Vatan Partili Uğur'dan FETÖ açıklaması

VATAN Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Atilla Uğur, "FETÖ'cüler için yapılan istihbarat çalışmalarında çok zorluklar çekildi. Evlerine gidiyoruz, kapıda Mustafa Kemal Atatürk posterleri. Bakıyorsun rakı içiyorlar. Öyle bir takiye içindeydiler ki fark edilmeleri çok zordu" dedi.

Vatan Partili Uğur'dan FETÖ açıklaması
  • 21 Ağustos 2016, Pazar 16:47

'Abdullah Öcalan'ı sorgulayan komutan' olarak da bilinen emekli albay, Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Atilla Uğur, Alanya Kültür Merkezi'nde düzenlenen '15 Temmuz Darbe Girişimi ve Sonrası' konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı. FETÖ/PDY'nin ABD eliyle Türkiye'nin kurumlarına 30- 35 yıldan bu yana sızdırıldığını savunan Uğur, şöyle dedi:

"Darbe girişimi günü uçaklar uçunca ordudaki arkadaşlarımız aradı. ABD eliyle erken başlatılmış bir işgal girişimidir. 15 Temmuz'dan bir gün önce Gaziantep, Kilis üzerinden sınırları aşarak ABD, İŞİD ve PYD güçlerinin olduğu yere geçen askerler oldu. Kıbrıs'a 10 bin İngiliz askeri geldi. Amaç darbe girişiminde Türkiye'yi işgal etmek. İşgal ederken de 'kan gövdeyi götürüyor, yardıma geldik' diyeceklerdi."

"İSTİHBARAT ÇALIŞMALARINDA ÇOK ZORLUKLAR ÇEKİLDİ"

Savuşturulan darbe girişimiyle Türkiye'nin büyük badire atlattığını belirten Uğur, "Bu badireyi atlamada asıl sebep de Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki vatansever subaylar, emniyetteki polisler ve Türk milleti oldu. 1984 yılından beri her yerde yuvalanmaya başlayan FETÖ'cüler için yapılan istihbarat çalışmalarında çok zorluklar çekildi. Evlerine gidiyoruz, kapıda Mustafa Kemal Atatürk posterleri. Bakıyorsun rakı içiyorlar. Öyle bir takiye içindeydiler ki fark edilmeleri çok zordu. İnanılmaz bir örgüttü" diye konuştu.

"FETÖ DAHA BİTMEDİ"

Terör örgütü PKK ve FETÖ'nün ilişki içerisinde olduğunu söyleyen Uğur, Abdullah Öcalan'ın Almanya'da bastırılan kitabının 41'inci sayfasında Selahattin Demirtaş ile diyalogu bulunduğunu anlatırken şöyle dedi:

"Selo', Öcalan'a Gülen'in kendisini ABD'ye davet ettiğini anlatıyor; 'Hoca efendiyi en iyi ben tanırım. Birbirimize çok yakınız Ortadoğu'da ve Güneydoğu'da cemaatle stratejik ilişkimiz var.' Bu bir. İkincisi de FETÖ'nün yurt dışı temsilcisi Kandil'de Murat Karayılan ile konuşuyor. Kayıtlara yansıyan bu görüşmelerde 'Yakın, yıkın, patlatın, elimizi güçlendirin. B planımız var.' Oradan gelen cevap ise 'Biz her şeyi yapacağız, yanınızdayız, kaçamayan arkadaşlarınız varsa size kucağımız açık.' Bu nasıl bir şey arkadaşlar? Bu alçaklar 15 Temmuz'da eylem de yapmadılar. PKK ve FETÖ'nün aynı el tarafından yönetildiğini bilmeliyiz. FETÖ ile mücadele kapsamında uygulamaya konulan 3 aylık olağanüstü hal sona erdiğinde neler olduğunu daha iyi göreceğiz. Türk ordusunun genetiği bozulmak üzere. Bu konuda hepimizin akıllı olması lazım. Zor zamanlarda yanlışlıklar olacak, kurunun yanında yaş da yanacaktır. Ancak Türkiye inanılmaz tehlike altında, kaosun devam etme durumu var. FETÖ daha bitmedi. ABD'nin ikinci bir planı var. Bu anlamda Rus- Türk ilişkisinin düzelmesi de çok önemli. Artık NATO ile ABD ile ilişkileri masaya yatırmanın zamanı geldi."

"BÖYLESİNİ HİÇ GÖRMEDİM"

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Atilla Uğur, Manavgat'tan sonra partisinin Muratpaşa ilçe teşkilatının düzenlediği 'Teröre karşı birlik' kahvaltısına katıldı. Abdullah Öcalan'ı sorgulayan emekli Albay Uğur, 15 Temmuz'daki darbe girişiminin sürpriz olmadığını söyledi. Hatta darbe girişiminden saatler önce 15 Temmuz'da kendisiyle röpörtaj yapan Yeni Şafak Gazetesi'ne "Fethullahçı terör örgütü darbe girişiminde bulunabilir" dediğini anlatan Uğur, "Bu röpörtajı yaptıktan saatler sonra bu olay gerçekleşti" dedi. FETÖ'nün 1984 yılından beri askeri okullarda ve devletin kritik makam ve mevkilerine giden ne kadar yol varsa yerleştiğini söyleyen Uğur, "1984'ten beri göz yumularak ya da gözden kaçırılarak belirle noktalara gelmesi sağlanan bir çeteyle karşı karşıyayız. İnanılmaz bir çete. Ben, bütün ömrünü terörle mücadelede geçirmiş bir arkadaşınızım. Böylesini hiç görmedim" dedi.

"BENİM ODAMI DA BASMIŞLAR"

FETÖ'nün 15 Temmuz akşamı kendisini de hedef aldığını anlatan Hasan Atilla Uğur, "15 Temmuz akşamı Fethullahçı teröristler Merkez Orduevi'nde odamın kapısını kırıp beni aramışlar. Ben emekli bir subayım. Beni niye arıyorlar? Kendilerine zarar verdiğini düşündükleri kimseyi affetmezler. Bu bilinçte olmalıyız" diye konuştu.

Siyasi çekişmelerin bir tarafa bırakılıp birlik olma zamanı olduğunu anlatan Uğur, "Şimdi Mustafa Kemal Atatürk çizgisinde ülkücüsüyle devrimcisiyle hepimizin bir araya gelmesi ve bu mücadeleyi birlikte vermemizin tam zamanıdır" dedi. Darbe girişiminden sonra tutundukları tavır nedeniyle yöneltilen eleştirilere de yanıt veren Uğur, şöyle konuştu:

"Bu olaya hala tiyatro gibi bakmak doğru bakış tarzı değildir. Bizi iktidar ağzıyla konuşmakla suçluyorlar. Biz içeride yattığımızda yatıranların, o Silivri'nin kapılarına sizleri getirip gaz yedirenlerin kimler olduğunu bilmiyor muyuz? Biz gerizekalı mıyız? Hayır. Ama ben şimdi olguya bakıyorum olguya. Şu anda PKK ile bir savaş var mı? Kahraman ordumuz askerlerimiz mücadele ediyor mu? Var mı buna yayır diyecek? Yok. Peki O FETÖ denilen Amerikan şerefsiz gladyosuyla var mı? Var. Bu mücadele varken, 'falanca adam bunlarla mücadele ediyor ben bunlarla mücadele etmiyorum. Onun yanına düşmüş olabilirim' mantığı Mustafa Kemal Atatürk mantığıyla bağdaşmaz. Bunu bir geçelim. Soracağımız hesabı herkesten soracağız. Ama herşeyin zamanı ve yeri var."
 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

yukarı çık