Torba Yasada Taşeron İşçilere Büyük Şok! İşte Son Dakika Haberleri

Torba Yasada Taşeron İşçilere Büyük Şok! İşte Son Dakika Haberleri
  • 14 Ağustos 2014, Perşembe 19:03


Taşeron çalışanlar başta olmak üzere milyonlarca kişinin dört gözle beklediği Torba Yasası'nda beklenmedik gelişme. Torba Yasası'nda dün akşam ne kararı alındı. Taşeron işçileri şoke edecek karar ne? Taşeron işçilerin son durumu

Uzun yıllardır kamuda çalışıp kadro alamayan taşeron işçilerin gözü kulağı bu açıklamada. Binlerce işçiyi ilgilendiren Taşeron İşçi haberleri hakkında yeni bilgiler açıklamalar var. Taşeron işçilere kadro verilecek mi? Torba yasa ile umuda kapılan Taşeron işçiler hükumetten olumlu bir haber bekliyorlar. Taşeron ve Torba yasada son dakika gelişmeler ve açıklamalar milliyet.com.tr'de


TAŞERON İŞÇİLERE BÜYÜK ŞOK!

TBMM Genel Kurulu'nda görüşmeleri süren, taşeron çalışanlar başta olmak üzere milyonlarca kişinin dört gözle beklediği vergi ve pirim affını içeren torba tasarı, iktidar ve muhalefetin sürpriz kararıyla yarım kaldı.

Ak Parti, CHP, MHP ve HDP grupları torba tasarının 5. bölümünün sonuna kadar tamamlanması ve Meclis'in 1 Ekim'e kadar tatile girmesi konusunda uzlaştı. 21 Ağustos'a kadar çalışma kararı alan TBMM'nin, sürpriz şekilde tatile sokulma kararında, Ak Parti'de milletvekilleri arasındaki kulis faaliyetinin parti içinde ayrışmaları derinleştireceği endişesinin de etkili olduğu öne sürüldü.

Ak Parti, TBMM'nin bu yaz tatile girmesini geciktiren torba yasa tasarısı konusunda sürpriz bir geri adım attı. Meclis'i 4 Haziran 2014 tarihinden beri kilitleyen ve 38 gün komisyonda görüşüldükten sonra genel kurul aşamasında da muhalefetin yoğun engellemesine maruz kalan tasarının 126. maddesine kadar olan beşinci bölümü tamamlandıktan sonra kalan maddelerin 1 Ekim'den itibaren görüşülmesi konusunda iktidar ile muhalefet arasında uzlaşma sağlandı. Gece geç saatlere kadar süren görüşmelerin ardından tatil kararını içeren Danışma Kurulu kararı hazırlandı.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP'nin tatil kararına olumlu baktığını belirtirken, "Başbakan hakkındaki soruşturma önergesi ne olacak?" sorusuna, "Biz Başbakan'ın şu an illegal olarak o koltukta oturduğunu savunuyoruz. Eğer soruşturma önergesini YSK'nın yarın açıklayacağı seçim sonuçları sonrasında görüştürürsek, Erdoğan'ın Başbakanlığının devam ettiğini kabul etmiş oluruz. O nedenle geri çekmeyi planlamıştık. Torba tasarı da zaten görüşülemez hale geldi. O nedenle tatil kararı aldık" dedi. MHP Grup Başkanvekili MHP grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu da grup başkanvekilleri olarak tasarının 5. Bölümünün sonuna kadar görüşmelerin tamamlanması konusunda ulaştıklarını belirtirken, "Tasarı tamamlanmadan Meclis'i 1 Ekim'e kadar tatile sokma konusunda görüş birliği sağlandı. Yeni dönemde tasarı görüşmeleri altıncı bölümden itibaren görüşülmeye devam edecek" dedi.

Çatlak derinleşmesin diye

Kulislerde Meclis'in tatile girmesi kararında kongre öncesi kulis faaliyetlerinin etkili olduğu konuşuldu. Ak Parti içindeki grupların parti içinde muhtemel çatlığı derinleştireceği endişesiyle grup yönetiminin tatil kararı alarak milletvekillerini Ankara'dan uzaklaştırmış olacağı dile getirildi. Bir başka nedenin de sıkıntılı düzenlemelerin bulunduğu Torba Tasarı'nın Meclis'te kabul edilmesinin ardından Köşk'e gönderildiğinde Abdullah Gül tarafından anayasaya aykırılık gerekçesiyle veto edilebileceği endişesi olduğu vurgulandı. Bu nedenle torba tasarının görüşmelerinin Erdoğan'ın Çankaya'ya çıkması sonrasına bırakılmasının daha iyi olacağı görüşü dile getirildi.

Olağanüstü toplanacak

TBMM'nin 1 Ekim'e kadar tatile girme kararı alınırken, Meclis Genel Kurul'u 28 Ağustos'ta Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ın yemin töreni nedeniyle olağanüstü toplanacak. Yemin sonrasında yeni hükümetin güvenoyu alması ve hükümet programının oylanmasının ardından Meclis yeniden tatile girecek.

Muhalefetle uzlaştık

Ak Parti Grup Başkanvekili Belma Satır da Meclis'i Ekim'e kadar kapatacaklarını belirtirken, "Yetişmiyor zaten muhalefetle uzlaştık" dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık