda önlenebilmesinin sağlanması amacıyla panik butonu uygulamasına geçileceği dile getirildi. Adliyedeki bu önlem Pazartesi itibariyle başlayacak.

SİLAHLA REHİN ALINMIŞTI

Geçtiğimiz yıl İstanbul Adalet Sarayı’nda 64 yaşındaki hakim Ü.Y.E., 30 yaşındaki kadın katibi silahı ile rehin almıştı. Kadın katip adliyenin iç haberleşme sistemi olan ‘haberci’ adlı program aracılığıyla diğer odadaki arkadaşına durumu bildirebilmiş ve şans eseri nöbetçi savcı beraberindeki polislerle birlikte hakim ve katibin bulunduğu odaya gidebilmişt

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık