Taşeron işçiler konusu ise Torba Yasa’da ele alınıyor. 2015’te bu konu halledilir

Taşeron işçiler konusu ise Torba Yasa’da ele alınıyor. 2015’te bu konu halledilir
  • 03 Eylül 2014, Çarşamba 17:41

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, akademisyen maaşları ve taşeron işçiler düzenlemesine ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

Bakan Çelik: "Bir defa akademisyenlere ilave 1000 TL vermemiz lazım. Taşeron işçiler konusu ise Torba Yasa’da ele alınıyor. 2015’te bu konu halledilir diye düşünüyorum."

Konya’da, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile merak edilen bazı konular üzerine görüşme imkânı bulduk Bakan Çelik’le yaptığımız bu görüşmeye tanık oldular. Bakan Bey’le Konya’ya gelenler arasında Türk-İş Başkanı Ergün Atalay da vardı. Görüşmede en dikkat çekici konu ise akademisyenlere dair zam mevzu ve taşeron işçilerin kadroya alınması durumuydu. Beraber bulunduğumuz grubun akademisyenlerden oluşması da Bakan Çelik’e ‘akademisyenlerin maaşlarını artırmayı düşünüyor musunuz?’ sorusunu yöneltmemizi zaruri kılıyordu. İşte akademisyenleri ve taşeron işçileri yakından ilgilendiren bu görüşmenin detayları...

-Akademisyenlerin uzun zamandır akademik zam konusunda beklenti içerisinde olduklarını biliyorum. Bu konuda haklı oldukları da bir gerçek. Çünkü birçok gencimizin sırf maaş mevzuu dolayısıyla akademisyenliği tercih etmedikleri ve istifa ettiklerine dair şikâyetler geliyor. Bizler de bunun doğruluğunu biliyoruz. Bu konuda bakanlık olarak bir çalışma yaptık. Sayın Cumhurbaşkanımızın da Başbakanlığı döneminde bu konuda gerekli araştırmanın yapılması ve düzenlemenin kendisine getirilmesi konusunda direktifleri vardı. Biz de diğer kamuda çalışanların maaş durumlarını da inceleyerek akademisyenlere unvan farkı gözetmeksizin 1000 TL zam yapılmasını uygun gördük. Bu durumu da Maliye Bakanlığına gönderdik. Onlar da kendi içerisinde bir çalışma yaptılar ve Başbakanlığa ilettiler. Bu durumda son düzenlemeye göre akademisyenlere 1000 TL zam yapılmasına dair görüşümüz, niyetimiz ve çalışmamız vardır. Son kararı yine Bakanlar Kurulu verecektir.

-Düzenlemenin çerçevesi bu şekilde mi olacak?

-Tabi ben bunu ilk aşama olarak söylüyorum. Ne yaparsak yapalım, bundan sonra yapalım. Bir defa akademisyenlerimizin maaşına 1000 TL’yi koyalım, bundan sonra başka neler yapılabilir, ona bakalım. Ben tabi kanaatlerimi iletiyorum.

-Bir de taşeron işçilerin durumu var. O hususta söyleyecekleriniz de önemli.

Taşeron işçilerin durumu yeni Torba yasada ele alınıyor. Bu konuyu detaylarıyla yasalaştırmayı planlıyoruz. Bu çalışmaya göre eskiden belediyeler ve kamu kurumları, şirket üzerinden işçi alıyorlardı. Örneğin temizlik için aldıkları işçiyi diğer alanlarda çalıştırıyorlardı. Bu yeni yasayla her kurum ihtiyacı olan işçi sayısını önceden bildirecek ve biz de ona göre ilana çıkacağız. Hatta kurumların ihtiyacı olan işçiler KPSS puanı veya bir sınav puanı kriteriyle işe girecekler. Alındıkları alanda çalıştırılabileceklerdir. Alanlarının dışında işçi çalıştırma konusunu halletmek istiyoruz. Bu durum doğru değildir. İşçi almak isteyen kurumlar kontenjanlarını önceden bize bildirecekler ve biz de ona göre ilana çıkacağız. Bundan sonra herkes istediği gibi taşeron işçi alarak istediği alanda çalıştıramayacaktır. Bu konunun 2015’te uygulamaya gireceğini düşünüyorum. Daha fazla uzamaz.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık