Abdullah Gül sessizliğini HDP için bozdu

Uzun süredir sesi soluğu çıkmayan eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül sessizliğini HDP’nin kapatılması davasıyla bozdu. Gül, kapatma davasını çok yanlış bulduğunu söyledi.

Abdullah Gül sessizliğini HDP için bozdu
  • 01 Nisan 2021, Perşembe 1:19

Son dönemde gündemde fazla olmayan ve gözlerden uzak durmaya çalışan eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül sessizliğini HDP için bozdu.

HDP’nin kapatılma davası ve Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun milletvekilliğinin düşürülmesi hakkında yorumda bulunan Abdullah Gül, T24’ten Murat Sabuncu’ya konuştu.

 “ÇOK YANLIŞ BULUYORUM”

Uzun süre sonra konuşan Gül, HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun milletvekilliğinin düşürülmesini ve HDP'ye kapatılma davasının açılmasını çok yanlış bulduğunu söyleri.

Bu yaşananların hem Türkiye’ye hem de hükümete çok anlamsız bir yük getireceği göremediklerini söyleyen Gül, “Şiddetle hiçbir ilgisi olmayan, geçmişi bilinen, ayrım gözetmeden insan hakları savunuculuğu yapan bir milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılması ve parti kapatma davasının açılması, Türkiye'de daha çok demokrasi ve hukuk ihtiyacı olduğunu reform paketleriyle açıklama çabasında olan hükümete ve ülkemize bir yük olacaktır. Tüm bunlar 90'lı yıllarda yaşanmış ve Türkiye aleyhtarlığına ve Türkiye'nin izolasyonuna büyük bir fırsat vermiştir. Daha sonra o günleri unutturmak için çok çabalar sarf edildi. Parti kapatmalarının ve dokunulmazlıkların kaldırılmasının  terör örgütlerinin çok işine geldiğini daha önceki deneyimler göstermiştir. Terör demokrasinin güçlendirilmesiyle ve insan hakları standartlarının yükseltilmesiyle kitlelerden izole edilir ve terörle mücadele daha kolay olur. Yakın siyasi tarihimiz bütün bunların örnekleriyle doluyken aynı hataları yapmanın bu güzel ülkeye büyük zararlar vereceği kanaatindeyim” diye konuştu.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık