Türkiye’nin yeni içeceği NO ON, sektörü nasıl etkiledi

Dünyada belli markaların popülerliğini yürüttüğü kola sektörüne dönük, bu ay Türkiye’de yeni bir gelişme yaşandı. Torku, kola markalarına rakip olarak duyurduğu yeni gazlı içeceği NO ON’u, yeni bir reklam kampanyasıyla tanıtmaya başladı. Medya Takip Merkezi (MTM) profesyonel sosyal medya dinleme servisi Digilup ile yaptığı araştırmada kola markalarının sosyal medya yansımalarını inceledi.

Türkiye’nin yeni içeceği NO ON, sektörü nasıl etkiledi
  • 27 Ağustos 2020, Perşembe 11:20

Dünyada belli markaların popülerliğini yürüttüğü kola sektörüne dönük, bu ay Türkiye’de yeni bir gelişme yaşandı. Torku, kola markalarına rakip olarak duyurduğu yeni gazlı içeceği NO ON’u, yeni bir reklam kampanyasıyla tanıtmaya başladı.

Medya Takip Merkezi (MTM) profesyonel sosyal medya dinleme servisi Digilup ile yaptığı araştırmada kola markalarının sosyal medya yansımalarını inceledi.

Sağlık ile ilgili soru işaretleri devam ediyor

Başta kola olmak üzere, gazlı içeceklerin sağlıklı olup olmadığıyla ilgili tartışmalar, bu sürede de devam etti. Kola ambalajlarına, sağlıkla ilgili uyarılar yazıl

Cola Turka merak edildi

Yeni bir yerli gazlı içecek markası oluşunca, geçmişte de büyük iddia ile piyasaya çıkan yerli marka Cola Turka hatırlandı ve markanın akıbetine dönük yorumlar yapıldı. Sosyal medyadaki etkileşimi, rakiplerine göre oldukça düşük olan Cola Turka’nın 2016’da Japon firmasına satıldığı belirtildi.

Diğer bir yerli marka Kristal Cola’nın ise sosyal medyada, rakipleri gibi aktif olmadığı görüldü.

Her bölgede konuşuluyor Kola markaları ile ilgili yapılan sosyal medya paylaşımları incelendiğinde, başta Ankara ve İstanbul olmak üzere, her bölgedeki sosyal medya kullanıcılarının, konuya dair yorum yaptığı tespit edildi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık