Tüpe Sarılı Düzenek İhbar Üzerine Olay Yerine Gelen Uzman Ekiplerce Etkisiz Hale Getirildi

Tüpe Sarılı Düzenek İhbar Üzerine Olay Yerine Gelen Uzman Ekiplerce Etkisiz Hale Getirildi
  • 11 Ocak 2015, Pazar 22:47

Terör örgütünün hedefi AVM ve kalabık yerler

Terör örgütünün hedefi AVM ve kalabık yerlerKayaşehir’deki Alışveriş Merkezi Önüne Bırakılan Tüpe Sarılı Düzenek İhbar Üzerine Olay Yerine Gelen Uzman Ekiplerce Etkisiz Hale Getirildi.

Cismin el yapımı, basınç etkili ve parça tesirli bomba olduğu tespit edildi.

Kentte tedirginlik yaratmak isteyen teröristler bu kez de Sefaköy Halkalı Caddesi’ndeki bir dershanenin önüne yine aynı şekilde yapılmış bir bomba daha bıraktı. Patlatılan paketten çakmak gazı kutuları çıktı. İstanbul, Kayaşehir’de bir alışveriş merkezinin önünde vatandaşlar sabah saatlerinde 2 çakmakgazı tüpüne sarılı bir düzenek gördü. Haber verilen polis ekipleri alışveriş merkezinin önündeki caddeyi güvenlik şeridiyle trafiğe kapattı.

Bomba uzmanı ekipler inceledikleri cismin el yapımı, basınç etkili ve parça tesirli bomba olduğunu tespit etti. Polis, bombayı incelemek üzere üzerine sarılı olan çakmak gazı tüpleriyle birlikte emniyete götürdü.

Öte yandan kentte tedirginlik yaratmak isteyen teröristler bu kez de Küçükçekmece, Sefaköy, Halkalı Caddesi’ndeki bir dershanenin önüne yine aynı şekilde yapılmış bir bomba daha bıraktı. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alarak caddeyi araç ve yaya trafiğine kapattı. Bölgedeki vatandaşları paketin bulunduğu bölgeden uzaklaştıran polis, olay yerine bomba imha ekibi çağırdı. Kısa sürede olay yerine gelen bomba imha ekipleri özel giysilerini giyerek şüpheli paketi fünyeyle patlattı. Patlatılan paketten çakmak gazı kutuları çıktı.

Bir merkezde planlandığı sanılan başka bir bombalı tehdit de Sarıyer’de yaşandı. İstinye Devlet Hastanesi önündeki otobüs durağın önünde, bir bankanın güvenlik görevlisi tarafından fark edilen ve uçaksavara ait olduğu sanılan mühimmat polise bildirildi. Olay yerine gelen polis ekipleri çevre güvenliği aldı. Olay yeri inceleme ekipleri ve bomba imha uzmanları da olay yerine çağrıldı. Olay yeri inceleme ekipleri mühimmatı delil torbasına koydu. Otobüs durağını güvenlik şeridi ile çembere aldı. Polis ekiplerinin incelemeleri sürüyor. Vatandaşların kalabalık olduğu yerlerde eylemler planlayan terör örgütü militanı 2 kişi, Gaziosmanpaşa’da bir AVM’ye bomba koymaya giderken yakalanmışlardı.

Gençlik yapılanması

Terör örgütü PKK’nın gençlik yapılanması YDG-H üyesi oldukları iddia edilen teröristler, MİT, Emniyet İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin ortak çalışmasıyla ele geçirildi. Gözaltına alınan bu kişilerin çantalarında, fitil ateşlemeli, parça tesirli el yapımı bomba bulundu. Uzman ekipler, bombayı imha etti. İki şüpheli, sorgulanmak üzere Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık