Stadyumda güvenlik zafiyeti

Stadyumda güvenlik zafiyeti
  • 19 Eylül 2014, Cuma 19:34

Samsunspor maçında bir grup taraftarın kuzey kale arkasındaki 6 numaralı kapıyı kırarak içeri girmesi stadyumda ciddi bir güvenlik zafiyeti olduğunu ortaya koydu

PAZARTESİ günü oynanan ALBİMO Alanyaspor-Samsunspor maçında kuzey kale arkası, 6 numaralı turnike ve kapıların kırılırak 150 civarında taraftarın elini kolunu sallayarak stadyuma girmesi büyük bir güvenlik zafiyeti yarattı. Kapıda görevli olan jandarma güçlerinin böylesine önemli bir konuda neden önlem almadığı, stadyuma kaçak giren taraftarı niye dışarı çıkarmadığı sorularına cevap aranıyor. Karşılaşmada kapıların kırılarak içeri girildiği ve kaçak giren taraftarın 90 dakika boyunca stadyumda kaldığı gerekçesiyle ALBİMO Alanyaspor Kulübü, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edilmişti. Bugün yapılacak olan kurul toplantısında ALBİMO Alanyaspor'a ciddi para cezaları verilmesi bekleniyor.

SORUMLULAR ORTAYA ÇIKSIN

ALBİMO Alanyaspor Kulüp Başkanı Hasan Çavuşoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Biz kulüp olarak her türlü tedbiri aldık. Yönetim kurulu olarak dışarı çıkıp kapıyı kıranları biz püskürtecek değiliz. Kapılar kırıldı ama hâlâ sorumluları ortada yok. Maçta 285 resmi ile 52 özel güvenlik görevlisi görev aldı. Süper Lig'deki uygulama ve talimat resmi güvenliğin üçte biri kadar özel güvenlik bulundurulması yönünde. Bu da 95 kişiye tekabül eder. Kaldıki biz 1. Lig takımıyız. Burada böyle bir mecburiyet yok. Yönetmelik, 'Taraftara göre yeteri kadar özel güvenlik görevlisi' diyor. Bizdeki taraftar ortalaması zaten ortada. Jandarmanın personeli azsa polisten ve çevre bölgelerden destek almalı" dedi.

BAŞKAN KIZGIN

ALBİMO Alanyaspor Kulüp Başkanı Hasan Çavuşoğlu, "Benim yönetim kurulum gece gündüz bu kulüp için çalışırken, ceza almamıza neden olan kim varsa bunun hesabını versin. Bedelini ödesin" dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık