Tüm Teşkilatımıza ve Ailelerine Sabırlar Diliyoruz; Genel Başkanımız Yetkilileri Göreve Çağırıyoruz,Artık Yeter

Tüm Teşkilatımıza ve Ailelerine Sabırlar Diliyoruz; Genel Başkanımız Yetkilileri Göreve Çağırıyoruz,Artık Yeter
  • 10 Nisan 2014, Perşembe 3:11

Tüm Teşkilatımıza ve Ailelerine Sabırlar Diliyoruz; Genel Başkanımız Yetkilileri Göreve Çağırıyoruz,Artık Yeter

Aydın’da Özel Güvenlik Görevlisi Ramazan arkadaşımız, Adana’da Özel Güvenlik Görevlisi Rıfat Kuşterci arkadaşımız ve Vakıf Bank Genel Müdürlüğü İstanbul’da yaşamına son veren Hüseyin Cengiz Han Dirici arkadaşımız intihar ederek yaşamlarına son vererek başta aileleri ,Sendikamız ve Teşkilatımız yasa bürünmüştür, Merhumlara Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına ve Özel Güvenlik Teşkilatımıza baş sağlığı dileriz. Güvenlik İş Sendikası Yönetim Kurulu

Yaşanan SON vefat haberleri ile ilgili Genel Başkanımız Bolat Ankaralı yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

Vakıfbank Bünyesinde Taşeron Şirket EKOL güvenlik Şirketinde Bankanın Güveliğini sağlayan Özel Güvenlik Görevlisi olarak Çalışan Sendikamız Üyesi Değerli Kardeşimiz CENGİZHAN DİRİ İntihar etmiştir. Bizleri ve Değerli ailesini Büyük acı içerisinde bırakan Değerli Kardeşimize Cenabı Allahtan Rahmet, Kederli Ailesine Baş Sağlığı ve Sabır diliyoruz.

Bir Hafta içerisinde üç Özel Güvenlik Görevlisi Kardeşimiz İntihar etmiştir. Bunlardan 2 si Banka çalışanı biride DSİ de çalışan arkadaşlarımızdır. Bu intiharların sebebi Çalışma Koşulları ve Ücret dengesizliğidir. Sayın Çalışma Bakanını ve Sayın İçişleri Bakanını Göreve Davet ediyoruz ,bu intiharların sebebinin en kısa sürede ortaya çıkarılması gerekmektedir.

Cengizhan Diri Kardeşimizin birde Mektup bıraktığından ve intihara götüren olayların başında Düşük ücretin geldiği ve ekonomik sıkıntılarını bu olayın sebebi olduğundan bahsedilmektedir.

Yıl sonun’da Milyon Dolarlar kar açıklayan Vakıflar Bankasının ve Taşeron şirketlerin verdiği ücret çok açıktır. Aynı işi yapan ve Bankanın kendi Güvenlik Görevlisi olanların 2500-3000 TL Maaş aldıkları ayrıca diğer sosyal haklardan ve Toplu sözleşme hükümlerinden de yararlandıkları göz önüne alınırsa ortaya çok büyük bir farkın çıktığı aşikârdır.

Asgari ücretle Bankanın Malını, Parasını ve Çalışanların Canını Koruyan bu personele Reva görülen ücret ortadır. Nasılsa Taşerona verince iş bitiyor taşeron şirketler paralarını zaten kazanıyor, olanda asgari ücretle çalışan Özel Güvenlik Görevlisine ve gerideki Ailesine oluyor.

Vakıfbank Bünyesinde Çalışan Yaklaşık 1100 Özel Güvenlik Görevlisinin 600 e yakını Sendikamız üyesidir. Buradan Vakıfbank Yönetimine seslenmek istiyoruz ,Taşeron Sistemini Bırakıp Bu personeli Derhal Kadronuza almalısınız ,Burada Yaptığınız Muvazaadır,bir an önce bu muvazaayı giderin aksi takdirde GÜVENLİK-İŞ Sendikası olarak Biz gereğini yapacağız.

Artık Bıçak kemiğe dayandı Bir haftada 3 genç Arkadaşımızı kaybettik, bundan böyle GÜVENLİK-İŞ Sendikası bu Mücadeleyi değişik kulvarlarda sonuna kadar yapacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Bolat Ankaralı

Genel Başkan

Güvenlik ve Savunma İşçileri Sendikası

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık