​TAŞERONLA İLGİLİ SIKINTILARI BİTİRMİŞ OLACAĞIZ" İŞÇİ HAKLARI NE OLACAK

Çalışma bakanı yaptığı açıklamada taşeron işçilerini sorunları kesini bir çözüm görülmüyor özellikle özel güvenlikler temizlik hasta bakıcıları gibi işçilerini durumu ne olacağını ilişkin asılında bakanların insafına bırakacak ve kadro yolu t kapanmayacaktır ayrıca taşeron firmaların değişmesi durumda işçilerini durumu ne olacak bunla ilgili yasal bir güvence yoktur

​TAŞERONLA İLGİLİ SIKINTILARI BİTİRMİŞ OLACAĞIZ
  • 07 Şubat 2015, Cumartesi 20:35

TAŞERONLA İLGİLİ SIKINTILARI BİTİRMİŞ OLACAĞIZ"

Taşeron işçilerle ilgili de konuşan Bakan Faruk Çelik, buna alt işveren işçisi demenin daha doğru olacağını söyledi. Bu konuyla ile ilgili çok önemli düzenlemenin meclisten geçtiğini hatırlatan Bakan Çelik, alt işveren işçilerinin diğer işçiler gibi iş güvenliği, yıllık izin, kıdem tazminatı ve örgütlenme gibi asıl işçilerin elde ettiği bütün haklara sahip olduklarını ifade etti. Şu anda hangi işlerin asıl, hangi işlerin alt işler olduğunu belirlemek için bakanlar kurulu kararının gerektiğini ifade eden Çelik, "Bu karar çıktıktan sonra hangi işlerin yardımcı, hangi işlerin asıl iş olduğu netlik kazanacak. Onun çıkışı ile ilgili şu an sosyal taraflarla, sendikalarla çalışmalarımız sürüyor. Böylece geleceğe yönelik taşeronla ilgili sıkıntıların tamamını bitirmiş olacağız. Bu kargaşa bakanlar kurulu kararıyla kökten bitecektir. Şu an bakanlar kurulu kararı meclistedir. Bu hafta sendikalarımızdan görüş almamız gerekiyor. Hangi işlerin yardımcı işler, hangilerinin asıl işler olduğunu belirleyeceğiz. Bundan sonra bakanlar kurulu bir karar verecek ve bu mesele çözüme kavuşmuş olacak" dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık