Türk İş Konfederasyonu Güvenlik-İş Gündemle ilgili açıklama Ögg hakları ne olacak

Kamuoyuna Duyurulur..... Türk İş Konfederasyonu(Güvenlik-İş) gündemle ilgili açıklama yapıldı Güvenlik ve Savunma İşçileri Sendikası olarak tüm kamuoyuna duyurulur. İstanbul Çağlayan Adliyesinde Savcımız Mehmet Selim Kiraz'ın görevi başında vatan hainlerince şehit edilmesini ve son günlerde tırmanışa geçen terörün her türlüsünü şiddetle kınıyoruz,şehidimize ALLAH'tan rahmet milletimize ve ailesine sabırlar diliyoruz.

Türk İş Konfederasyonu  Güvenlik-İş  Gündemle ilgili açıklama Ögg hakları ne olacak
  • 05 Nisan 2015, Pazar 17:34

Acı olayın yaşandığı andan sonra açıklama yapan Sayın Başbakanımız Davutoğlu "Adalet saraylarında özel güvenlikle sağlanmış güvenlik şartlarının bundan sonra belki de doğrudan emniyet birimlerimizce sağlanması konusunda da gerekli tedbirler alınacak” açıklamasını yaptı.

Başbakan Davutoğlu'nun yaptığı açıklama özel güvenlik görevlilerinin görevini yapamıyor ve yetersiz olduğu izlenimini sağlamıştır,Sayın Başbakan Davutoğlu'na şunu hatırlatmak isteriz,eğer bir günah keçisi arıyorsanız bu asla özel güvenlik görevlileri olmamalıdır,ülkemizde yaşanan bir çok olayda en zayıf halka özel güvenlik görevlileri gibi görünüyor ve suçlu özel güvenlik görevlileri ilan ediliyor,bu anlayışı kabul etmemiz asla mümkün değildir,Çağlayan Adliyesinde ve tüm yerlerde özel güvenlik görevlilerinin verilen talimat doğrultusunda çalıştığını unutmayınız,Çağlayan Adliyesinde idari anlamda sevk ve idare görevini yapan talimatları veren Başsavcılık'dır,özel güvenlik görevlileri

Başsavcılık talimatları doğrultusunda görevlerini yapmaktadır,daha önce basına yansıyan bir çok olayda Avukatların arama yaptırmadığı ve bu konuda Başsavcılığın geri adım attığı hepinizin malumudur,şunu özellikle belirtmek istiyorum.

Yakın zaman içerisinde tüm basın kuruluşları Çağlayan Adliyesine davet edilerek özel güvenlik görevlilerinin girişlerde yaptığı kontrollerde bulduğu yüzlerce suç aleti tüm basın kuruluşları önünde sergilenmemiş miydi?

O zaman özel güvenlik görevlileri başarılıydı ve sizlerde reklamını en iyi şekilde yaparak Adliyede bu bizlerin başarısı dememiş miydiniz?

2004 yılında çıkan 5188 sayılı özel güvenlik kanunun yetersizliği açıkça ortadadır,Hükümet bir an önce toplumun her alanında can ve mal güvenliği için canı pahasına görev yapan özel güvenlik görevlilerine yetki ve görev tanımını belirten kanun çalışmasını yapmalıdır,artık bu düzenlemenin kaçınılmaz olduğu açıkça bellidir.

Şimdi sizlere soruyorum özel güvenlik görevlilerine yetki ve görev tanımı belirttiniz de özel güvenlik görevlileri işinin gereği güvenlik hususlarını dikkate mi almadı?

Burada sorgulanması gereken en önemli hususlardan biri özel güvenlik görevlilerinin aldığı ücret ve özel güvenlik mesleğinin saygınlığı sorgulanmalıdır.

Özel Güvenlik Görevlileri toplumsal olaylarda ve basına malum olan olaylarda artık günah keçisi olmaktan ve tartışılmaktan bıkmıştır.

Sayın Cumhurbaşkanı Adliye Sarayındaki olaydan sonra yaptığı açıklamada bir çok kamu ve kuruluşlarında özel güvenlik görevlilerinin kanununu çıkaran o zaman ki hükümetin başbakanı sayın cumhurbaşkanı değil miydi?

Özel Güvenlik kanunu çıkarılırken halkın yoğun olduğu yerlerde, üniversiteler de,statlar da, halkla karşı karşıya gelmemesini önlemek için çıkarıldığını söylememişler miydi?

Fakat Türkiye’de bu tür olaylar olduktan sonra yetkililer popilist yaklaşımlar gerçekleştirerek bir günah keçisi arayışına girmekteler, bu günah keçisi her zaman olduğu gibi yine özel güvenlik görevlileri ilan edilmiştir.

Her olaydan sonra özel güvenlik görevlilerinin kaldırılması, yerine polis getirilmesi veyahut da yeni teşkilatlar kurulması gündeme gelmiş ama bu kanunu çıkaranlar hiçbir zaman bunu rehabilite edip daha iyi eğitim verip,özel güvenlik görevlilerinin yetkilerini belli bir noktaya getirip bu konuyu çözmeyi düşünmemiştir.

Türkiye’de 1.5 milyon kişi özel güvenlik sertifikası almış, bunun içinde bin tl ye yakın ücret ödemiş, yine yaklaşık 800 bin civarında kişi özel güvenlik kimlik kartı almış bunlarda 1500 tl civarında masraf etmiş,ayrıca kanunun öngördüğü yenileme eğitimlerini almışlardır,300 bin civarında çalışan özel güvenlik görevlisi ne olacaktır?

TÜRK İŞ Konfederasyonuna bağlı Güvenlik-İş Sendikası olarak Sayın Cumhurbaşkanının özel güvenlik tarih olmalı sözünü kesinlikle kabul etmiyoruz, ve bu sözün tüm özel güvenlik görevlilerinde oluşacağı psikolojik baskıdan dolayı rahatsızlığımızı açıkça beyan ediyoruz.

1.5 Milyon Özel Güvenlik Görevlisinin yanında sektörün diğer katmanları ile mağdur edilmesi işsizler ordusuna işsizlerin katılması anlamına gelecektir.

Özel Güvenlik Görevlilerinin toplumun her alanında görev yaptığını kimse unutmasın,Asgari ücrete reva görülen özel güvenlik işçileri kendilerine yapılan iyiliği de kötülüğü de asla unutmamaktadır. Kamuoyuna duyurulur..

Güvenlik-İş Sendikası

Genel Başkanı

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık