'Türkiye başkanlık sistemine hemen geçmelidir'

Ak Parti Kocaeli İl Başkanlığı'nın, Kocaeli'nin Kartepe İlçesi'nde bulunan Derbent Uygulama Oteli'nde düzenlediği Teşkilat Akademisi toplantısına Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık katıldı.

'Türkiye başkanlık sistemine hemen geçmelidir'
  • 07 Mayıs 2016, Cumartesi 15:50

BİLİM Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, güçlü cumhurbaşkanlığı ve güçlü başbakanlık modelinin denendiğini belirterek, "Bu sistemin de yürümeyeceği açıktır. O zaman Türkiye'nin yapması gereken bu yürümesi mümkün olmayan sistemi değiştirmektir. Türkiye'nin behemehal gündemine alması gereken konu başkanlık sistemidir. Meclisimizin önümüzdeki en önemli gündemi Türkiye'deki anayasa değişikliği ve başkanlık sistemi olmalıdır. Türkiye denge mekanizmaları iyi belirlenmiş başkanlık sistemine hemen geçmelidir" dedi.

Ak Parti Kocaeli İl Başkanlığı'nın, Kocaeli'nin Kartepe İlçesi'nde bulunan Derbent Uygulama Oteli'nde düzenlediği Teşkilat Akademisi toplantısına Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık katıldı. Fikri Işık, Türkiye'nin 2007 yılında fiilen başkanlık sistemine geçildiğini söyleyerek, "Aslında Türkiye 2007 yılındaki referandumla fiilen başkanlık sistemine geçti. Niye, çünkü artık cumhurbaşkanını halk seçiyor. Halk seçtiği cumhurbaşkanını yetkilendirir. Yetkisiz bir cumhurbaşkanı seçmez. Burada olması gereken neydi? Sistemin yeni halk iradesine göre düzenlenmesi, yeniden şekillendirilmesiydi. Bunu yapmadıkları gibi, 2008 yılında bu referandumdan 6 ay sonra tuttular iktidar partisine kapatma davası açtırdılar. O süreçler cumhurbaşkanımızın parti genel başkanı ve başbakan olarak mükemmel düzeyde yönetmesiyle aşıldı" dedi.

CHP'nin vesayet odaklarının yanında olduğunu belirten Işık, "Bütün bu süreçte vesayet odaklarının yanında olan CHP, son dönemde partimizde meydana gelen değişmeleri bir darbe diye nitelendirdi. Asıl darbe 367 saçmalığına destek vermektir. Asıl darbe cumhurbaşkanını halkın seçmesi iradesine saygı duymamaktır. Asıl darbe gezi olaylarıdır ve asıl darbe paralelin yapmaya çalıştığı ihanettir. Bunların tamamına alkış tutanlar son dönemde bu sistem krizi olarak nitelendirdiğimiz cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesiyle oluşan bu yeni durumu anlamayanların ortaya koyduğu tavır. Buna darbe diyorlar. Hayır bu darbe değil. Bu gerçekten çok zarif ve nezaketli bir geçiştir" diye konuştu.

DAVA ŞUURUNA SAHİP OLMAYANLAR ANLAYAMAZ

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun görevi bırakmasıyla ilgili konuşan Işık, "Sayın başbakanımız gerçekten çok nezaketlice ve zarif bir şekilde görevini devredeceğini açıklamıştır. Bırakın başbakanlık koltuğunu, bırakınız diğer koltukları, kendi partileri içerisinde bir grup başkan vekilliği koltuğu için bile birbirlerine savaş açanların anlayabileceği bir şey değildir. Dava şuuruna sahip olmayanların, ülkenin geleceği için kaygı duymayanların anlayabileceği bir hareket değildir" dedi.

CHP PARLAMENTER SİSTEME EN BÜYÜK DARBEYİ VURAN PARTİDİR

Parlamenter sistemin sürdürülemeyeceğini söyleyen Işık, "Halkın doğrudan seçtiği cumhurbaşkanına 'Sen hiçbir şeye karışma' denemez. Aslında CHP parlamenter sisteme en büyük darbeyi vuran partidir. Şimdi parlamenter sistemi savunuyorlar. Parlamenter sistem sözle savunulmaz. Madem savunacaktınız 367 gibi bir saçmalığa alet olmasaydınız. Hatta onu Anayasa Mahkemesi'ne götürerek cumhurbaşkanının meclisi tarafından seçilmesinin önünü tıkamasaydınız. O gün yaptığınız darbedir. Parlamenter sistemi savunuyorum diyenlerin, cumhurbaşkanının meclis tarafından seçilmesini engellemesi hiçbir şekilde, hiçbir argümanla izah edilemez" diye konuştu.

TÜRKİYE'NİN GÜNDEMİNE ALMASI GEREKEN KONU BAŞKANLIK SİSTEMİDİR

Işık, güçlü cumhurbaşkanlığı ve güçlü başbakanlık modelinin denendiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Bugün geldiğimiz noktada cumhurbaşkanı ve başbakan halkın oylarıyla seçiliyor. Dolayısıyla Türkiye, Ak Parti, güçlü cumhurbaşkanlığı ve güçlü başbakanlık modelini denemiştir. Ama bu sistemin de yürümeyeceği açıktır. O zaman Türkiye'nin yapması gereken bu yürümesi mümkün olmayan sistemi değiştirmektir. Türkiye'nin behemehal gündemine alması gereken konu başkanlık sistemidir. Fiilen Türkiye 2007 yılında başkanlık sistemine geçtiği halde hukuki durum bugüne kadar fiili duruma uygun hale getirilmemiştir. Şimdi inşallah meclisimizin önümüzdeki en önemli gündemi Türkiye'deki anayasa değişikliği ve başkanlık sistemi olmalıdır. Türkiye denge mekanizmaları iyi belirlenmiş başkanlık sistemine hemen geçmelidir."

İLİM YAYMA CEMİYETİ'NİN KERMESİNİ AÇTI

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli İlim Yayma Cemiyeti tarafından düzenlenen Hayır Çarşısı'nın açılışını yaptı. İzmit Perşembe Pazarı'ndaki kermese Işık'ın yanı sıra Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da katıldı. Kermesin açılış kurdelesini kesen Bakan Işık, şöyle dedi:

"Bizler bir medeniyetin mensuplarıyız. İlmin yayılması bizim en önemli önceliğimiz. Bu amaçla kurulan İlim Yayma Cemiyeti'nin bu hayır işinin, ilmin yayılması, yavrularımızın ilimle donanması açısından çok önemli bir vazife olduğuna inanıyorum. Emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Özellikle kadınlarımızın bu hasılatının ilim yayma faaliyetlerine gideceği bu kermese verdikleri emeklerden dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum. Rabbim kendilerinden razı olsun. Yapacakları bu alışverişle bu hayırlı hizmete katkı sağlayacaklara da şimdiden teşekkür ediyorum."

Hayır çarşısını gezen Işık, çocuklarla yakından ilgilenirken, burada bulunanlarla sohbet etti.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık