Ülker Direnişine Uluslararası Sendikalardan Ziyaret

Ülker Direnişine Uluslararası Sendikalardan Ziyaret Ülker’in dünya çapındaki fabrikalarında örgütlü bulunan işçiler ve sendika temsilcileri 17 Şubat’ta, direnişin 114. gününde Ülker işçilerinin çadırına ziyarette bulundu. Ülker’in dünya çapındaki fabrikalarında örgütlü bulunan işçiler ve sendika temsilcileri 17 Şubat’ta, direnişin 114. gününde Ülker işçilerinin çadırına ziyarette bulundu. İngiltere Gıda İşçileri Sendikasından Stuart Fegan, İngiltere Unite the Union Sendikasından Matt Gould, Rhys McCarthy, Belçika Gıda İşçileri Sendikasından Francisco Barrera, Cnockaert Jeanmarc ve Uluslararası Gıda İşçileri Federasyonu Genel Sekreteri Ron Oswald gelenler arasındaydı.

Ülker Direnişine Uluslararası Sendikalardan Ziyaret
  • 21 Şubat 2015, Cumartesi 18:46

İlk olarak İngiltere Gıda İşçileri Sendikası adına Stuart Fegan söz aldı: ”Yakın zamanda Yıldız Holding tarafından satın alınan United Biscuits fabrikasındaki gıda işçileri adına buradayız. Fabrikamızda genel olarak işçilere iyi muamele yapılıyor ve haklarımızın garanti altında olması için Ülker işçilerinin iyi muamele görmesini istiyoruz. Ülker’in patronuna sesleniyorum: Bu işçileri işe geri al.”

İngiltere Gıda İşçileri Sendikası’ndan Matt Gould, aynı şirkette aynı patron için çalıştıklarını; sorunların ve dertlerin ortak olduğunu söyleyerek direnişi İngiltere’deki gıda işçilerine anlatacaklarını ve üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını ifade etti.

ulker ziyaret (2)

25 yıldır United Biscuits fabrikasında çalışan ve 6 aydır da Ülker işçisi olan Rhys McCarthy ise ”İngilitere’de bizim demokrat haklarımız var. Sendikaya üye olmak bizim hakkımız. Eğer bu hakkımız gaspedilirse greve çıkarız. Sizin de bu haktan faydalanmanız için elimizden geleni yapmaya hazırız” dedi.

Belçika Gıda İşçileri Sendikası adına söz alan Francisco Barrera ”1 milyon 400 bin üyesi olan bir sendikanın mensubu olarak buradayım. Bizim amacımız sizin burada yürüttüğünüz mücadeleyi Avrupa’da duyurmaktadır” dedi. Cnockaert Jeanmarc ise ”Belçika’dan Ülker’in sahibi oduğu bir fabrikadan geliyorum. Sizin burada yürüttüğünüz mücadeledeki kararlılığınızı görmek bize de cesaret vermektedir” dedi.

ulker ziyaret

Uluslararası Gıda işçileri Federasyonu Genel Sekteri Ron Oswald ise ”Dünyada çalışan tüm Ülker işçileri adına Ülker patronuna hatırlatmak istiyorum; sendikaya üye olmak temel bir insan hakkıdır. Sendikal haklarımızın, işçi haklarımızın ihlal edilmesine izin vermeyeceğiz. Türkiye’deki Ülker işçilerini yalnız bırakmayacağız. Bedeli ne olursa olsun ne kadar uzun sürerse sürsün direnişinizin zafere ulaşması için mücadeleye devam edeceğiz.” dedi.

HDP milletvekili Levent Tüzel ise GMB’nin üzerinde ”protecting you at work” (sizi çalışırken koruruz) yazılı afişini göstererek Ülker işçilerinin burada acımasız çalışma koşulları altında çalışırken onları korumayan sendikadan ayrılıp DİSK’te örgütlenmek istedikleri için işten atıldıklarını hatırlatarak, Türkiye’de gerçek anlamda sendikal örgütlenme özgürlüğünün olmadığını dile getirdi.

Gıda-İş Genel Sekreteri Seyit Aslan ise ”Bugün işçi sınıfının sorunlarını çözecek; ülkelerdeki demokratik hak ve özgürlükleri geliştirecek olan işçi sınıfının yalnızca kendi ülkesinde değil, aynı zamanda diğer ülkelerdeki işçilerle olan enternasyonal dayanışmasıdır. Bugün burada bunun küçük ve somut örneğini yaşıyoruz.” dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık