Türkiye yazarı Küçük: HDP seçmeni artık CHP’li bir adaya rahatlıkla oy verebilir

Türkiye gazetesi yazarı Cem Ufak, “HDP seçmeni artık CHP’li bir adaya kolaylıkla oy verebilir, AK Parti’nin yerinde olsam HDP ve Kürt seçmen meselesine bir de bu açıdan bakardım” düşüncesini dile getirdi.

Türkiye yazarı Küçük: HDP seçmeni artık CHP’li bir adaya rahatlıkla oy verebilir
  • 01 Nisan 2021, Perşembe 1:14

Ufak, “İşte AK Parti’nin dikkat etmesi ihtiyaç duyulan tam da bu… HDP milliyetçi kimliğiyle malum birine oy vermez fakat İmamoğlu türü siyasetçilere kapısı açıktır. Kısaca Türkiye’de her insanın oyunu alabilecek aday türü mühim. Bu şekilde bir siyasetçi yalnız Erdoğan oldu. Türkiye’nin her yerinden, bölgesinden yüksek oy aldı. Türkiye’nin minyatürü İstanbul’da ise Ekrem İmamoğlu aldı. Klasikleşmiş sözle HDP seçmeni ve Kürt kardeşlerimiz CHP’li bir adaya oy vermez diyoruz fakat sosyolojinin değiştiğini de görmeliyiz. Mansur Yavaş ya da milliyetçi bir kimliğe de yanaşmazlar diyoruz fakat ya yanaşırlarsa. Şu sebeple karşıcılık ve karşıcılık seçmeni  içinde görüş ayrılıkları olsa da Başkan Erdoğan nefreti mevzusunda birleşiyorlar! Bu sıhhatli bir durum değil fakat gerçek…” ifadesini kullandı.

Ufak yazısında şunları kaydetti:

“Ben AK Parti’nin yerinde olsam HDP ve Kürt seçmen meselesine bir de bu açıdan bakardım. 2 yıl acele geçer. Ben de oldukça eleştiriyorum CHP ve Ekrem İmamoğlu’nu. Sadece HDP mevzusunda asla geri adım atmıyorlar. CHP-HDP ortaklığı net ve HDP seçmeni artık CHP’li bir adaya -istisnalar hariç- kolaylıkla oy verebilir. Bu, göz ardı edilmemeli…”

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık