Yasin Börü için Kürtçe mevlit okutuldu

Diyarbakır'da 6-8 Ekim 2014'te yaşanan toplumsal olaylarda hayatını kaybeden Yasin Börü ve 6 arkadaşı için Hüda-Par Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından Kürtçe mevlit okutuldu.

Yasin Börü için Kürtçe mevlit okutuldu
  • 09 Ekim 2016, Pazar 0:10

2014 yılının Ekim ayında Suriye'nin Kobani kentinde yaşanan çatışmaları protesto etmek için yapılan gösteri sonrası çıkan olaylarda, aralarında Yasin Börü'nün de bulunduğu hayatını kaybeden 6 Hüda-Par üyesinin ölüm yıldönümünde anma programı düzenlendi. Sur İlçesi'ndeki tarihi Ulu Camii'nde kılınan ikindi namazının ardından Börü ve arkadaşları için Kürtçe mevlit okutuldu. Mevlit nedeniyle Ulu Cami çevresinde güvenlik güçleri olası provokasyona karşı önlem aldı.

 Hüda-Par Diyarbakır Gençlik Kolları Başkanı Yasin Dursun, Yasin Börü ve 6 arkadaşının kendilerine bir dava bıraktığını söyledi. Dursun, Kendi davalarını bize miras olarak bıraktılar. Biz de onları daima anlatacağız. Çünkü şehit Yasin ve arkadaşları şu anda ümmete mal olmuşlar. Türkiye'nin bir çok yerinde onları anıyorlar dedi.

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık