SP’li İslam hakkında 301’den soruşturma

Saadet Partili Nazır Cihangir İslam’ın 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin sözlerinde “Türk milleti, Türkiye Cumhuriyeti, devletin kurum ve organlarını aşağılama” ile “suçu ve suçluyu övme” suçlarını işlediği gerekçesiyle soruşturma başlatıldı...

SP’li İslam hakkında 301’den soruşturma
  • 04 Kasım 2018, Pazar 15:31

AK Parti sıralarından büyük tepki alan İslam, bu konuşmasını Twitter hesabından paylaşmıştı.

‘Kula kulluk’

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, İslam’a tepki göstererek, “TBMM alçak FETÖ tarafından bombalanırken biz hepimiz burada Meclis’i müdafaa ediyorduk. Biz buradaydık, sen neredeydin? CHP, MHP ve AK Parti olarak burada destan yazdık. Lütfen bu destana gölge düşürmeyin başka bir şey istemiyoruz” sözleriye yanıt vermişti.

İslam da tekrar söz alarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı kastederek, “Siz gidin bu uyarılarını ananı da al git diyene yapın. O, ne derse o diyorsunuz, bundan vazgeçin. Aciz bir kula kulluk ediyorsunuz, en çok aldanana kulluk ediyorsunuz; Allah’a kulluk etmiyorsunuz, âciz bir kula kulluk ediyorsunuz” demişti.

AK Partili vekiller, İslam’ın bu sözlerinin, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in yaptığı beddualarla benzerlik gösterdiğini belirterek, “FETÖ’nün Meclis’teki temsilciliğini yaptı” ifadelerini kullanmıştı.

Resen soruşturma

İslam hakkında 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin “İki batılın çatışmasını seyrettik” sözlerine ilişkin “Türk milleti, Türkiye Cumhuriyeti, devletin kurum ve organlarını aşağılama” ile “suçu ve suçluyu övme” suçlarından soruşturma başlatıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, İslam hakkında, Twitter’daki paylaşımları nedeniyle Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 301. maddesindeki, “Türk milleti, Türkiye Cumhuriyeti, devletin kurum ve organlarını aşağılama” ile 215. maddesindeki, “suçu ve suçluyu övme” suçlarından resen soruşturma açıldığı belirtildi.

AK Partililer de Saadet Partisi’ne çağrı yaparak İslam’la ilgili disiplin mekanizmasını çalıştırması çağrısında bulundu.

Tepki yağdı

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı: “Bir insan Türkiye siyasetine pozitif katkı yapma aklından vicdanından ve irfanından mahrumsa, kendisinin önünde tek bir yol kalır. O da olay çıkartma. Cihangir’in beyin dili, zehirli bir dil; fikirle ilgili bir dil değil. Ne söylediğini, kelimeleri nasıl seçtiğini elbetteki biliyor. Hiçbir konuşması rastgele, tesadüfen yapılmış değil.” 

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan: “Cihangir İslam’ın 15 Temmuz ile ilgili söylediği şeyler bizatihi bu millete hakaret olduğu gibi, 250 şehidin kemiklerini sızlatmak ve 2 bin 196 gazinin de yüreğini kanatmaktır. Bu büyük ayıptır, rezilliktir ve milletten özür gerektirir.”

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay: “Çok talihsiz ve yanlış bir konuşma. FETÖ’nün yaptığı hain darbe girişimi ile buna karşı duruşu aynı kefeye koymak neticede FETÖ’ye hizmettir. Doğruyla yanlışı, haklıyla haksızı aynı kefeye koymak, yanlışın ve haksızın yanında durmak demektir.”

İYİ Parti Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu: “15 Temmuz darbe girişimine karşı ortaya konulan iradeyi kimse hafife alamaz. Bunu hafife almak milletimize hakarettir. Saadet Parti’li milletvekili arkadaşımızın beyanatlarını talihsiz beyanatlar olarak görüyorum. Çok ciddiye almamak gerekir.”

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici: “15 Temmuz darbe girişimcileriyle darbeye karşı vatanını, milletini, milletin birliğini savunan ve bu hususta canını feda eden şehitlerimizi aynı kefeye koymak şayet gaflet değilse hainliktir.”

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SON DAKİKA HABERLER

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık